پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ پیامبران  /  حضرت ابراهیم(ع)

اجداد پیامبر(ع) و زبان حضرت ابراهیم(ع)

سوال آیا پیامبر(ص) از سلاله حضرت ابراهیم(ع) می باشد؟ آیا حضرت ابراهیم(ع) عرب بوده است؟

جواب

پیامبر اکرم(ص) از سلاله حضرت ابراهیم (ع) است ولی حضرت ابراهیم علیه السلام عرب نبوده است، وقتی حضرت اسماعیل وارد طایفه جرهم در اطراف مکه شد، با آنان ارتباط خویشی برقرار کرد و طایفه آنان را مستعربه می گفتند. در ضمن عرب بودن یا نبودن به دو معنا است:

الف: لغت و زبان عربی داشتن

ب: نژاد عربی داشتن

پیامبر اکرم (ص) به معنای اول عربی بود و به معنای دوم از جانب پدر غیر عربی و از نژاد حضرت ابراهیم(ع) محسوب می شود. البته عرب جاهلی دو دسته بودند:

1- قحطانیان، فرزندان یعرب بن قحطان و بومیان یمن و جزیره العرب بوده که عرب عاربه نامیده می شدند.

2- عدنانیان، فرزندان حضرت اسماعیل بن ابراهیم(ع) بوده که نتیجه ازدواج حضرت اسماعیل(ع) با طایفه جرهم بوده و اینان را عرب مستعربه [1] می گویند و طوایف فراوانی از آنان پدید آمد که معروف ترین آنها همان قریش است و بنی هاشم از قریش می باشند.

[1] یعنی کسانی که در اصل عرب نیستند.

کلمات کلیدی
عرب  |  حضرت ابراهیم ( ع )  |  حضرت اسماعیل وارد طایفه جرهم  |  اجداد پیامبر ( ع )  |  زبان حضرت ابراهیم  |  فرزندان یعرب بن قحطان  |
لینک کوتاه :

تمام انسانها از یک نوع و ریشه هستند و آنچه اهمیت دارد همنوع دوستی و محبت است و اینکه اختلاف موضوعی است که تبلیغ می‌شود حال آنکه قدرت و ثروت باید صرف بهروزی و بهزیستی انسانها شود و انباشته شدنش بطور آگاهانه مغرضانه و رذیلانه صرف فساد میشود

لعنت بر جاعلان و دزدان فرهنگ و تاریخ و تمدن. آنانکه بخود تلقین کرده اند مولانا و نظامی و از آنان بوذه اند. پاینده ایران و ننگ بر کشورهای جعلی دزد تاریخ

نویسنده : محمد تاریخ : 1401/11/10

همه بر میگردن به زرتشت اذ قال ابراهیم لابیه آزر یک مثال نام پدر ابراهیم که آزر یا همان آذر یعنی آتش است دوم اینکه چه روزی مردم رفته بودن بیرون که ابراهیم بت ها رو شکست جز اینه که ۱۳بدر بود و بعدشم روز چهارشنبه سوری روزی که ابراهیم یا همان زرتشت را در اتش نداختند

نویسنده : آرش تاریخ : 1402/07/11

یکم دقت کن بحرفت میگی ۱۳ بدر بیرون رفتن خب حضرت ابراهیم اول بت هارا شکست و بعد در اتش انداختن چهارشنبه سوری ک قبل ۱۳ بدره یکم فکر کن بحرفت

نویسنده : محراب تاریخ : 1401/05/03

حضرت ابراهیم برادرزاده آذر بت تراش بود وریشه واصالت کاملا ایرانی داشته

نویسنده : Sniper تاریخ : 1401/04/19

برادر من پدر از پدر ریشه در تبریز دارم، مردمان آذربایجان از نژاد ماد و آریایی نژاد هستند که زبانشان به شدت به زبان پارسی و از شاخه‌ی زبانهای ایرانی شمال شرقی بوده، تات‌ها و مردمان اوستیا(آسی‌ها)گروهی به جای مانده از همون نژاد و زبان هستند. از قضا تحریف تاریخی همون چیزی هست که شما نبشتی، یاشا قارداش

