پرسش و پاسخ  /  خلقت و آفرینش  /  مدت و چگونگی خلقت

انسان های قبل از آدم و حوا

سوال

آیا به راستی نسل همه ما انسان ها از حضرت آدم و حوا است؟ اگر به این صورت باشد انسان های قبل از این دو از کجا آمده اند؟ در صورتی که تاریخ نشان می دهد که میلیون ها سال قبل از ایشان انسان های با شعور دیگری بر روی زمین زندگی می کردند.

جواب

مطلبی را که در خصوص وجود انسان هایی قبل از انسان فعلی که از نسل حضرت آدم علیه السلام مطرح فرمودید؛ به صورت های گوناگون در روایات مطرح شده است مثلا امام باقر علیه السلام به جابر بن یزید می گوید: «گویا تو گمان می کنی که خداوند فقط این عالم را آفرید و بس و همچنین گمان می کنی که خداوند بشری غیر از شما نیافریده است؟ آری به خدا قسم خداوند هزار هزار عالم و هزار هزار آدم آفرید و تو در آخر این عالم ها و آدم ها هستی.»[1]

اندیشمندان اسلامی بر اساس این روایات معتقدند که «حضرت آدم علیه السلام» نخستین انسانی نبوده که گام بر روی کره خاکی نهاده است. بلکه قبل از او انسان های دیگری بوده اند که به دلایل نامعلومی، نسلشان منقرض گشته است.[2]

در خصوص خلقت آدم دیدگاه های گوناگونی مطرح شده است از جمله:

1. پیش از حضرت آدم، هیچ موجودی از آدم یا شبیه آدم وجود نداشته و حضرت آدم یک دفعه و به طور مستقل خلق شده است.

2. پیش از حضرت آدم موجوداتی شبیه آدم و جن بوده اند و سپس یا از بین رفته اند و یا هنوز هم وجود دارند.

3. پیش از حضرت آدم، انسان هایی وجود داشته اند؛ ولی تکامل نایافته بودند و به هر دلیل از میان رفته و منقرض شده اند و آنگاه حضرت آدم بدون ارتباط با آدم های گذشته به طور کامل و مستقل آفریده شده است.

از مجموع آیات قرآنی این نکته به دست می آید که سرسلسله افراد انسانی، موجودی به نام حضرت آدم علیه السلام بوده است و ادامه نسل او بر اثر نطفه هایی است که در رحم مادرانشان منعقد می شود. اما این که خود آدم چگونه پیدا شده از جمع آیات به این نتیجه می رسیم که او از خاک آفریده شده است و پس از طی مراتبی چون گل چسبنده و چکیده ای از گل و تبدیل آن به گل خشکیده و تکمیل اندام و دمیده شدن روح در جسدش به صورت موجودی کامل در آمده است.

از سوی دیگر وقتی مجموع آیاتی را که در خصوص ارزش و مقام انسان نازل گشته بررسی می نماییم؛ به این حقیقت واقف می شویم که قرآن کریم انسان را یک نوع مجزا از حیوان مطرح می کند به عنوان موجودی که اختلاف ذاتی و ماهوی با موجودات دیگر دارد.[4]

آیه شریفه «وَ إِذْ قالَ رَبُّک لِلْمَلائِکةِ إِنِّی جاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلیفَةً قالُوا أَ تَجْعَلُ فیها مَنْ یفْسِدُ فیها»[5] دلالت دارد که قبل از خلقت حضرت آدم، انسان هایی درکره زمین زندگی می کردند و به فساد آلوده شدند که ملائکه گفتند: خدایا می خواهید کسانی را جانشین خود کنید که فساد کنند و خون ها بریزند! ملائکه از وجود انسان های فاسد و خونریز قبل از حضرت آدم، خبر می دهند.

با جمع بندی آیات فوق و روایات مطرح شده در خصوص وجود انسان هایی قبل از حضرت آدم، می توان به نظریه سوم اذعان نمود. بدین بیان که پیش از حضرت آدم علیه السلام انسان های تکامل نایافته ای بوده اند که از بینش و آگاهی حضرت آدم علیه السلام و نسل او برخوردار نبودند. این آدمیان در قالب و صورت حیوانی نبوده اند و نیز تنها زندگی غریزی بر آنها حاکم نبوده است. ولی به شکل انسان کنونی که دارای زندگی توأم با آگاهی و مسؤولیت باشند، نیز نبوده اند. نسل این انسان ها به دلایلی که بر ما مجهول است؛ منقرض شده اند و آن گاه خداوند متعال حضرت آدم علیه السلام را به صورت کاملا مستقل و مجزا با اوصاف و ویژگی های منحصر و مختص به خود، از گل آفرید. انسانی که دارای آگاهی، بینش، تعقل چشم گیر و.. بود و انسانی که گل سر سبد جهان هستی و نمایانگر اوصاف الاهی است.

پی نوشت:

[1] ‏خصال، ج 2، ص 652 و نیز بحارالأنوار ج 8، ص 375.

[2] منشور جاوید، جعفر سبحانی، ج 4، ص 94 ؛ قاموس قرآن، سیدعلی اکبر قریشی، ج 1 و 2، ص 49 - 50‏.

[4] ‏ر.ک: روم / 20 ؛ آل عمران / 59 ؛ سجده / 7 و 8 ؛ مؤمنون / 12 ؛ صافات / 11 ؛ حجر / 26 - 29 ؛ الرحمن / 14 ؛ نساء ‏‏/ 1 ؛ اعراف / 189 ؛ زمر / 6 ؛ انعام / 98 ؛ حجرات / 13 ؛ نحل / 4 ؛ یس / 77 ؛ دهر / 2 ؛ قیامت / 37 - 38 ؛ فرقان / ‏‏54 ؛ مرسلات / 20 ؛ علق / 2 ؛ نوح / 17 - 18 و ... نیز نگا: مبانی انسان شناسی در قرآن، صص 73 - 81 ؛ تفسیر ‏نورالثقلین، ج 1، ص 288 ؛ المیزان ، ج 16 ، ص 384 - 388 ، ج 4، ص 224 - 225 و... .

[5] بقره،30.

کلمات کلیدی
انسان  |  آدم  |  حضرت آدم  |  نسل  |  آدم و حوا  |  حضرت آدم علیه‌السلام  |  نسل حضرت آدم علیه‌السلام مطرح  |
لینک کوتاه :
نویسنده : سینا تاریخ : 1402/10/15

آدم اگه آدم بود که وضع این نبود

به بودن ادم هوا شکی نیست .ولی علم هم ازبودن موجوداتی شبیه انسان حرف می زند اونهم شکی نیست ولی درواقع چه شد که نابود شدن جای بحث است.شاید فقط شبیه انسان بودن خردنداشتن.....باگذشتزمان کشف مستندات کاملا مشخص میشه

یک فیلمی بود که تو اقیانوس گیر میفتن و این ماجرا همینجوری ادامه پیدا میکنه فکر کنم ۱۸۹۹ بود خیلی فیلم جالبی بود این نظر شماهم شبیهش بود

نویسنده : رضا تاریخ : 1401/07/21

ببخشید خدا اما متاسفانه سوال منم هست

سلام البته لزوما نمی توان گفت که بشر های قبل از ما از قدرت تعقل برخوردار نبودند بلکه از امام علی(علیه السلام) نقل شده که نسناس، موجوداتی زمینی دارای بدن و روح بوده‌اند که می‌خوردند و می‌آشامیدند اما بعد از مدتی سرکشی کرده و کافر شدند و به واسطه ظلم و فساد منقرض شده‌اند.} و اگر انسان های قبل خوب هم بینشان بوده ، انسان های بد ، آنها را کشته اند و ...

