پرسش و پاسخ  /  احکام  /  ازدواج  /  مسائل متفرقه زناشویی

حرامزاده

سوال

آیا درست است که در مذهب شیعه ما معتقدیم که بچه حرامزاده هرگز اهل بیت را دوست ندارد و به جهنم خواهد رفت؟

جواب

البته باید هم معنای حرام زاده را روشن کنیم و هم معنای دوست نداشتن اهل البیت علیهم السلام را.

حرامزاده در اصطلاح روایات به چند معنا است:

 الف: زنا زاده بودن ب: انعقاد نطقه در ایامی که مقاربت با زن حرام است مانند ایام عادت و .. ج: بسته شدن نطفه با مأکولات و آشامیدنیهایی که از مال حرام و غصبی تهیه شده باشد.

البته باید هم معنای حرام زاده را روشن کنیم و هم معنای دوست نداشتن اهل البیت علیهم السلام را.

حرامزاده در اصطلاح روایات به چند معنا است:

 الف: زنا زاده بودن ب: انعقاد نطقه در ایامی که مقاربت با زن حرام است مانند ایام عادت و .. ج: بسته شدن نطفه با مأکولات و آشامیدنیهایی که از مال حرام و غصبی تهیه شده باشد.

اما آن چه که در روایات ما هست از این قرارند:

...

1- قَالَ [لَهُ‏] أَبْشِرْ يَا عَلِيُّ فَإِنَّهُ لَا يُبْغِضُكَ‏ مُؤْمِنٌ وَ لَا يُحِبُّكَ مُنَافِقٌ وَ لَوْ لَا أَنْتَ لَمْ يُعْرَفْ حِزْبُ اللَّهِ وَ لَا حِزْبُ رَسُولِه‏(تفسیر فرات الکوفی ص 310)

یا علی، مومن تو را دشمن نمی دارد و منافق تو را دوست نمی دارد و اگر تو نبودی حزب خدا و حزب رسول خدا شناخته نمی شد.

2- وَ أَنْتَ مَوْلَى مَنْ أَنَا مَوْلَاهُ وَ أَنَا مَوْلَى كُلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ لَا يُحِبُّكَ إِلَّا طَاهِرُ الْوِلَادَةِ وَ لَا يُبْغِضُكَ‏ إِلَّا خَبِيثُ الْوِلَادَة(امالی شیخ صدوق ص 306)

تو مولای کسی هستی که من مولایش هستم و من مولای هر مرد و زن مومنی هستم . تو را دوست نمی دارد مگر کسی که ولادتش پاک و طاهر باشد و تو را دشسمن نمی دارد مگر کسی که خبیث الولاده باشد

3- وَ بِإِسْنَادِهِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ أَبِيهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص‏ لَا يُبْغِضُكَ‏ مِنَ الْأَنْصَارِ إِلَّا مَنْ كَانَ أَصْلُهُ يَهُودِيّا(عیون اخبار الرضا ج 2 ص 60)

پیامبر ص می فرماید: از انصار کسی تو را دشمن نمی دارد مگر کسی که اصالت یهودی داشته باشد.

4- قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لِعَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ ع يَا عَلِيُّ لَا يُحِبُّكَ إِلَّا مَنْ طَابَتْ وِلَادَتُهُ وَ لَا يُبْغِضُكَ‏ إِلَّا مَنْ خَبُثَتْ وِلَادَتُهُ وَ لَا يُوَالِيكَ إِلَّا مُؤْمِنٌ وَ لَا يُعَادِيكَ إِلَّا كَافِر(کمال الدین و تمام النعمه ج 1 ص 261)

یا علی تو را دوست نمیدارد مگر کسی که ولادتش طیب و طاهر باشد و تو را دشمن نمی دارد مگر کسی که خبیث الولاده باشد و موالات تو را ندارد مگر کسی که مومن باشد و عداوت و بغض تو را ندارد مگر کسی که کافر باشد(به تعبیر دیگرشرط ایمان موالات توست و دشمنی تو موجب کفر است)

5ِ-  قَالَ النَّبِيُّ ص صَدَقَ يَا عَلِيُّ لَا يُبْغِضُكَ‏ مِنْ قُرَيْشٍ إِلَّا سِفَاحِيٌّ وَ لَا مِنَ الْأَنْصَارِ إِلَّا يَهُودِيٌّ وَ لَا مِنَ الْعَرَبِ إِلَّا دَعِيٌّ وَ لَا مِنْ سَائِرِ النَّاسِ إِلَّا شَقِي‏(علل الشرایع ج 1 ص 143)

یا علی در بین قریش کسی تو را دشمن نمی دارد مگر زنازاده باشد و در بین انصار کسی تو را دشمن نمی دارد مگر یهودی باشد و در بین عرب کسی تو را دشمن نمی دارد مگر دعی و پست و در بین سایر مردم کسی تو را دشمن نمی دارد مگر شقی باشد

6- أنّ رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله قال لي: يا عليّ، إنّ اللّه عزّ و جلّ رسخ حبّي و حبّك في قلوب المؤمنين، و رسخ بغضي و بغضك في قلوب المنافقين، و لا يحبّك إلّا مؤمن تقيّ، و لا يبغضك‏ إلّا منافق شقي‏

یا علی خداوند حب من و تو را در قلوب مومنان وارد کرده و دشمنی من و تو را در قلوب کافران .  تو را دوست نمی دارد  مگر مومن پرهیزکار و تو را دشمن نمی دارد مگر منافق شقی

(المناقب للعلوی ص 159)

می بینیم که تنها عامل بغض حضرت علی ع و اهل بیت ع تنها حرامزاده بودن نیست. و در روایات دیگر کفر و نفاق و شقاوت هم جزو عواملی هستند که موجب بغض و محبت نداشتن به اهل بیت می شوند. پس نمی توان گفت هرکس بغض اهل بیت داشته باشد قطعا حرامزاده است. و نمی توان گفت هرکس حرامزاده باشد قطعا بغض اهل بیت را خواهد داشت.چون فرد حتی اگر حرامزاده هم باشد باز هم امکان رستگاری از وی گرفته نشده است. و می تواند در اثر تربیت و عمل صحبح رستگار شود.

 پس نمی توان گفت که تمام کسانی که بغض اهل بیت را دارند  حتما حرامزاده هستند. بلکه تنها می توان گفت برخی (دقت کنید : برخی) از کسانی که بغض اهل بیت را دارند و با اهل بیت دشمن هستند شاید حرامزاده باشند.

پس بغض اهل بیت عوامل متعددی دارد عواملی چون کفر و نفاق و شقاوت و ... که یکی از این عوامل هم طبق روایات، حرامزاده بودن می تواند باشد.

کلمات کلیدی
حرام  |  اهل‌البیت  |  اهل‌البیت علیهم‌السلام  |  معنای دوست نداشتن اهل‌البیت علیهم‌السلام  |  حرامزاده  |  معنای حرام‌زاده  |
لینک کوتاه :

بزرگوار حرام زاده با زنا زاده فرق میکنه.تو تجربیات نزدیک به مرگ فرق این دو مشخصه. حرام زاده کسیه که والدینش از لقمه ی حرام در بدنشون اسپرم یا تخمک رشد کرده زنا زاده کسیه که حاصل رابطه نامشروع حب اهل بیت در قلب حرام زاده نمیره