پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ اهل بیت علیهم السلام  /  حضرت فاطمه  /  بیماری و شهادت

چگونگی شهادت حضرت زهرا(س)

سوال حضرت زهرا(س) در چه سالی و چرا و چگونه به شهادت رسیدند ؟

جواب

تردیدی نیست که حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در سال یازدهم هجری وفات نمودند. اما در تعیین روز و ماه اختلاف زیادی وجود دارد که بعضی تا 39 قول شمردند [1] . ولی آنچه میان این اقوال مشهورتر است یکی 13 جمادی الاولی است، و دیگری سوم جمادی الثانی. چون روایاتی که می گویند حضرت فاطمه 75 روز پس از رحلت پیامبر به شهادت رسیدند و نیز روایاتی که می گویند آن حضرت 95 روز پس از پیامبر زنده بودند بیشتر و مشهورتر است.

اما علت شهادت آن حضرت:

امام صادق علیه السلام فرمود: در اثر ضرباتی که قنفذ بر پیکر نازنین زهرا علیها سلام وارد ساخت سقط جنین کرد و بدان علت پیوسته رنجور و ضعیف می گشت تا اینکه بستری شد. و امیر المؤمنین و اسماء بنت عمیس از آن حضرت پرستاری می نمودند. [2]

البته علت رنجوری و ناتوانی روز افزون زهرا علیها السلام تنها بیماری نبوده، بلکه علاوه بر آن ناراحتی های روحی و غم و غصه های قلبی آن حضرت بود که در اثر بروز مشکلات برای جهان اسلام پیش آمده بود. و رفته رفته اسلام حقیقی از مسیر اصلی خود منحرف می گشت، و شالوده های اختلافات و درگیری ها میان امت اسلامی پی ریزی می شد و وحدت و اتحاد میان مسلمانان رخت بر می بست. امثال این افکار ناراحت کننده بوده که زهرای عزیز را رنج می داد و روز به روز رنجورتر و ضعیف تر می شد [3] . تا منتهی به شهادت ایشان گشت.

[1] بانوی نمونه اسلام، ابراهیم امینی، ص 197.

[2] دلائل الامامه، ص 40- بحار الانوار، ج 43، ص 170 و 211.

[3] بانوی نمونه اسلام، ص 188.

کلمات کلیدی
حضرت فاطمه زهرا  |  شهادت حضرت زهرا  |  حضرت زهرا ( س )  |  فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها در سال  |  ناتوانی روز افزون زهرا  |  بانوی نمونه اسلام  |
لینک کوتاه :

عالیه کوتاه هم هست وقتی کسی مثل من میخواهد برای درسش بنویسد راحتر ومفید تر از ممنونم

نویسنده : بی نام تاریخ : 1396/11/14

عالی بود امیدوارم سایت خوبی داشته باشید ممنمون که با سایتتون ما را از زندگی نامه حضرت فاطمه اگاه کردید سپاس گزارم خدا نگهدار

موضوع خیلی قشنگی داشت اما در خط اول به جای وفات نمودند بنویسید شهادت شد

نویسنده : سید محمد ظاهر محمدی تاریخ : 1391/03/18

مطالب جدید خیلی کم می گذارید. چرا؟؟

نویسنده : یه شیعه تاریخ : 1391/02/06

لطف کن درقسمت پاسخ, خط اول به جای کلمه(وفات نمود)بنویس به شهادت رسید

با شما موافقم

نویسنده : طباطبايي تاریخ : 1391/01/24

بسياركوتاه ومفيد

بله درست است خوب کاری کردند و درباره ی زندگی نامه کوتاه نوشتتند ممنون