پرسش و پاسخ  /  احکام  /  احکام نماز  /  نماز جماعت

امام جماعت شدن زنان

سوال نظر فقها درباره امام جماعت شدن زنان در نمازهای مختلط چیست؟

جواب

اگر مأموم مرد است امام او هم باید مرد باشد. [i] و احتیاط واجب آن است که امام زن نیز مرد باشد. [ii]

و نیز حضرت امام(ره) در تحریر الوسیله به همین فتوا تصریح دارد که : «اگر مأموم مرد است امام هم باید مرد باشد» [iii]

اما امامت زن برای زن را هر چند با احتیاط واجب جایز نمی داند ولی بعضی از مراجع تقلید جایز دانسته اند. [iv]

هم چنین از فقهای شهیر در گذشته مانند مرحوم شیخ طوسی که از علماء و فقهای بر جسته شیعه و بنیان گذار حوزه علمیه نجف اشرف بوده است، امامت زن برای زن را مستحب می داند.« و یستحب للمرئة ان تؤم النساء » [v] .

[i] - به فتوای فوق و مذکور: حضرت امام خمینی، حضرت آیت الله بهجت و حضرت آیت الله خامنه ای تصریح دارند. و نیز آیات عظام تبریزی، خوئی، اراکی و فاضلی با فتوای حضرت امام موافقند و حاشیه ندارند.

[ii] - رساله مراجع، ج1، ص 819

[iii] - تحریر الوسیلة، ص274

[iv] - حضرت آیت الله مکارم شیرازی امامت زن برای زن را جایز دانسته است. رساله مراجع ص 819.

[v] - کتاب خلاف، ج 1، ص 562، مسئله 313، چاپ جامعه مدرسین.

کلمات کلیدی
امام  |  زن  |  امام‌جماعت شدن زنان  |  حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی امامت  |  آیت‌الله مکارم شیرازی امامت زن  |  حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تصریح  |