نویسنده : آمین اشوری تاریخ : 1401/05/20

سلام همه چیز که شما میگین درسته من یه سوال چند ساله مخمو درگیر کرده مگه نمیگن هر چیزی باید از یچیزی به وجود بیاد(خدا منو ببخش توبه)من میگم قبل از خدا چه کسی بوده یا اصلا چه چیزی بوده یا خدا از چه وجود آمده یعنی این سوال تا حالا برای کسی پیش نیومده خواهشن منتقی جواب بدین

نویسنده : Mm تاریخ : 1401/07/15

سلام به این سوال در این سایت و سایت های دیگر جواب داده شده است.

نویسنده : کیارش غلامرضا نظری تاریخ : 1401/07/10

شما نباید همچین فکری کنید زیرا باعث گمراهی میشود و به این نتیجه می‌رسید که خدا وجود ندارد. خداوند نه زایده شده و نه زایده خدا از اول خلقت وجود داشته. این که فکر میکنم که خدا از چه درست شده اشتباه است زیرا خدا خالق تمام چیز ها است و اینکه در این صورت خالقی باید او را درست می کرد ساده بگویم در زات خداوند متعال نرو زیرا کافر میشود

نویسنده : وائلی تاریخ : 1401/07/08

سلام علیکم اولا این سوالی نباید ذهنتو درگیر کنه چون عین کفر گفتنه و عقل انسان محدوده نمیتونه به این حقیقت پی ببره دوما خدا از ازل بوده و تا ابد هستش این صفات خداوند است انسان باید تدبر و فکر واقعی خودش را نسبت به مخلوقات خدا مشغول کنه تا به عظمت خالق پی ببره انسان واقعا هیچی نیس

نویسنده : محسن تاریخ : 1401/05/28

سلام دوست عزیز همانطور که خودت میگی یک خالقی باید باشه، اگر در نظر بگیری که خدا را خدایی آفریده و همینطور ادامه دهی پس خالق اولیه ای وجود نداره پس در نتیجه ما نباید وجود داشته باشیم پس چون وجود داریم باید یک خالقی وجود داشته باشه که همه چیز رو افریده و این سوال کاملا تو رو به حقیقت میرسونه که یعنی خدا وجود داره و خالق همه چیز هست بی آن که آفریده شود. خداوند غیر قابل توصیف هست همانطور که قبل از عدد ۱ هیچی وجود نداره و همانطور که وقتی انسانی می‌میرد و می‌گوییم روحش از بدنش خارج شد ولی نمی‌توانیم آن را ثابت کنیم. با عرض معذرت از دوستان بزرگوار که جسارت کردم جواب دهم. یا علی مدد

در این زمینه کتاب هست هنوز هم انسان های قبل از حضرت آدم در کره زمین پراکنده هستند مثل بومیان شرق آسیا یا به نظر من اسکیموها یا سرخ پوستان...

البته غیر علمی است و براحتی دروغهای شاخدار در کتاب‌های زیادی تا حال نوشته شده است

نویسنده : علی تاریخ : 1401/05/19

فراگشت

نویسنده : طباطبایی تاریخ : 1401/03/14

مگر خدا یکی نیست مگر قبل از خدا کسی دیگر هم بوده من توی شکم یعنی چه

نویسنده : علی تاریخ : 1401/02/10

نئانتردال ها که از سرده انسان ها به شمار میرود آیا همان انسان های قبل از آفرینش آدم بودند؟

شما که خوندی بگو چرا نتونستن موجوداتی که بین این سیر تکاملی هستن رو پیدا کنن فقط یه سری استخوان هایی که مال عصر حجر رو پیدا کردن ، تو این سیر تکاملی حد اقل سه گونه مختلف رو باید پیدا کرده باشن اونم به تعداد زیاد(چون طبیعتن میلیاردها تکه استخوان باید پیدا بشه) که بشه

نویسنده : اعظم تاریخ : 1400/11/16

چرا پس دانشمندا گفتن انسان تکامل یافته از انسان نخستین هستن که شکل میمون هستن مگر ادم وحوا شبیه میمون بودن

این که گفتند میمون اگر هم باشه برای یک یا چندمیلیون سال گذشته است... آدم کمتر از 15000 سال

نویسنده : علی تاریخ : 1400/11/10

چرا خداوند انسانهای قبل از آدم رو بکلی از بین برد چرا اونا رو متوجه اشکالی که داشتند نکرد که دوباره آدم رو خلق کرد و اگه انسانهای ماقبل رو ازبین برد چه دلیلی داشت دوباره نسل انسانها رو ادامه بده

نویسنده : مطهره تاریخ : 1400/08/29

سلام میشه این مطلبی که نوشتید را با نظریه ی داروین مقایسه کنید؟

نویسنده : . تاریخ : 1400/08/09

آمریکا قدمت زیادی نداره و جمعیت اون مهاجران هستند

قبل از پیدایش آمریکا سالها سرخپوستان بوده اند بدون پیامبر و قرآن و امامی علم جواب خیلی چیزها رو می‌دهد و ما براحتی چشم خود را به چیزهای غیر علمی باز نگهداشته ایم نظر شخصی است

نویسنده : سام تاریخ : 1400/08/09

من یک مشکل خیلی بزرگ دارم و فکر نکنم جواب قانع کننده ای برای من داشته باشید اول از همه تکلیف انسان های نخستین چی بوده دارای روح بودن یا نه؟ سوال دوم اگر اعتقاد بر این هست که انسان های اولیه منقرض شدن و همه از نسل آدم و حوا هستیم پس قاره ی آمریکا چی میشه اونا تحت هیچ شرایطی نمیتونستن به این قاره برن منظورم بومیان اصیلشون هست

نویسنده : پریناز تاریخ : 1401/01/03

قاره‌ها قبلا به هم متصل بودن. به مرور زمان از هم دور شدن

نویسنده : آیت تاریخ : 1400/08/20

سلام قبلا قاره ها نزدیک هم بودن همین الانش هم از طریق قطب شمال بهم وصل هستن

نویسنده : عطار تاریخ : 1400/07/02

الله الخالق البارئ المصور کل یوم هو فی شأن محدود نیست. بی نهایت هر لحظه خلق میانجامد. بی نهایت عوالم. بی نهایت آدمها. بی نهایت بهشت. بی نهایت هر چی تصور کردیم ومیدانیم . بی نهایت قدرت .... بی وقفه ... بی تمامی .... نامحدود ..... ما انسانها تخیلاتمان وتصوراتمان محد.د واندک وبا الله مقایسه میکنیم ؟؟؟! واعجبا!!