نویسنده : آرش تاریخ : 1402/07/11

داداش آذریا خدتم میگی اوستی ها از شرق ب ایران مهاجرت کردند و نژاد ماد ب ندارن کوردا و لرا بختیاریا ماد هستن پس یکم تاریخو بخون ک زمان ایلخانان مغول ترکا اومدن ایران چ ربطی داره اصن

نویسنده : حامداحمدی تاریخ : 1400/11/26

حضرت ابراهیم ع دربین النهرین بدنیا امدومردم بین النهرین عرب وازنژادسام بن نوح هستنددرضمن حضرت ابراهیم بواسطه ۵الی ۷جدبه یعرب فرزندقحطان میرسدوقحطان ازاعراب بود

نویسنده : اسلان تاریخ : 1400/11/16

ترکها از اول تو آذربایجان بودن و از اینجا به جاهای دیگه کوچ کردن. به حرف دو تا مورخ کوچولو کسی نمیتونه برای ما تاریخ بنویسه

نویسنده : حسن تاریخ : 1400/08/24

سلام دوستان تو کتابهای تاریخی خوندیم که حضرت ابراهیم تو بین النهرین میزیسته و با احتمال زیاد‌‌ طایفه سومر بوده و سومری ها که کلا ترک زبان بودن

ترکها از نژاد چینی ها هستند و کردها از نژاد حضرت ابراهیم.

نویسنده : فرزین تاریخ : 1400/10/03

داداش ترکها درزمان حمله مغول به ایران وارد شدن وقبل حمله مغول مااصن ترک نداشتیم

نویسنده : Hedi تاریخ : 1400/09/27

😐😂اخه اونموقع که ترکها تو مغولستان بودن احمق، سومر مال چند هزار سال پیش😐😐

نویسنده : علی تاریخ : 1400/08/02

تاجایی که من خوندم نوشته بودین ایشون در بین‌النهرین و بابل بودن نسبت به زمان زندگی ایشون ، حضرت ابراهیم متعلق به تمدن سومر بوده. چرا بدون داشتن دلیل و مدرک میگین ایشون آریایی بوده؟🤔

نویسنده : وجه الدین سایس تاریخ : 1400/04/28

دقیقا زبان حضرت ابراهیم ع چه بوده است . آیا عرب بود یا عجم

عبری بوده ایشان عرب نبودن

نویسنده : سیدمحسن صاحبدادی تاریخ : 1400/06/12

زبان حضرت ابراهیم ع فارسی قدیم

ابراهیم علیه السلام فرزند ادم و هوا است ما هم فرزندان حضرت ادم علیه السلام و هوا هستیم

عااالی

سلام

عزیز من حضرت آدم ترک حضرت نوح فارس حضرت ابراهیم کرد حضرت عیسی روم وحضرت محمد عرب بوده

حضرت آدم کجا ترک بود ؟

نویسنده : شیری کوردوستان تاریخ : 1399/03/12

البته که حضرت ابراهیم کورد بوده است حضرت ابراهیم مردم اورشلیم (قدس) بهش اوراهیم اهل اورامان از قوم هور بوده و از انجایی که قوم قریش نوادگان پسران و فامیل و اصحاب حضرت ابراهیم هستند میتوانیم بگوییم حضرت محمد هم یک کورد بوده است

نویسنده : الهام ابراهیمی تاریخ : 1401/02/04

🌼 ... و قل رب زدنی علماً ...

اگه حضرت ابراهیم کرد بود مکه را در موصل میساخت

نویسنده : کاردو تاریخ : 1399/02/07

ابراهیم کورد بوده چون ابراهیم با نمرود هم طایفه بوده و شهر نمرو موصل است که این شهر قلمرو کردها بوده است و نتیجه این است که خلیل الله کرد بوده

حضرت ابراهیم (ع)کرد بوده اصلأ ازمعنی اسم شریفش پیداست

نویسنده : Saro تاریخ : 1398/09/14

براییم یا ابراهیم در زبان کردی بە معنی برادر و دوست هستش . سوای این حضرت ابراهیم ع از طواف کُرد بودەاند .

