پرسش و پاسخ  /  خلقت و آفرینش  /  انسان

انسان کامل و قرآن

سوال نزد خداوند ، حضرت محمد(ص) و اهل بیتشان عزیزتراند یا قرآن کریم ؟ چرا ؟

جواب

قرآن مجید کتاب انسان سازی و نسخه سازندگی انسان کامل است. انسان کامل انسانی است که در تمام ابعاد انسانی توانایی های او به درجه کمال نهایی خود رسیده است و تمام معیارهای قرآنی در وجود او پرورش یافته است.

از طرف دیگر پیامبر اکرم (ص) و ائمه طاهرین علیهم السلام نمونه های انسان کامل و نسخه عمل شده و پیاده شده آنها هستند و از آنان به قرآن ناطق تعبیر می شود. پس از این جهت فرقی بین پیامبر اکرم (ص) و ائمه طاهرین و قرآن کریم نیست. اما با این وجود پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می فرماید: قرآن بالاترین و با ارزش ترین چیزها بعد از خداوند است [1] .  یعنی خداوند در درجه اول و قرآن در درجه بعد از او قرار دارد.

اما باید توجه داشت که این تفاوت بین پیامبر (ص)  و ائمه (ع) با قرآن از نوع تفاوت فرع و اصل می باشد یعنی قران نسخه اصلی است و انسان کامل فرع و کپی آن نسخه می باشد یعنی حقیقتی در قرآن وجود ندارد که پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) از آنها بی بهره باشند. و شاید مراد مرحوم بحرانی از اینکه فرمود چون عترت تابع و پیرو قرآن هستند و لذا قرآن ثقل اکبر است، همین باشد. و این نکته همانند آنچیزی است که در فرق بین ائمه (ع) و خدا در زیارت رجبیه بیان شده است که فرقی بین اهل بیت (ع) و خدا نیست مگر اینکه آنها بنده خدایند یعنی اگر ائمه علم شان غیر متناهی است و اگر قدرت آنها بی پایان است و... مع ذلک همه این اوصاف ظلی است و آنها از خود استقلال ندارند و هر چه دارند از خدا دارند.

[1] بحار الانوار/ ج89- ص 290. باب فضائل سوره یس.

کلمات کلیدی
قرآن  |  انسان کامل  |  ائمه طاهرین علیهم‌السلام نمونه‌های انسان  |  طاهرین علیهم‌السلام نمونه‌های انسان کامل  |  انسان کامل و قرآن  |  قرآن مجید کتاب انسان‌سازی  |
لینک کوتاه :
نویسنده : مریم تاریخ : 1399/01/20

سلام خسته نباشید ببخشید با توجه ب دیدگاه اهل تشبیه کتاب اندیشه آیه ی خلقت بیدی ک خداوند میفرماید من با دودست خود ک نشانه ی تمام قدرت هست انسان را آفریدم سوالم اینه که آیا فقط انتهای قدرت خدا خلقت انسان بوده؟؟

نویسنده : محمد رضا تاریخ : 1391/01/28

ویژگی انسان کامل