نویسنده : بینام تاریخ : 1400/06/30

سلام اینکه قبل از آدم وحوا انسان بوده درسته وفقط فرقشان با آدم وحوا داشتن روح که به قبل انسان یعنی نسناس نداشته واینکه چه کسی با فرزندان آدم وحوا ازدواج کرده خدا دین راهم تکامل گزاشته، که با آخرین پیامبر کامل شده مثل اینکه الان برده داری وکنیز هرکاری دوست دارید میتونید باهاشون انجام بدین دردین ما درست نیست ولی تا زمان حضرت محمد مشکلی نداشته

بی بی هوا چگونه به دنیا آمد

نویسنده : کمالی تاریخ : 1400/06/02

طبق مطالعات که در این اواخر داشته ام ( این نتیجه گیری نظر بندست ) در این دنیا و جهان ۷ دوره وجود دارد که ما در دوره ی چهارم هستیم یعنی قبل از ما ۳ دوره ی دیگر وجود داشته است که با پدیده ای (مانند قیامت ) از بین رفته و پس از آن حضرت آدم خلق شده که ما از نسل حضرت آدم هستیم تا وقتی که قیامت شه و دوره ی بعدی آغاز شه با این استدلال میتونیم جواب تموم سوالات رو بدهیم

نویسنده : علیرضا تاریخ : 1401/03/13

سلام خوشحال میشم منبع هایی که خوندین رو به اشتراک بزارین تا بنده هم مطالعه کنم

نویسنده : یوسف تاریخ : 1400/05/30

شاید هم شباهت هایی با ما داشتند اما به این شکل نبودند

نویسنده : ابراهیم تاریخ : 1400/05/23

این متن قابل قبول نیست در همین چند پارگراف یک تناقض گوی جدی هست که نویسنده مجبور به جمع بندی میشه به نظر مرسه حوزه توان پاسخ گوی به بعضی از بحث ها رو نداره مثلا در باب عدالت بنده سوال میکنم چرا باید خداوند شخصی رو از اول پیغمر افریده باشد مانند حضرت محمد و من رو یک شخص ساده گناهکار ایشون از اولش دارای جایگاه بودن در حالی که بنده این جایگاه رو نداشتم ایا این عدالت هست شاید گفته بشود ایشون پیامبر هستن اما بنده میگم طبق روایت و احادیث ایشون از اولش پیامبر افریده شدن پس سخت افزار و نرم افزار پیامبری رو خداوند در پیامبر قرار دادن اما ظرفیت چنین کاری رو برای بنده قرار ندادن شاید بگوئید ایشون حساب کتاب سنگینی خواهند داشت بنده عرض میکنم مشکلی نیست بنده هم از همون جایگاه برخوردار میشدم و پاسخ گوی از همون سنخ داشتم عدالت خدواند چگونه حکم کرده یکی رو امام قرار بدهد ویکی رو کافر اینرچگونه قابل هضم هست نمیدانن

نویسنده : صابر تاریخ : 1400/06/02

سلام ببین دوست عزیز ما که اکنون داریم زندگینامه ی بزرگان مانند پیامبر رو مطالعه میکنیم این حرف رو میزنیم خود پیامبر هم تا ۴۰ و خورده ای سالگی نمیدونسته که قراره پیامبر شما شما هم اگه اعمال و کردار نیک داشته باشی و مخلص باشی میتونی چشم برزخی داشته باشی که کم از پیامبری و ... نیست پس نمیشه گفت که اونا از همون اول پیامبر انتخاب شده اند (درسته شده اند ولی با کردار و گفتار خویش)

انسانی وجود نداشته. اگر هم موجوداتی بوده اند نامشان انسان نبوده.

نویسنده : حمید تاریخ : 1400/02/18

سلام من گیج شدم مگه انسانها از اول غار نشین نبودن و با زبان اشاره صحبت نمیکردن بعد تکامل یافتن و بعد کشاورزی و دامداری کردن خب اینهمه تکامل برای زبان و صحبت. و تا اینجا رسیدن بعد انقراض بعد حضرت آدم بیاد مثلا با زبان عربی صحبت بشه !؟

نویسنده : هستی افتخاری تاریخ : 1400/04/06

نه همه این غارنشینی و کشاورزی و... ک گفتی بعد از حضرت آدم اتفاق افتاده و اونا هم هم با زبان اشاره ارتباط داشتن و بعد تکلم کردن رو آموختن

نویسنده : م تاریخ : 1399/12/28

سلام گفته شده انسان امروزی هیچ سنخیتی با انسانهای قبل حضرت آدم نداره اما علم جدید تشابه ژنتیکی بین این دو پیدا کرده علت چیه

نویسنده : مهدی م تاریخ : 1400/02/18

دقیقا. دی ان ای تمام انسانهای امروزی حدود 5 درصد با انسانهای نئاندرتال مشترک هست

نویسنده : کیهان تاریخ : 1399/10/20

یه سوال واسه من پیش اومده تو اول جمله نوشته بودید انسان هایی قبل از ادم و حوا بوده و به دلیل کشت و کشتار و فساد و زیر بار مسولیت نرفتن منقرض شدند. دقیقا الان هم تو دنیا همه جور فساد ظلم و دزدی و کشت و کشتاری وجود دارد و روز ب روز بیشتر میشه مثله ایران و این گواه و یکی از دلایل قیامت هستند و فکر می کنم بعد از ما هم انسان های پیشرفته تری یا با از بین رفتن همین تمدن کنونی اولیه انسان و آمدن انسان های دیگه ای که از صفر شروع کنند و به همین تمدن کنونی یا پیشرفته تر یا عقب تر برسند و همچنان این چرخه ادامه پیدا کند وشاید مثلا کامل شدن هفت دوره که اغلب عجایب جهان یا مثلا هفته روز و هفت دوره زندگانی انسان شامل بشه تا هفته دوره افرینش انسان تکامل پیدا کننو این نظریه یکم نزدیک به نظریه بودایی ها نیز هست.

نویسنده : ی دهه ۹۰ای تاریخ : 1399/09/15

فقط نه فقت عرض کن نه عرز حرف شما درس . ولی ما خودمونو تا حالا نشناختیم اگرم بفهمیم ازنسل که هستیم و در اصل چه شده بازم نمی توانیم خدا را بشناسیم فقط می توانیم پی ببریم که او چقدر بزرگ است که چون مایی را آفریده و باز هم به آنچه که باید نمی رسیم

نویسنده : اووووم تاریخ : 1399/07/25

اول یاد بگیر درست بخوان و نیمه پر لیوان رو ببین بعد بیا انتقاد کن

نویسنده : لیلا کریمی تاریخ : 1399/07/17

از چه تاریخی انسان بوجود اومده

نویسنده : یوسفعلی تاریخ : 1399/03/21

بنام خدا سلام به عزیزانیکه درمورده خداوندووجودآن تحقیق وکنج کاون بنده فقت به عقیده خودیه جمله عرزمیکنم هروقت خودتراشناختی وبه نتجه خودشناسی رسیدی آن وقت به فکرخداشناسی ووجودخداباش

سلام درست غلط نگارشی داری ولی حرفت درسته اگر خودت رو تونستی بشناسی خدا را نیز بهتر میشتاسی نه در حد خودش چون اگر قرار باشه در مغز ما بگنجد دیگه خدا نیست پس خدا در یک کلام خودش رو معرفی کرده الله اکبر مغز انسان گنجایش شناخت عظمت الهی رو نداره در مورد دوستی که فرموده‌اند که چرا ما پیامبر خلق نشدیم باید بگم خدا در قرآن فرموده محمد را از چهل نسل پاک بوجود آوردم ،، ما موجود نبودیم خداوند منت گذاشته مارو حلق فرموده پس ما در مقامی نیستیم که بخدا و عدالتش ایراد وارد کنیم این فرموده خداست که به آنسان اختیار دادم که خود تلاش کند پدر نهایت پاداش تلاش خود را بگیرد اگر تلاش کردیم پاداش نگرفتیم دورتر عدالت خداست نه اینکه ما چون پیامبر خلق نشدیم پس خدا ناعادلانه رفتار کرده این افکار شیطانی هست که به خدا تعیین تکلیف کرد که من از انسان بالاترم یعنی خالقی که خودش وجود تمام موجودات را رشته

اول یاد بگیر چطور بنویسی بعد بیان بفرما.

