پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ جهان

مدعیان نبوت بعد از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله

سوال بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله تا حال، چند نفر ادعای نبوت کرده اند؟

جواب

تعداد کسانی که بعد از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله ادعای نبوت کرده اند؛ بسیار می باشند. آمار درست آنان در دست نیست. برخی از این مدعیان در زمان پیامبر(ص) و اصحاب و برخی بعد از پیامبر(ص) بوده اند که به چند تن از آنان اشاره می شود:

مسیلمه:

او در آخر حیات پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم ادعای نبوت کرد. پیامبر خدا رساله ای برایش فرستاد و او را مسیلمه کذاب نامید. به عقیده اکثر مفسرین آیه «وَ مَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری‏ عَلَی اللَّهِ کَذِبا»(انعام،21) در باره مسیلمه کذّاب نازل شده است که ادّعای نبوّت کرده بود.[1]

اسود العننسی:

او در یمن بود که اصحاب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله قبل از وفات ایشان، او را به هلاکت رساندند.

سجاح:

در زمان مسیلمه کذاب زنی به نام سجاح ادعای نبوت کرد. او با مسیلمه ازدواج کرد و بعد از کشته شدن مسیلمه، دوباره به اسلام بازگشت.

طلحه بن خویلد اسدی:

وی ابتدا ادعای نبوت کرد؛ ولی بعدا توبه کرد و به اسلام بازگشت و به مسلمانی شایسته تبدیل شد.

حارث:

یکی دیگر از مدعیان دروغین نبوت «حارث کذاب» است. او در خلافت عبدالملک بن مروان ظهور کرد و کشته شد.

همچنین عده ای در خلافت بنی عباس ادعای نبوت کردند.

در دوران اخیر هم عده ای نیز ادعای نبوت داشته اند که از سرشناس ترین آن ها می توان به سید علی محمد باب و بهاء الله و میرزا احمد قادیانی اشاره کرد که توانسته اند به ترتیب فرقه هایی با نام بابیه و بهائیت و قادیانیه را راه اندازی کنند.

برای مطالعه بیشتر به ویژه نامه بهائیت از آغاز تا کنون مراجعه نمایید.

پی نوشت:

[1] انوار العرفان فی التفسیر القرآن، ج13، ص50.

کلمات کلیدی
پیامبر  |  نبوت  |  پیامبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌و‌آله  |  پیامبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌و‌آله ادعای نبوت  |  نبوت بعد از پیامبر  |  اصحاب پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله  |