پرسش و پاسخ  /  فرهنگ و تمدن  /  ایران شناسی

اطلاعاتی درباره دین مردم ایران

سوال ممکن است اطلاعاتی درباره دین مردم ایران برایم بفرستید؟

جواب

بنا بر آخرین سر شماری، جمعیت کشور جمهوری اسلامی ایران در سال 1997 میلادی 000/305/62 نفر می باشد که 99% جمعیت را مسلمانان تشکیل می دهند و 1% باقیمانده، پیروان ادیان دیگر (مسیحی، یهودی ، زرتشتی) می باشند. جمعیت مسلمانان نیز بر اساس دو مذهب عمده اسلامی شامل 2/91% شیعه اهل بیت و 8/7% اهل سنت می گردند. [1]

اصل دوازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران:

دین رسمی ایران، اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری است و این اصل الی الابد غیر قابل تغییر است و مذاهب دیگر اسلامی اعم از حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی دارای احترام کامل می باشند و پیروان این مذاهب در انجام مراسم مذهبی، طبق فقه خودشان آزادند و در تعلیم و تربیت دینی و احوال شخصیّه ( ازدواج، طلاق، ارث و وصیت) و دعاوی مربوط به آن در دادگاه ها رسمیت دارند و در هر منطقه ای که پیروان هر یک از این مذاهب اکثریت داشته باشند مقررات محلی در حدود اختیارات شوراها بر طبق آن مذهب خواهد بود، با حفظ حقوق پیروان سایر مذاهب.

اصل سیزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران:

ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی تنها اقلیتهای دینی شناخته می شوند که در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزادند و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی بر طبق آئین خود عمل می کنند.

[1] اطلس کامل گیتاشناسی.

کلمات کلیدی
دین  |  جمهوری اسلامی ایران  |  ایران  |  قانون اساسی جمهوری اسلامی  |  جمعیت کشور جمهوری اسلامی ایران  |  دین مردم ایران  |
لینک کوتاه :
نویسنده : کیانا تاریخ : 1392/12/12

5خط بود بهتر بود