پرسش و پاسخ  /  احکام  /  احکام نماز  /  نمازهای نافله

زمان نماز شب و آداب مخصوص به آن

سوال خواهشمندم بفرمائید ( نماز شب) چیست؟ چگونه بجا آورده می شود؟ زمان آن چه موقع است؟

جواب

1 – وقت نماز شب از نمیه شب تا طلوع فجر صادق است.

2 – تعداد رکعات نماز شب 11 رکعت است 8 رکعت آن (چهار نماز دو رکعتی) نافله شب و دو رکعت دیگر به نیت شفع و یک رکعت به نیت وتر خوانده می شود نمازهای دو رکعتی آن (که مجموعا ده رکعت می شود) مثل نماز صبح خوانده می شود و یک رکعت وتر بعد از خواندن حمد و سوره به رکوع و سجده و تشهد و سلام تمام می شود. (البته قنوت آن هم مستحب است که بعد از خواندن سوره قنوت گرفته و اوراد ذیل در قنوت نماز وتر مستحب هستند:

الف: دعا برای چهل مؤمن مثلا 1 – اللهم اغفر لامام الخمینی 2 – اللهم اغفر لاراکی 3 – اللهم اغفر لمطهری 4 – اللهم اغفر لطباطبایی و... ب: 70 مرتبه استغفر الله ربی و اتوب الیه بگوید. ج: 300 مرتبه الهی العفو بگوید. و بعد به رکوع رفته و نماز را تمام کند.

3 – می توان به همان شفع و وتر هم اکتفاء کرد و اگر فرصت کم باشد حتی وتر تنها را هم خواند.

4 – نماز شب توفیق عظیمی است که نصیب انسانهای بزرگواری می شود و گناهان روزمره مانع از این توفیق می شود. برای تفصیل این مطلب و نماز شب می توانید به کتب فقهی و مفاتیح الجنان مرحوم شیخ عباس قمی مراجعه فرمایید.

کلمات کلیدی
نماز  |  نماز شب و آداب مخصوص  |  زمان نماز شب و آداب  |  آداب مخصوص به‌آن  |  نماز شب از نمیه شب  |  قنوت نماز وتر مستحب  |
لینک کوتاه :

سلام ببخشید مکان نماز شب بهتر است کجا باشد

نویسنده : النا تاریخ : 1401/03/12

سلام. دوستان و اساتیدی که جواب میدید لطفا روبروی عبارات تخصصی پرانتز بزارید و برای مردم عادی به زبان عادی بنویسید. به عنوان مثال فجر صادق اذان صبحه یا طلوع؟ تشکر

نویسنده : احمد تاریخ : 1401/01/31

سلام یعنی تا قبل از اذان صبح خوانده شود یا بعد از نماز صبح هم میشه خواند

نویسنده : حسین تاریخ : 1402/06/17

تا اذان صبح

نویسنده : الن تاریخ : 1401/03/12

برای من هم سواله اما از جایی که یک اصطلاح فجر صادق هست و یک اصطلاح طلوع احتمالا منظورشون تا پیش از اذان صبح باید باشه. ای کاش واضح تر مینوشتن. ولی خب منطقا هم اسمش نمازه شبه دیگه بعد از نماز صبح که دیگه شب نیست(:

ایا نماز شب قضادارد-?

نویسنده : خاطره تاریخ : 1399/08/29

سلام میخواستم بدونم زمان خواندن نماز چه موقعی هستش مثلا از چه ساعت شروع میشه و وقت داریم بخونیم ممنون میشم اگه زمان دقیقشو بگید

سلام بعد از نیمه شب شرعی مثلا اصفهان ساعت ۱۱:۱۰به بعد است

نویسنده : تحققی تاریخ : 1399/11/11

از نمیه شب تا طلوع فجر صادق است

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1399/08/02

عالی بود

نویسنده : سعیده تاریخ : 1399/07/28

سلام. آیا در نماز شب باید حتما به چهل مومن دعا شود؟ من تعداد افرادی که می شناسم به زحمت به زحمت به ٢٠ عدد می رسد.