سلام...ای کاش ما قبل ازینکه از کلمات مهمی مثل علم ودین صحبت کنیم،به طور کامل از تعاریف،معانی واصطلاحات موجود دراونها هم صحبت کنیم...مفاهیمی مانند نظریه،قانون علمی،دامنه شمول اون مباحث،تخصصهای لازم در اون حوزه،ارتباطات بین دین وعلم،تحقیق وروش تحقیق،اعتبار سنجی،مفاهیم اولیه و....بعد بادانستن اینها ومهمتر از همه پرهیز از تعصب ظاهرا علمی به قضاوت درباره موضوع وصرفا همان موضوع بپردازیم...ضمنا باید مسئولیت اون نظر خودمون رو هم بمذیریم.ودرغیر این صورت از دیدگاه یک عالم واقعی در هر حوزه رشته ای حرف ما پذیرفتنی نیست.... شما که میفر مایید علم روشن کرده...سوال میکنم دوتا منبع معتبر!!!معرفی بفرمایید که خودشون مسئله رو توضیح بدن باقطعیت .... وبگن همینه که هست و دیگه هم تحقیق نکنین...من راجع به یکی از گونه های انسان مطالعه میکردم اون منبع البته خیلی ازنظر علمی معتبر نبود اما یه حرفو قشنگ نوشته بود که از این گونه مورد نظر فقط یه استخوان گونه پیدا شده وبقیه اش با تخیلات وحدسیات و البته یافته های قبلی به این نتیجه در این حد رسیدن....دقت کنیم...حالاعکسش هم درسته که یه عالم دینی هم باید تمام شرایط لا

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

آنقدر مقدمه چینی کردی که به اصل مطلب نرسیدی.سوالت مبهم ونامشخصه.

اینها تنها یه نظریه است وهم چنین در کلام خدا هیچ شکی نیست

نویسنده : حسن تاریخ : 1399/01/09

اون کتاب کاملا اشتباه است

نویسنده : واکنش تاریخ : 1399/01/03

عزیزان در زمان حضرت ادم انسان بوده حضرت ادم اولین فرستاده خدا برای هدایت بشر بوده تا مثل بقیه ی انبیا مردم را هدایت کند علم همه چیز را برایمان روشن کرده

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

شما که این اعتقاد را دارید پس:۱. چراقرآن می فرماید ما شما را از یک مرد وزن آفریدیم و... ۲.چرا خداوند مستقیماً آدم را دردنیا خلق نکرد مثل بقیه پیامبران نهایت میشد مثل خلقت حضرت عیسی مسیح ۳.چرا برایش زوج وهمسری برگزید؟ ۴.چرا موقع خلقت حضرت آدم ملائک می گویند خدایا می خواهی انسان راخلق کنی که روی زمین فسادکنندو دست به خونریزی بزنند؟اگر همزمان باخلقت حضرت آدم انسانهایی روی زمین زندگی می کردند که این اعتراض بی معنی است. ۵.چرا خدا می فرماید می خواهم خلیفه ای روی زمین قرار دهم؟۶.چرا تاکنون هیچ فسیلی از انسان که مثلاًمربوط به بیست هزارسال پیش باشد بدست نیامده است؟(ازخلقت آدم وحوا تاکنون تقریباً۱۲هزارسال می گذرد).قبل از خلقت آدم انسان بوده ولی هزاران سال قبلش از بین رفته بودند.این موضوع را فسیلهای بدست آمده تایید می کند.

نویسنده : محدثه تاریخ : 1398/10/23

اگر انسان از نسل آدم و حوا است پس اونی که تو زیست شناسی میخونیم که «انسان از جهش گوریل و میمون ب وجود اومده دقیقا مثل مار که جهش یافته سوسمار هست» چیه؟؟

نویسنده : پریناز تاریخ : 1401/01/03

من سال سوم دبیرستان دشته‌ی تجربی هستم.کجای زیست شناسی همچین مطلبی رو نوشته؟

اون نظریه داروینه که کاملا اشتباهه و یه فرضیه بیش نیس در ضمن اینجا دلایل محکم قرآنی داریم که در مقابل نظریه ناپخته اون فرد قابل مقایسه نیست

واقعا تو زیست شناسی اینارو یادتون میدن؟خاک برسرمون با این آموزش و پرورش و دانشگاه داشتنمون.

نویسنده : میلاد تاریخ : 1398/10/17

سلام اگر انسان از نسل میمون و یا هر چیز دیگری است پس چرا هیچ میمون و یا حیوان دیگری به شکل انسان در نمی اید ؟؟؟با اینکه ملیونها سال است که گذشته است ولی چنین چیزی هرگز رخ نداده است . انسان به طور مستقیم توسط خداوند افریده شده است نه توسط فرشته گان یا هر چیز دیگری. حضرت انسان از نسل میمون نیست

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

درپاسخ مسعود،طبق روایات حیوانات محشور می شوند تا اگر در حق آنها ظلمی شده برطرف شود مثلاً در دنیا شیر آهو را میکشد ومی خورد در قیامت آهو شیر را می کشد.والله اعلم

نویسنده : مسعود تاریخ : 1399/01/27

اگرانسان ازنسل حیوانات نیست چراحیوانات مثل انسان محشور میشوند؟ سری به سوره تکاثرایه ۴و۵بزنید

نویسنده : محمد حسین تاریخ : 1398/10/01

قبل از انسان ها فقط آدم و هوا نبود انسان های دیگری هم بودند وقتی نسل آن ها تمام شد خدا آدم وحیا را خلق کرد به همین دلیل نسل انسان ها دوباره بوجود آمد

نویسنده : محمد حسین محمدی تاریخ : 1398/10/06

از روی فکر میگی یا از روی بغض ، اگر بغض است که هیچ خودت می دانی و خدای خودت اگر فکرت به این درجه از اجتهاد رسیده که عرض کنم کتاب بیشتر بخوان چون خودت خودت را مجتهد می دانی اما دیگران تو را نادان می پندارند

کلا چیزی بنام آدم و حوا وجود نداشته همش داستان هست و هیچ خلقت یکدفعه ای وجود نداشته

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

اگر شما تورات،انجیل وقرآن را قبول نداری هیچ حرفی با تو باقی نمی ماند.تو بگو وجود نداشته ما می گوییم وجود داشته وحتماً هم وجود داشته اند.چون اگر ازخلقت حضرت عیسی(ع) مثال بیاورم که آنهم یک دفعه بودقبول نمی کنی. لکم دینکم ولی دین.

امکان نداره این نظم و موجودات یه دفعه به وجود اومدن...؟! شوخی میکنی!

نه واقعیت داره

وقتی که ادم و حوا خلق شده اند و بچه میارن چطوری بچه هاشون با هم ازدواچ کردن تشکیل خوانواده دادند و ما چطوری خلق شدیم

زمانی که نسل در خطر باشد تکثیر بلا مانع است

نویسنده : Kh تاریخ : 1399/02/06

سلام شما میگید چگونه حضرت آدم و هوا بچه دار شدن و بچه‌ هاشون با کی ازدواج کردن؟ انسان میتونست از طریق خواهر و برادر هم بچه دار بشه.حیوانات هم اینطوری میتونن تا چند نسل بچه دار بشن و چیزی شون نشه.

