پرسش و پاسخ  /  احکام  /  جنگ و جهاد

گل لاله و سمبل شهادت

سوال آیا سمبل شهادت گل لاله است؟ آیا تفسیری از این سمبل وجود دارد؟

جواب

1) لاله سرخ، گل معروف، در ادبیات عرفانی نتیجه معارف را که عرفا مشاهده می کنند می گویند و همچنین کنایه از چهره گلگون محبوب است که عاشق مهجور را داغدار می کند.

2) این گل در ادبیات فارسی مظهر شهید و کشته راه دوست است. گویند که چون سیاوش قهرمان مظلوم و باستانی ایران زمین کشته شد از قطرات خون او لاله دمید. لاله گلی زیبا و لطیف و دلنواز است.شکل آن چونان قلب آدمیان که مایه حیات آنان است می­باشد. برگهای گل لاله بسیار شبیه قطره های خون است و گر چه خود خونین رنگ و سرخ می باشد، ته گل برگهای آن سیاه و داغدیده است، گویی که داغی بر دل دارد.

شعری که در انقلاب اسلامی ایران به شکل یک شعار عمومی درآمد این بود "از خون جوانان وطن لاله دمیده" لذا گل لاله به عنوان سمبل شهید در بسیاری از جاها در ایران نقش بسته است حتی آرم جمهوری اسلامی ایران نیز شباهت به یک گل لاله دارد.

کلمات کلیدی
لاله  |  گل لاله و سمبل شهادت  |  ادبیات فارسی مظهر شهید  |  فارسی مظهر شهید و کشته  |  برگهای گل لاله  |
لینک کوتاه :
نویسنده : محمد تاریخ : 1401/11/01

اینکه لاله نماد شهادت در ایران باشد خیلی عجیبه چون گل بومی ایران نیست و از شرق آسیا به ایران آورده شده و البته آب و هوای ایران خیلی جور نیست. در کشورهای غربی گل شقایق نماد کشته های جنگ است به خاطر شعر شاعر معروف کانادایی. گل شقایق بصورت وحشی و با سخت ترین آب و هوا رشد میکند و حتی از لای آسفالت و بتون هم جوانه نیزند و بالا میاد. شقایق از سرخترین گل‌هاست و سیاهی وسط آن به سوختگی تشبیه میشود. شقایق نماد آزادی و سرسختی و سرخی در طبیعت می‌باشد

خیلی خوب بود

خیلی بد بود

بابا عالیه باریک باریک😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎

عالی

نویسنده : خوب است تاریخ : 1399/10/21

خیلی خوب است😎😎😎😎😎😎😎

😍

نویسنده : Saba تاریخ : 1397/11/14

عالللللییییی

نویسنده : مهدی تاریخ : 1393/07/10

جواب خیلی جالب بود و جنبه های مختلف رو بررسی کرده بود. فقط کاش برای قسمتی که از خون سیاوش لاله دمیده، منبع ذکر می کردید یا اگه از شاهنامه است، ابیات مرتبط رو می آوردید که جواب کامله، اکمل بشه.

نویسنده : یاس تاریخ : 1392/02/22

التماس دعا