نویسنده : داود تاریخ : 1399/08/02

نه به هر تعداد که بخواهید می توانید طلب استغفار نمایید البته چهل مومن بهتر است .

نویسنده : معصومه تاریخ : 1399/07/14

سلام وقت بخیر من اگه بخوام از نیمه شب ب بعد بخونم واقعا بلند شدن برای نماز صب برام سخته میشه بعد از نماز مغرب و عشا بخونم‌

سلام اشکال نداره بعد نماز مغرب و عشا خونده بشه؟؟؟

نویسنده : داود تاریخ : 1399/08/02

می توانید از نیمه شب شرعی به بعد بخونید . البته قضای آن را هم می توانید بعد از نماز صبح تا آخر شب بجا آورید . . .

سلام علیکم من زیاد متوجه نشدم میشه واضح توضیح دهید😊😊

نویسنده : زهرا رحیمی تاریخ : 1399/05/24

زیاد واضح توضیح ندادین

سلام دقیقا از چه ساعاتی خوانده میشود ومتاسفانه من اصلا متوجه نشدم چطور خوانده میشود فراموش میکنم بهتر توضیح بدین ممنون میشم

نویسنده : محمد رضا تاریخ : 1399/03/07

سلام از اینکه نماز وتر رو خوب توضیح دادید ممنون و متشکرم.امیدوارم توفیق نماز شب نصیب همه گردد. التماس دعا.

خواندن نماز شب

نویسنده : YA.MO تاریخ : 1398/12/08

ممنون

نویسنده : ولی تاریخ : 1398/09/26

ممنون خوب بود

نماز شب ۱۱رکعت است اشتباها نوشته اید ۱۰رکعت

نویسنده : عرفان تاریخ : 1398/04/03

سلام این کسا که شما گفتید که خودشون آمرزیده شده هستند انشالله اگه انسان بتونه اونی که از دستش ناراحته رو دعا کنه اون درسته سر نمازها همه ی گرفتارا و همه ی گنهکارهارو دعا کنید 40نفر از کسایی که غیبتتون کردن یا تهمت زدن و...دعا کنید این عمل مقام شمارو بالا می بره همان طور که پیامبر کسایی که سنگ می زدن بهش دعا می کرد اللهم اغفر جمیع الناس به رحمتک یا ارحم الراحمین و به کرمک یا غفارالذنوب التماس تفکر

بسیار‌عالی‌ممنون‌از‌مطالب‌ارزندتون

نویسنده : نوروز خاوری تاریخ : 1397/10/18

خدا توفیق بده

نویسنده : سمیرا تاریخ : 1397/09/25

مرسی ممنونم ازتون خیلی مفیدبود

اصلا كامل توضیح ندادید

نویسنده : محمدحیدری تاریخ : 1396/10/22

بسیاربسیارازلطف شماسپاسگذارم عالی بود

نویسنده : پریناز تاریخ : 1396/03/30

خیلی خوب بود ممنون

نویسنده : سعید تاریخ : 1395/06/22

سلام-ترك در خواندن قنوت در نماز وتر كراهت ندارد؟باتشكّر.

نویسنده : علی تاریخ : 1394/12/02

سلام اگه نماز وتر رو نخونی و بقیرو بخونی گناه داره؟

نویسنده : محسن تاریخ : 1394/10/21

ممنون ازشما به خاطر اطلاعات دادن در مورد نماز شب

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1394/06/24

ممنونم، خدا خیرتون بده، بسیار مفید و مختصر بود

نویسنده : امید تاریخ : 1394/01/31

خسته نباشید یا علی

نویسنده : عبدالحکیم تاریخ : 1391/03/10

اجرکم عندالله.خیلی خلاصه ومفید بود

نویسنده : علی تاریخ : 1399/02/17

سلام ..منظور از طلوع فجر یعنی چی .. منظورتون اینه بعد از نماز صبح هم میشه نماز شب رو خوند چون هنوز خورشید طلوع نکرده یا اسمون روشن نشده ..ممنون میشم پاسخ بدید ..