حتما قضیه هابیل و قابیل نشنیدی که چرا قابیل هابیلو کشت

سلام.مطلبی که من گذاشتم درمورداستادمحمدعلی طاهری کذاشته نشده دوباره میگم ایشان کامل درموردافرینش انسان توضیح دادند

سلام ای خلق ادمی سلام

اگر در زمین انسان های دیگر بوده اند پس چرا در قرآن خداوند دم از موجود جدید میزند و انسان ها را جانشین خدا بر روی زمین میخواند در حالی که آدم ونسل آدم را جدای از انسانهای قبل نمیداندپس یا انسانی نبوده یا اگر بوده با آدم برابر بوده اند ضمنا آن انسان ها که میگویید بوده اند چگونه بوجود آمدن خدا میتوانست از نسل همانها اولادی بیاورد و آن را آدم نام نهد با این حرف ها شما دارید علم تکامل را تایید میکنید که کاملا غلط است بنیان تکامل می گوید هیچ خدایی وجود ندارد و هرچه در جهان است در فعل و انفعالات طبیعت به وجود می آید و فقط برای تکامل خود تلاش می کند ولی در اسلام و دین آسمانی خداوند در هر زمان و مکان بخواهد هر چیزی راخلق می کند مثل آدم و حوا ، شتر صالح که از دل کوه خلق شد عصای موسی که چوب بود و به مار تبدیل می شد - پرندگانی که تکه تکه شده توسط حضرت موسی در کوه برده شد دوباره زنده شدند قبل از آدم هیچ انسانی نبوده

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

قبل از حضرت آدم انسانهای دیگری وجود داشتنداما هزاران سال قبل از خلقت آدم کلاً از روی زمین محو و نابود شدند ضمناُ اون پرنده ها را حضرت ابراهیم باهم مخلوط کرد نه حضرت موسی.

می گی خدایی وجود نداره اگه میتونی یکی ازاین معجزه هارو انجام بده اگه این کارها درحین فعل وانفعالات طبیعت بوجود اومده چرا دوباره تکرار نشده

منم با نظر آقا متین موافقم خب هر چیزی یه خالق و آفریننده ای داره مثلا ضبط صوت یکی اختراع کرده همینجوری که زیر بوته در نیومده شما داری میگی در اثر فعل و انفعالات طبیعت به وجود اومده . همین طبیعت یه آفریننده نداره؟ لطفا بیشتر مطالعه کن

نویسنده : متین تاریخ : 1398/10/11

حرفت اشکال داره،تکامل درسته ،برداشت غلط وجود داره ،مثلا اتومبیلی که داخل خیابون می‌ره و همزمان سوخت مصرف می‌کنه از هوا که نیومده،کسی وجود داشته که چراغ اولو روشن کرده.

نویسنده : نويسنده تاریخ : 1398/05/22

چرا دانشمندان که علت و شواهد دقیق انقراض دایناسورها در 65 میلیون سال پیش ( 65000000 سال پیش ) رو بطور دقیق و علمی اثبات می کنند نمی تونن علت انقراض نسل انسانهای قبل از آدم اونهم فقط در 6000 سال پیش رو بیان کنند و هیچ شواهدی از اون رو پیدا نکردن ؟؟؟ میگیم حضرت آدم در حدود 5700 یعنی حدودا 6000 سال پیش بود پس آدمهاییکه در تپه سیلک کاشان مربوط به 7000 سال پیش اسکلتشون هست از نسل آدم نبودن ؟؟/ یا انسانهاییکه در تمدن شهر سوخته در 8000 سال پیش بودن ؟؟/ یا انسانهاییکه در 12000 سال پیش در میمند کرمان زندگی می کردند و هنوز هم آثار خونه هاشون هست ؟؟؟ یعنی اونا با ما فرق می کردند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

کاری با۷۰۰۰سال ندارم اما چیزی که معلومه رشد تدریجی و تغییرات ژنتیکی ای هستش که بین انسان دویست هزار سال پیش اسپانیا با انسان هفت هزار سال پیش هست.خداوند هیچ کاری رو بدون مقدمه و سبب قبلی انجام نمی‌دهد.

نویسنده : عبدالرحمن تاریخ : 1398/07/13

عزیزم قبل از آدم در زمین جن ها زندگی میکردند و جن از آتش درست شده و اسکلت نداره بخاطر همین خودشو به هر شکلی در میارن و آتش اثری ازش نمیشه

نویسنده : مهرداد تاریخ : 1398/05/13

با سلام و احترام به عقاید دین داران عزیز..

نویسنده : جواد محمدی تاریخ : 1398/04/20

آیا آدم و حوا مستقیما از گل ساخته شدند ؟... چه بسا از ارتباط و زاد و ولد آن انسان های اولیه به تدریج و طی سالیان طولانی انسان فهیم و کامل و تکامل یافته پدید آمده اند... همانطور که خداوند جهان را در ۶ مرحله آفرید ، انسان کنونی نیز بعد از گذراندن دوره هایی از تکامل به روح الهی آراسته شده ... چه بسا انسان فهیم امروز نیز برای رسیدن به تکامل یک دوره طولانی را سپری کرده و در مراحل اخر به روح الهی اراسته شده و رشد عقلی او طی سالیان به تکامل رسیده و گواه آن وجود پیامبران متعدد است ( طبق تحقیقات بهره هوشی نسلهای انسان کنونی در هر دوره متفاوت بوده ) و .... فرضیه ها زیاد و علم در خدمت انسان و اسلام است .... موفق باشید

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

اینها حدسیات شماست.قرآن حرفهای شماراتایید نمی کند. طبق نص قرآن حضرت آدم از گل آفریده شد وسپس از روح خدا در او دمیده شد وبعد به ملائک امر شدکه براوسجده کنند.وشیطان سجده نکرد چون گفت این از گل آفریده شده ومن از آتش ومن برترم.

نویسنده : فرزاد تاریخ : 1398/08/11

سلام.دراین موردباید به مطالب زیبا کامل وجامع استادمحمدعلی طاهری رجوع کنید

نویسنده : مهدیه تاریخ : 1398/04/03

مثل اینه ک اول مرغ بوده یا تخم مرغ😂 منم خیلی این سوال تو ذهنم بود بعد ی سوال دیگه نسل ما ک منقرض بشن انسانای بعد ی ب ما می میگن .میگن انسان های تقریبا تکامل یافته؟

نویسنده : تنها تاریخ : 1398/03/28

سایتتون واقعا مفیده.من خیلی از شبهه هام در سایت شما برطرف میشه.خدا اجرتون بده

نویسنده : T تاریخ : 1398/01/20

طبق تحقیقات اسلامی صحیح است و درود خداوند بر شما که مطالب کمیاب و مفیدی در اختیار گزاشتید

نویسنده : عرشیا نامدار تاریخ : 1397/12/22

خیلی ممنون

نویسنده : Thakshagh تاریخ : 1397/12/14

هزاران هزار ادم و عالم به خوبی نشان می دهد که منظور وجود ابعاد دیگر است و نه انسان های نخستین

نویسنده : علیرضا اکبری تاریخ : 1397/12/13

عالی دمت گرم واقعا استفاده بردیم

انسانها از آدم حوا هستند ..وشیطان درموقع آفرینش انسان از خداوند اطاعت نکرد..خداوند شیطان رو راند و او شیطان یا همان ابلیس شد..ایمانتون قوی کنید

