پرسش و پاسخ  /  عقاید  /  خداشناسی  /  توحید و یگانگی خداوند

علت شریک نداشتن خداوند

سوال چرا خداوند شریک ندارد؟

جواب

چون شریک داشتن نشان دهنده محدودیت بوده و محدودیت نشان دهنده نقص است و نقص و محدودیت نشان­گر نیاز است و در جای خود با ادله متعدد و متقن عقلی ثابت است که خدای سبحان کمال مطلق، بی‏نیاز و منزه از هرگونه نقص می­باشد.

قرآن انسان را به این نکته توجه می­دهد که : * یا أَیُّهَا النّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَی اللّهِ وَ اللّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمیدُ [1] ای مردم شما (همگی) نیازمند به خدائید؛ تنها خداوند است که بی‏نیاز و شایسته هر گونه حمد و ستایش است»

برای بررسی بیشتر می­توانید به مباحث خداشناسی در کتاب ارزشمند "اعتقاد ما" اثر آیت الله مکارم که در قسمت کتابخانه سایت ما، به نشانی: www.hawzah.net     موجود است مراجعه کنید.

[1] - سوره فاطر، آیه 15.

کلمات کلیدی
محدودیت  |  علت شریک نداشتن خداوند  |  الناس أنتم الفقراء إلی الله  |  نقص و محدودیت نشان­گر  |  محدودیت نشان‌دهنده نقص  |  اثر آیت‌الله مکارم  |
لینک کوتاه :

عالی بود ممنون

نویسنده : مهسا تاریخ : 1395/07/14

درست است .عااالی😇

نویسنده : رضا تاریخ : 1394/07/27

عالییییییییی

نویسنده : سحر تاریخ : 1391/09/14

ممنون برای تحقیقم استفاده کردم