پرسش و پاسخ  /  خلقت و آفرینش  /  روح

معنای و مفهوم روح در آیه 17 سوره مریم

سوال در سوره مریم آیه 17آمده ما روح خود را بر مریم فرستادیم منظور از روح چیست؟

جواب

با توجه به کار برد روح در آیات دیگر قرآن کریم می توان گفت که مراد از روح همان حضرت جبرئیل(ع) است در مورد نزول وحی و قرآن کریم بر پیامبر(ص) تعابیر قرآن چند گونه است.

 الف:قُلْ مَنْ کانَ عَدُوًّا لِجِبْریلَ فَإِنَّهُ نَزَّلَهُ عَلی‏ قَلْبِکَ بِإِذْنِ اللّهِ مُصَدِّقًا لِما بَیْنَ یَدَیْهِ وَ هُدًی وَ بُشْری‏ لِلْمُؤْمِنینَ)

 ب : (قلْ نَزَّلَهُ رُوحُ الْقُدُسِ مِنْ رَبِّکَ بِالْحَقّ‏ِ لِیُثَبِّتَ الَّذینَ آمَنُوا وَ هُدًی وَ بُشْری‏ لِلْمُسْلِمینَ‏)

ج:(نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ اْلأَمینُ *عَلی‏ قَلْبِکَ لِتَکُونَ مِنَ الْمُنْذِرینَ‏ نزل به روح الأمین علی قلبک)

د:( اِنَّهُ لَقَوْلُ رَسُولٍ کَریمٍ‏ )که با توجه به آیات فوق روح الأمین و روح القدس و جبرئیل یک موجود می باشند. [1]

[1] - تفسیر المیزان علامه طباطبائی ج 14 ص 46

کلمات کلیدی
روح  |  سوره مریم  |  قل نزله روح القدس  |  مفهوم روح در آیه  |  معنای و مفهوم روح  |  قلبک لتکون من المنذرین‏ نزل  |