نویسنده : محمد حسین تاریخ : 1397/12/06

در چند سال اینده نظریه ای جدید و کاملا قابل درک و جامع جواب سوال هایتان را خواهم داد الان ۱۷سالمه و کسی توان درک افکارم رو نداره و دارم متناسب با درک بشر این نظریه رو تنظیم میکنم. یا علی فعلا

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1401/07/22

الان تقریبا 22/23سالت هس.خب نظریت رو بیان کن دوست عزیز .از اون وقت ک 17سالت بوده چندسال گذشته و ما بسیار کنجکاویم

نویسنده : علي تاریخ : 1397/11/10

تکامل انسان از دو میلیون سال قبل تابه امروز و سیر تکامل از روی دی ان ای انسان اولیه تا کنون نشان دهنده منشا همه انسانها یکیست و شواهد زیادی در انسان امروزی که در بدن دارند ولی کارایی ندارد مانند دندان عقل و حس بوی غریزه جنسی در بینی یا انتهای ستون فقرات یا دنبالچه ویا عضله ای در پا که هیچ کارایی ندارد ولی در اجداد ما برای گرفتن اشیا با پا بوده .اگر خدا ادم و حوا را از گل افریده دیگر حیوانات را از چی افریده در صورتی که همه موجودات دارای پوست و مو گوشت استخوان قلب ریه روده .... هستند

نویسنده : کبیری تاریخ : 1401/01/03

اینکه تو قرآن گفته شده انسان از گل افریده شده به احتمال زیاد منظور این هستش ک انسان از تمام عناصر موجود در خاک افریده شده(اگر دقت کنید بدن ما تماما با عناصری ک در خاک وجود داره و از طریق گیاهان و غذاها وارد بدن ما میشه کار میکنه و تمام این عناصر داخل بدن ما به میزان مختلف وجود داره) قران به گونه‌ای بیان شده ک ذهن رو به تفکر وادار کنه

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

عروس دریایی کجا پوست ومو واستخوان داره؟قلب میگو توی سرشه.طبق نظریه تکامل پرنده از انسان برتره چون قدرت پرواز داره.

نویسنده : نیما تاریخ : 1398/08/29

مثل این که جریان اون اسکلته که پیدا شد و تکامل رو زیر سوال بردو نخوندی

نویسنده : ایلیا تاریخ : 1398/07/29

این همه انتقاد كردی یه كوچولو فكر نكردی اسلام قبل از اكتشافات داره در مورد نسناس و انسان های دیگر صحبت می كنه و اینكه یه مسئله ریز رو فراموش كردین همتون اونم اینه كه انسان های مختلف قبل از آدم تقریبا با هم زندگی می كردن ولی انسان امروزی تنها و مسئله بعدی اینه كه اسلام نگفته موجودات دیگه از گل نیستن

نویسنده : شادی تاریخ : 1397/11/01

شما میگید قبل ازاین که انسان افریده شه این جهان وجود داشته یعنی کره ی زمین و قبل موجوداتی هم زندگی میکردن. ولی تو مدرسه به ما گفتن خدا جهانو افریدوباخودش گفت یه موجودی هم به وجود بیارم تا روی زمین زندگی کنه اونجوری که شما میگید قدمت عمر کره ی زمین خیلی زیاد تراز به وجود اومدن انسانه درضمن اگه خدازمینو افرید برای انسان چرااول اونارو تو بهشت افریدومحل زندگیشون اونجا بود بعداز خوردن سیب اوردنشون زمین. چون بهمون گفتن خداکره ی زمینو برای زندگی انسان افرید پس یعنی بعداز این که ادمو حوا سیب ممنوع رو خوردن یا قبلش اگه قبلش که خدامیدونست که ادمو حوا میخوان سیبو بخورن.

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

منظور ازخلقت جن وانس شناخت وعبادت ومعرفت خدا بود واین شناخت ومعرفت وعبادت در صورتی ارزش و تجلی واقعی دارد که از یک موجود مختار وصاحب عقل به ظهور رسد وانجام گیرد وگرنه ملائک قبل از انسان به تسبیح خدا مشغول بوده اندامااختیارندارندوجمادات نباتات(گیاهان) وحیوانات هم درنوع خود خدا را تسبیح وعبادت می کننداما از خود اراده واختیار ونیز عقل ندارند.اماعبادت جن وانس ارزش دیگری دارد چون عاقلانه واختیاری است.به همین خاطر خدا به آنها دوثقل خطاب می فرمایدیعنی دوموجود وزین وارزشمند.هدف از آفرینش جهان هستی تجلی قدرت ومعرفت خداوند دراین دو موجودبود که در وجود سرورکائنات ختمی مرتبت این خلیفه الهی به ظهور کامل رسید.لولاک لما خلقت الافلاک.ای پیامبر اگر تونمی بودی جهان راخلق نمی کردم (حدیث قدسی).پس رانده شدن شیطان،خوردن از درخت ممنوعه از طرف آدم وحوّا،هبوط آدم وحوا به زمین و...همه بهانه ومقدمه ای بود برای این تجلی کامل خلیفه الهی در وجود پیامبر ما ودیگر انبیاء الهی.

تو مدرسه بهتون نگفتن ۴.۵میلیارد سال پیش منظومه خورشیدی بوجود اومده؟

نویسنده : ایلیا تاریخ : 1398/07/29

قدمت عمر کره زمین میلیارد ها ساله زمی انسان چند هزار سال خدا نه فقط کره زمین جهان را آفرید بعد از در چند هزار سال پیش انسان را آفرید و بعد تبعید به زمین شد

مگه نمیگید نسل همه انسان ها از ادم و هواست پس این همه تفاوت توی رنگ پوست و مو و چهره و زبان چطور ایجاد شده چرا از یک نقطه منتشر نشده تمدن و از نقاط مختلف شکل گرفته ایا قران به طور روشن درباره موجودات قبل از انسان سخن گفته؟ یا سخن از موجودات پیشرفته تر از انسان ؟ پاسخ قران به تناسخ روح چیه مخصوصا راجب دوقلو های پولاک. ممنون میشم پاسخ دقیق و کامل بدید

الان تو داداشت پوست و موتون عین همه؟انسان از خاک های متفاوتی ساخته شده.درضمن موجود انسان اشرف مخلوقاته.تناسخ روحم یه چیز مسخرس.تو یه حدیثی از امام صادق اومده.

شما فقط کپی شعرگفتین اینایی که نوشتین همه میدانند ما قبل از خلقت سوال کردیم که شما هیچ جوابی ندادید

می خوام بدونم ما انسانها از نسل کی هستیم از نسل آدم یا میمون یا شایدم از نسل یکی از پسرای آدم که پلید بود و برادرشو کشت

نویسنده : از نسل کسی که بخاطر تاریخ : 1400/04/24

از نسل کسی که دنیا را به آخرتش فروخت

نویسنده : مازیار تاریخ : 1398/03/05

نه از نسل قابلیم و نه از هابیل بلکه از نسل شیث فرزند دیگر آدم هستیم

من که هیچ کدوم رو ور نمیکنم انسان فقط مثل بقیه موجودات تکامل پیدا رد هنوز نیز در حال تکامل است من از شما سوال دارم آیا کودکی که صد سال پیش میزیسته با کودک الان از بابت هوش یکیست

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

طبق نظریه تکامل موجودی کامل تره که بیشتر خودش را با محیط وفق بدهد.پس گوریل از انسان کامل تره چون نیاز به لباس نداره.پرنده کامل تره چون توانایی پرواز داره.

