خواندن سوره حمد بجای تسبیحات اربعه در نماز

سوال آیا می شود در نماز بجای تسبیحات، سوره حمد را خواند؟ و یا بجای گفتن سه بار تسبیحات اربعه، یک بار آن را ذکر کرد؟

جواب

نمازگزار در رکعت سوّم و چهارم نماز می تواند یک حمد بخواند و یا سه بار تسبیحات اربعه را بگوید و اگر تسبیحات اربعه را یک بار هم بگوید کافی است. و همچنین می تواند در یک رکعت حمد و در رکعت دیگر تسبیحات اربعه را بگوید، ولی بهتر است در هر دو رکعت تسبیحات را بگوید.

اگر در رکعت سوّم و چهارم حمد را می خواند باید آن را آهسته بخواند و بنابر احتیاط واجب باید بسم الله الرحمن الرحیم آن را نیز آهسته بخواند. [1]

[1] . توضیح المسائل(المحشی للإمام الخمینی)  ج‏1ص 555   مسأله 1005 .

کلمات کلیدی
سوره حمد  |  تسبیحات  |  خواندن سوره حمد  |  سوره حمد بجای تسبیحات اربعه  |  تسبیحات اربعه در نماز  |
لینک کوتاه :
نویسنده : سرور سخی زاده تاریخ : 1402/11/04

ممنون از جواب تان

نویسنده : مهدی تاریخ : 1402/10/24

خیلی ممنون

نویسنده : Aneta تاریخ : 1402/10/16

ممنون با جواب درستی ک ب ما دادید 😇😇😶‍🌫️

نویسنده : ماهان تاریخ : 1401/09/27

ممنون

نویسنده : محمد تاریخ : 1401/03/20

سپاسگزارم

نویسنده : محمد کاراموز تاریخ : 1399/09/29

اگر در رکعت سوم نصف حمد بخوانیم و متوجه شویم و ادامه ندیموندیم و تسبیحات بخوانیم نماز درسته شما را بخدا جواب بدین

نویسنده : شیخ محمد تاریخ : 1402/07/14

اگر اشتباها بجای تسبیحات اربعه حمد خوانده شود و قبل از رکوع یادش بیاید(چه حمد را کامل خوانده باشد یا هنوز کامل نشده باشد) حمد را رها کرده و بجای ان تسبیحات اربعه را بخواند(ویا حمد را دوباره بخواند به نیت اینکه بجای تسبیحات است) اما اگر در رکوع و یا بعد رکوع (مثلا در سجده)یادش بیاید در این صورت هم نماز صحیح است و نماز را تمام کند و بعد نماز دو سجده سهو به جا بیاورد

همون حمد کامل کن کفایت میکنه

نویسنده : مرتضوی تاریخ : 1399/08/17

سلام اگر در رکعت ۴ نماز سهوا حمد خوانده شود بعد از دو آیه اول متوجه شویم ولی ادامه بدهیم بعد تسبیحات اربعه بخوانیم چه حکمی در نماز است با تشکر

نویسنده : R تاریخ : 1399/04/24

اگر در نماز مغرب در رکعت سوم اشتباها سوره ی حمد بخوانیم و بعد از خواندن ۲ آیه متوجه شویم وظیفه ما چیه؟

نویسنده : . تاریخ : 1398/09/10

سلام ایا میشود به جای تسبیحات صلوات فرستاد اگر کسی سواد ندارد

نویسنده : آرش تاریخ : 1398/08/21

با سلام اگر در رکعت چهارم سهوا حمد و سوره خوانده شود و قبل از رفتن به رکوع متوجه شویم و تسبیحات را بگوییم نماز صحیح است? آیا نیازی به سجده سهو هست? با تشکر

نویسنده : شیخ محمد تاریخ : 1402/07/14

دوباره تسبیحات را بخوانید و بعد نماز سجده سهو خوانده شود

سلام ،اگر بجایتسبیحات حمد خوانده شود وبعد از ان سوره ،وبین سوره متوجه شود که نباید سوره میخواند دراین صورت بایدسجده سهو بجا اورده شود؟؟

پاسخ مدیر :
سلام. كاربر گرامی شما می توانید مسئله مورد نظر خود را از از دفاتر مراجع تقلید استفتاء نمایید: https://makarem.ir/index.aspx?typeinfo=3000 همچنین http://www.leader.ir/fa/istifta
نویسنده : شیخ محمد تاریخ : 1402/07/14

بله سجده سهو دارد

نویسنده : علی محمدی تاریخ : 1396/05/17

میشود جای سوره اخلاص حمد را خواند در نماز؟

نویسنده : شیخ محمد تاریخ : 1402/07/14

خیر باید غیر از سوره حمد باشد

نویسنده : فیلی بهمن تاریخ : 1390/06/10

من تسبیح حضرت فاطمه صلواتالله علیه را که بعد نمازها میخوانندرا میخواهم با تشکر هلند 1-9-2011

34 بار الله اکبر 33 بار الحمدلله و سپس 33 بار سبحان الله

نویسنده : علی عزیزی تاریخ : 1397/04/15

سلام.تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها بعد از نماز 34 مرتبه الله اکبر 33 مرتبه الحمدلله 33 مرتبه سبحان الله التماس دعا