پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ پیامبران  /  حضرت محمد(ص)  /  سیره عملی پیامبر(ص)

دین رسول خدا (ص) قبل از بعثت

سوال دین رسول خدا (ص) قبل از بعثت چه بوده است؟

جواب

در مورد دین رسول خدا (ص) قبل از بعثت نظرات مختلفی از سوی دانشمندان ارائه شده ولی نظریه‏ای که می‏توان پذیرفت این است که ایشان قبل از بعثت به تکلیف خاص خود عمل می­نمود به این معنی که بر اساس الهام از طریق فرشته‏ای از فرشتگان بزرگ خداوند راه­های مکارم و ا خلاق نیکو را تعلیم می­گرفت و بدان عمل می‏نمود. [i]

ما هیچ سند تاریخی نداریم که اثبات کند ایشان نزد عالم مسیحی یا یهودی آئین مسیحیت یا  یهودیت را فراگرفته باشد و به آنها عمل ‏نموده یا مثلا در معابد و کلیساهای یهودی­ها و نصاری و یا مذاهب دیگر رفته و مشغول عبادت و انجام اعمال آنها باشد.

علاوه بر این، پیامبر (ص) اسلام بر تمام انبیاء گذشته برتری داشته و از نظر عقل تبعیت کردن افضل از مفضول صحیح نیست. خلاصه این که به پیامبر (ص) قبل از بعثت، الهاماتی شده است و بسیاری از دانشمندان اسلام معتقدند: ایشان قبل از بعثت نبی بوده‏اند و به ایشان وحی می‏شده است بنا بر این قبل از رسالت پیرو آئین خود بوده اند نه آئین حضرت عیسی یا موسی یا....

برای اطلاع بیشتر به کتاب مفاهیم القرآن ج 5 از ص 151 به بعد و نیز مجله پاسدار اسلام شماره 177 و 178 در قسمت مجلات سایت   www.hawzah.net   مراجعه بفرمائید.

[i] - نهج البلاغه خطبه قاصعه شماره 192.

کلمات کلیدی
بعثت  |  رسول خدا ( ص )  |  دین رسول خدا  |  فرشتگان بزرگ خداوند راه­های مکارم  |  مورد دین رسول خدا  |  آئین حضرت عیسی  |