تکامل و استارتش خود بخودی نیست.مثل اینکه الان تک تک مواد آلی و طبیعی رو گیر آوردن ولی نمیتونن یه سلول رو بسازن

نویسنده : ایلیا تاریخ : 1398/07/29

شرمنده دادش جوابت اینکه که انسان های قبل تر از اون هر با بچه امروزی فرقی ندارن فقط محیط شون فرق میکنه باعث میشه باهوش تر باشن یه تحقیق علمی کوچیک کارتو راه می اندازه

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1397/06/14

من سوالم اینه اولین چیزی که خدا افرید چی بود همون جن ونسناس یا نه هنوزم بوده

نویسنده : مالیسا تاریخ : 1400/05/24

خداوند متعال در مبداء همه افراد انسانی را بطور همزمان و هم سن و در یک سن معتدل و از هستی و وجود بیکران خویش در سطح کمال ایده آل بهشتی آفریده و به هرکدام از آنها حیات جاودانه اهداء نموده است. نواقص موجود محصور و محدود اند بین آغاز و پایان و یا بین مبداء و معاد. همچنین تولد مثل از طریق آمیزش جنسی و روند تسلسل نسل ها فقط به طول سفر تعلق دارد. حرکت نزولی و صعودی هستی و وجود از نهایت کمال به نهایت نقصان و بازگشت آنها، سَفَر واحد و یگانه خود خداوند است به عنوان کل بهمراه کلیه موجودات زنده و غیر زنده به عنوان اجزاء. لذا هیچ چیز و هیچ کس از بهشت رانده نشده و از هستی و وجود بیکران خداوند متعال جدا نگردیده است. حرکت هستی و وجود از طریق سلسله قیامت ها ( به زبان علمی؛ وقوع مه بانگ ها ) بر اثر نوسانات متوالی انقباض و انبساط صورت می گیرد. پس از برپایی قیامت کبرا ( بعد از وقوع آخرین مه بانگ) همه افراد انسانی چه نوزاد و چه کهنسال، بطور همزمان و با همان سن معتدل اولیه به ظهور می رسند و از آن حیات بهشتی و بی نقص اولیه برخوردار میگردند و آن حیات تازمانی طول خواهد کشید که خداوند تصمیم به سفری دیگر بگی

کسی خبر نداره.

نویسنده : محمود تاریخ : 1397/04/28

عرض احترام ..قبل حضرت ادم موجوداتی زندگی میکردن که به اسم امروزی موجودات فضایی هستن که زمین را ترک میکنند و در اینده دوباره برخواهند گشت انسان را هم به دستور خدا ساختن و زمین را ترک کردن در سه نوبت از تاریخ حضرت ادم تا به امروز در سه مرحله به زمین ورود کردن دوره مصر باستان دوره حضرت محمد و دوره ۱۹۴۰ الی ۱۹۶۸ و دوره ی بعدی در سال ۲۰۲۰ الی ۲۰۲۵ هستش .اینکه مرا توهمی و ...نگاه کنید برام مهم نیست مهم اطلاعاتی هست که بعضی مواقع بروز میدم و خبر دارم از کتاب وینیچ و عبدالله الحضرد کتاب هایی در این مورد نوشته شده از تاریخ ماقبل انسان و بعد و اینده ..اقصد من معرفی کتاب نیست چون اینقدر رمز الود هستن که ۹۹/۹ درصد زمینی ها قادر به رمز گشایی شان نباشن .به هر حال ما هستیم هم الان هم اینده هم گذشته

اگه حضرت محمد رو قبول داری این از قرآنیه که او آورده:ولقد خلقناکم ثم صورناکم ثم قلنا للملائک اسجدو..(.اعراف 11)و همانا ما شما را خلق کردیم سپس شما را صورتگری کردیم و انگاه به فرشتگان گفتیم سجده کنید..... تاکید کرده که خودش شما را خلق کرده.درضمن این ما رو دلیل بر جمع ندونی بلکه برای شان خداوند در بعضی جاها جمع آمده.

حرفتون نه توجیه دینی داره ودرپی اون توجیه علمی هم نداره لطفاً پخته تر باشید

نویسنده : حسین تاریخ : 1397/04/18

الله اکبر

نویسنده : علم تاریخ : 1397/04/02

به فرگشت انسان در ویکیپدیا مراجعه کنید ...

نویسنده : احمد البته نه احمد سوال کننده تاریخ : 1399/02/16

فرگشت ونظریه تکامل داروین فقط نظریه است واثبات نشده است.

شما هم به سوره ی اعراف در قرآن مراجعه کنید

نویسنده : سعید تاریخ : 1397/03/29

ممنون عالی بود

نویسنده : احمد تاریخ : 1397/03/27

کلا پیدایش و بوجود آمدن انسان را از نظر دین و قرآن بهش پرداخته اید و تفسیر کرده اید در صورتی که از نظر علمی کمتر بهش پرداخته شده ومن فکر میکنم اگر کسی انگلیسی بلد نباشه به نظر میرسه باید نظریه و متون تحمیلی را قبول کنه البته شاید اینجور نباشه و این نظر شخصی منه اگر انگلیسی میفهمیدم شاید بهتر میتونستم از منابع دیگه هم استفاده کنم با تشکر

بهتره بدونی قرآن همون علمه.علم خداوند رو ول کردید علم انسان که فقط یه حدسه رو مبنا قرار میدید؟

نویسنده : رسول تاریخ : 1397/03/21

من اولین فردی که در سال 97 در این باره نظر می دم.

نویسنده : محمد تاریخ : 1397/03/18

سلام. اگه واقعا بشریت از نسل حضرت ادمه پس این پراکندگی در کل نقاط جهان چگونه صورت گرفته؟نسل ادم چطور رفتن به اروپا و افریقا و امریکا و........ چطور نژادهای مختلف بوجود امده در حالی که همه از یک نوع ژن هستن؟ من جواب خوب میخوام نه تفسیر و سفسطه

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

طبق گفته دانشمندان بیش از هفت برابر انسانهای موجود در روی زمین انسان در زیر خاک هستند یعنی اگرزنده می بودند جمعیت کره زمین بیش از پنجاه میلیارد نفر می شد.حتی برخی این عدد را هشتاد میلیارد هم تخمین زده اند.خوب حالا شما بفرمایید جمعیتی به این وسعت نمی توانستند در کل کره زمین پراکنده شوند؟.از نسل امام حسین(ع) چند میلیون سیدوسادات به دنیا آمده اند؟

شرایط محیط،جهش های مفید، اینها میتونن توجیه خوبی برای نژاد ها باشن

این سخنان قابل درک نیست.

همون متن اول ازهمه کاملتربود بنظرم خدا فقط ادم وحواروافریده قبل وبعدی وجودنداشته فرشته ها هم شاید بخاطر گناهایی که انسانها دراینده مرتکب میشدند اینا رو میگفتند

مگه فرشته ها از خودشون حرف میزنن؟

نویسنده : اسمم رو فراموش کردم تاریخ : 1397/02/29

ی سوال مگه خدا نگفت زمین و اسمان رو در ۶روز افریدم پس اینکه می گن زمین از برخورد دو شهاب سنگ ساخته شده چی؟؟؟؟؟!!!؟؟؟؟؟!!!

