پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ پیامبران  /  حضرت محمد(ص)  /  پیامبر(ص) و تبلیغ

اطلاعاتی در باره دحیة ابن کلبی

سوال آیا می توانید اطلاعاتی از (دحیة کلبی) را ارائه نمایید

جواب دحیة بن خلیفه کلبی از بزرگان و یاران پیامبر اسلام(ص) بوده است وی از پیشگامان در اسلام و یکی از شش نفری است که در آغاز بعثت ایمان آورد در جنگ احد و احزاب و سایر غزوات شرکت داشته ولی در بدر نبوده است دحیة به حدی زیبا بوده است که در زیبایی بدو مثل می زدند تجارت پیشه و ثروتمند و مورد علاقه رسول خدا(ص) بوده است. وقتی ایشان در یک سال قحطی و گرانی، بار تجارتی را به شهر می آوردند مصادف شده بود با خطبة نماز جمعه پیامبر اکرم(ص) که مردم با شنیدن صدای قافله، پیامبر اکرم(ص) را تنها گذاشته و به سوی کالاهای ایشان شتافتند که قرآن کریم  به آن اشاره می کند. [i] وقتی پیامبر اسلامی سفیرانی برای ممالک جهان جهت دعوت به اسلام فرستاد دحیة را با نامه ای به طرف قیصر روم فرستاد جناب دحیة در فتوحات شام اثر شایانی داشته است. حضرت جبرئیل(س) معمولاً به شکل و شمایل دحیة کلبی متمثل می شدند و به خدمت پیامبر اسلام(ص) می رسیدند. دحیة در سال 48 هجری در عهد حکومت معاویه جهان را بدورد گفت. [ii]

[i] "وَ إِذا رَأَوْا تِجارَةً أَوْ لَهْوًا انْفَضُّوا إِلَیْها وَ تَرَکُوکَ قائِمًاً " سوره جمعه، آیه 11.

[ii] معارف و معاریف، ج 5، ص 364و365.

کلمات کلیدی
پیامبر  |  اسلام  |  پیامبر اکرم ( ص )  |  دحیة ابن کلبی  |  خطبة نماز جمعه پیامبر اکرم  |  دحیة  |