نویسنده : قندی تاریخ : 1398/08/08

نام پیامبر ابراهیم ریشه در زبان فارسی دارد و به شرح زیر می باشد: آبراهام تلفظ نام آن پیامبر به زبان انگلیسی و آلمانی : abraham این اسم و این نام از دو کلمه و یک حرف اضافه ساخته شده است که هر سه فارسی می باشند. آب + راه + ام توضیح و تفسیر: حرف اضافه ام به زبان فارسی امروزی دو معنی دارد: اول : هستم و دومی : نشانه صفت ملکی یعنی: مال من آب راه هستم و آب و توشه راه من. بیان دوم صحیح تر است زیرا والدین نام فرزند خودرا در قالب توشه نوشیدنی راه من نامیده اند.مشکی که برزگران و گاو نان و چوپانان از پوست بُز و گوسفند برای حمل آب با خود به همراه می بردند که در صحرای داغ کلده از تشنگی هلاک نشوند. بنا براین والدین پیامبر ابراهیم از اقوام ماد و پارس بوده اند. آوراهام هم تلفظ دیگری از نام آن پیامبر می باشد و طوریکه می دانیم کلمه آو در بعضی زبانهای محلی و قومی ایران امروز ( کردی ) به معنای آب می باشد. ضمننا پیامبر ابراهیم نام فرزند دوم خودرا ایساّک نامیده است و به زبانهای اروپائی بصورت زیر نوشته می شود:isaac و isaak که اولی انگلیسی و دومی آلمانی. بنا بر این: ایسا + اک . یعنی عیسای کوچک.

نویسنده : احمد تاریخ : 1397/11/04

سلام

نویسنده : رضا تاریخ : 1397/10/13

حضرت محمد میفرماید احب العرب لثلاث اول انی عربی لسان اهل الجنه عربی ولسان القران عربی

منبع حدیث؟

حضرت ابراهیم ع هورامی بوده است زبان 5000ساله ی ایران اریایی این سخن نصل به نصل در بعضی از هورامی ها گشته وحتی در عراق هم این سخن رایج است این گفته به ته ی تحقیقاتی در هورامان به گفته های پیران و کهن سالان هورامان بوده

نویسنده : تینا تاریخ : 1397/09/18

سلام منم همین طور شنیدم که ابراهیم از یک نسل کرد بوده است

نویسنده : احمد تاریخ : 1397/07/30

آیا میشود با توجه به مطالب ذکر شده اینچنین نتیجه گیری کرد که مهمترین علت علاقه وحب ایرانیان به حضرت علی وفرزندان ایشان این احتمال ایرانی بودن آنهاست ومتقابلا کینه اعراب نسبت به آنها ریشه در همین موضوع دارد ؟ودر همین راستا در یکی از آیات قرآن صراحطا اشاره به این دارد که اعراب در کفر ونفاق بسیار شدید هستند ؟

سیزده بدر یک کلمه کردی هستش بدر به کردی یعنی بیرون از خانه که کردا روز سیزده رو نحس میدونستند و میرفتن بیرون از خانه و حضرت ابراهیم که ما کردا براهیم میگیم برا به کردی میشه دوست یا داداش که بهمین خاطر میگن اب اهیم خلیل

نویسنده : نرگس تاریخ : 1397/04/19

سلام ببخشید میخواستم بپرسم نام قوم حضرت ابراهیم چه بود؟؟؟لطفا هرچه زود تر جواب دهید ممنون میشم

نویسنده : علی تاریخ : 1398/09/14

از طوایف اکراد شمال مزوپوتامیا بودن

نام قبیله حضرت ابراهیم قبیله هبرو بوده است

نویسنده : امین شفیع زاده خولنجانی تاریخ : 1397/01/26

سلام پس پیامبر اسلام اگر عرب نیست چه نژادی دارد؟

نویسنده : عبدالرحمن مهاباد تاریخ : 1399/01/10

پیامبر ابراهیم کرد بودن . حتی کلمه ی (زمزم) یک واژه ی عربی نیست و هیچ معنی نداره تو زبان عربی . زمزم یک کلمه ی کردی هستش که تو زبان هورامانی زیاد به کار گرفته میشه

زبان حضرت ابراهیم چه بود

سامی یا عبری که ریشه زبان عربی است

نویسنده : سید سهراب میرجوادی تاریخ : 1396/09/20

دقیقا جناب ناظری درست میگن حضرت ابراهیمیا همان زرتشت را در روز سیزدهم از سال نو در آتش انداختند و هیچ ارتباطی با کشتار یهودیان ندارد و این یکی از آیین های کهن و باستانی ایرانیان است که قدیمیتر از اون کشتاره روزه سیزده بدر در زمان هخامنشیان همواره انجام میدادن

نویسنده : کالج تاریخ : 1396/07/25

خب حضرت ابراهیم هم نواده ی یافث جد ترکان بوده یعنی میشود گفت یک ریشه ی اهل بیت س تورک هستند.

نویسنده : نبی تاریخ : 1400/11/21

طبق تمام روایات از اهل کتاب واسلام حضرت ابراهیم از نوادگان سام می باشند

نویسنده : حق تاریخ : 1396/07/21

تا قبل حضرت ابراهیم...عرب نبود بلکه عبری بود......و از حضرت اسماعیل شروع شد و از القاب حضرت اسماعیل ابوالعرب میباشد...

چرا، حضرت آدم هم آریایی بوده بگمانم .

نویسنده : نبی تاریخ : 1400/11/21

انسان ها از حضرت آدم تا حضرت نوح یک نژاد ویک زبان بودند زبان سریانی

نویسنده : عرفان تاریخ : 1397/08/24

خدا شفات بده حضرت آدم پدر همه اقوام از اروپایی و آفریقاییه بعد تو میگی آریایی بود؟

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1396/07/04

سلام وممنون از مطلب عالیتون. عالی عالی

نویسنده : حسینی تاریخ : 1396/04/05

خیلی خوب و مفید بود ممنون

نویسنده : رمضان تاریخ : 1393/09/11

باتشکر از اطلاع رسانی شما،خوب که تأمل کنید میبینید اگر پیامبر در قوم دیگری مبعوث میشد با تعصبی که اعراب روی نژاد و زبان خود داشتند محال بود به دین اسلام بگروند،در آنزمان اکثر مردم جهان به یکی از ادیان آسمانی گرویده بودنند ولی اعراب در شبه جزیره هنوز بت میپرستیدنند. و از طرف دیگر بقیه ادیان به جانی تازه نیاز داشتند و اینچنین بود که شبه جزیره بهترین نقطه برای ظهور دین اسلام بود

همین الان هم ایرانی های زیادی در کنار اعراب زندگی میکنند .پیامبر اسلام از قبیله قریش بودن که به مکه مهاجرت کردند وچون ثروتمند بودند امورات کعبه رو به دست گرفتند

نویسنده : ناصر نظری تاریخ : 1391/10/22

به گفته مفسرین نام پدر یا عموی حضرت ابراهیم اذر بوده که نام اصیل ایرانی است واین دلیلی بر اریایی بودن طایفه حضرت ابراهیم نیست/؟و همچنین در روز سیزده بدر به اتش افکنده شده که یک ایین کهن ایرانی است

نویسنده : نیلوفر تاریخ : 1396/06/13

۱۳ بدر به خاطر حمله ی یهودی ها و قتل عام ایرانی ها در این روز ، مهم شده.اصلا مرتبط با به آتش انداخته شدن حضرت ابراهیم ع نیست.