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

اولاً از این نظریات اثبات نشده زیاده مثلاً یکی میگه از چرخش خورشید جداشده و...ثانیاً شاید مراد از ایام روز زمینی نباشد.شاید منظور مراتب خلقت وآنچه امروزه به آن بُعد اطلاق می شود باشد.البته قصدندارم قرآن را با علم امروزی تطبیق دهم چون علم انسان اندک ودرحال تغییراست اماعلم فیزیک جدید قائل به وجود شش بعد است،طول،عرض،ارتفاع ،فضا،زمان وکشش زمان درمورد این آخری مطمئن نیستم. عزیزان علاقمند تحقیق بفرمایند.پس بایدبگویم الله اعلم خدا بهتر می داند خدای نکرده قرآن تفسیر به رای نشود.برداشت شخصی بود.

نویسنده : Kh تاریخ : 1399/02/06

اولم مطمئنی که زمین رو هم جز شون قرار داده؟ درضمن به نظرت زمین می‌تونه با برخورد دو تا شهاب سنگ به وجود بیاد؟چجوری میشه؟

نویسنده : امید تاریخ : 1397/02/29

طبق ایات قران قبل از ادم انسانهایی بودند که برروی زمین فساد و خونریزی میکردند و موقع خلقت ادم فرشتگان این موضوع رو به خداوند گفتند . طبق قران ابلیس بعد از خلقت ادم شیطان شد و قبل از ان بنده خاص خدا بود . حالا سوال اینجاست که چه کسی انسان های قبل از ادم رو وسوسه میکرده که گناه کنند و در روی زمین فساد کنند

نویسنده : ایلیا تاریخ : 1398/07/29

نفس و عقل اندکشون مگه همش شیطان وسوسه می کنه نفس پس چی میشه داداش

سوالهای زیادی فکرم رو مشغول کرده کی میتونه جواب بده

برا همه همین طوره.....قرآن واقعا جواب های علمی و عقلی داره.تفسیرش رو مطالعه کنید.

فقط خدا

نویسنده : خدادادی تاریخ : 1397/02/21

من تاحالادراین موضوع فکرنکرده بودم ومتاسفانه مرجع خاصی هم ندیده بودم ممنون

نویسنده : نرگس تاریخ : 1397/01/22

در پاسختان ابهام وجود داره در جایی گفته شده که بچه های ادم و حوا با انسان هایی که قبل از انها روی زمین بودند ازدواج کرده اند ولی در اخر گفته شده که موجودات قبل از ادم و حوا حیوان گونه بوده اند

نویسنده : فاطیما تاریخ : 1396/12/26

من گیج شدم یعنی فبل ما چه موجوداتی بودند؟

نویسنده : افشین شیرازی تاریخ : 1396/12/12

باسلام.علم ثابت کرده که انسانهای ماقبل تاریخ ازعقل وهوش کاملی برخورداربودند

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

هیچ منافاتی با دین ندارد.شاید منظورقرآن از جن همان انسانهای قبل از حضرت آدم باشد که دارای عقل،اراده واختیار بوده اند.وما خلقت الجن وانس الا لیعبدون.ماجن وانس را فقط برای عبادت آفریدیم.عبادت مخصوص موجود عاقله.

کدوم علم؟علم بشر کامل تره یا صاحب علم؟

نویسنده : ₩₩₩ تاریخ : 1396/11/15

ادم های قبل از ادم و حوا چگونه بودند

نویسنده : سولی تاریخ : 1396/10/24

سلام این سوال هنوز برای من مجهول است که انسان اولیه یعنی قبل حصرت ادم چگونه به جود امده؟ و ایا او هم از خاک افریده شده بود؟

نویسنده : ایلیا تاریخ : 1398/07/29

خوب اینکه معلومه از خاکن حتی حیوانات مگر مثل جن و فرشته و خورشید و ...

خوب بود

ازدواج فرزندان حضرت آدم با کیا بود

نویسنده : ح ا تاریخ : 1396/09/03

موضوع جالبی ست انسان های قبل از آدم فاسد و خون ریز بودن و خداوند آدم ونسلش را خلق کرد که فساد و خونریزی نکنن ای کاش جهان روزی پر از عدالت شود

اگر ادامه نسل انسان از آدم و هوا بوده است پس کیومرث که به روایتی وجود داشته کیست

سلام من تازه به این نتیجه رسیدم که هیچ چیز در مورد دین واسلام نمیدونم وفقط هرچی گفتن ماهم قبول کردیم ودنبال چرا ها نبودیم.

نویسنده : بهار تاریخ : 1396/08/28

بخدادودیقه دیگه فکر کنم دیونه میشم هرموقع به این موضوع هافکرمیکنم بیشتربه خدای مهربون ایمان میارم بیشترعاشقش میشم زبونم ازقدرش ناتوانه فقط میتونم بگم خدایاخییییلی دوست دارم

نویسنده : کردستان تاریخ : 1396/08/19

به نظر من انسات هایی قبل از حضرت آدم(ع) وجود داشتند که یک چشم بودند. در روایت ها آمده است که قد حضرت آدم (ع)بیش از ۳متر بوده است و دانشمندان ا. وزی به این نتیجه رسیده اند که قد انسان کوتاه تر و کوتاه تر میشود .پس این درست است که آدم(ع)'قد او۳متروقبل از اون انسان های دیگری هم بوده اند.

نویسنده : تنها باخدا تاریخ : 1396/08/03

مطالب جالب ولی قبول کنیدتااین حدتومدارس خوندیم کاش مطلب بیشتربازمیشداین که بعضی ادیان عقیده به تناسخ دارن ازکجامیادوچرا.چراچنین عقایدی است نکنه ماهمون انسانهای گذشته ایم که بهمون فرصت دوباره داده شده مگه نه این که توقران میگه انسان دراخرت ازخداوندتقاضای زندگی مجدد میکنه برای جبران اشتباهاتش وخداوند میفرماید به تومهلت دادیم خواهش میکنم یکی این مطلب بازش کنه فکرم درگیرش مونده

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

عزیزم تناسخ در مذاهب هندو وشایدم بودائیسم وجود دارد ودر ادیان الهی جایگاهی ندارد.طبق نص صریح قرآن انسان فقط یکبار میمیرد ویکبار زنده می شود.وقتی آدم وحوا از بهشت به زمین هبوط می کنند خداوند به آنها میفرماید،اینجا جایی است که (شماانسانها)درآن زندگی می کنید،میمیرید وبعد (بسوی من)محشور می شوید.

نویسنده : نرگس تاریخ : 1396/07/05

پیش از ادم موجوداتی شبیه به ادم بودند که فساد کردند،ولی شیطان فقط با نسل ادم دشمنی داشت.پس چه چیزی باعث فساد اونها شد؟

نویسنده : ایلیا تاریخ : 1398/07/29

پس نفس چی میشه همش که شیطان نیست ... شیطان واسه ما آدماست که طبق روایات جون سخت از انسان های قبلی هستیم

نویسنده : داریوش تاریخ : 1396/06/15

قبل از آدم نسناس و قبل از آن قورنوض و قبل از آن سابینسها بودن و

نویسنده : سلمان تاریخ : 1396/04/26

جوابی که داده شد پاسخ سوال نبود.سوال این بود که قبل از حضرت آدم و حوا انسانهایی با شعور زندگی میکردند که مثل نسل امروزی انسانها دارای فهم و شعور بوده اند.علم نیز این موضوع را ثابت کرده است.سوال این است که با وجود چنین انسانهایی باز چطور میشود ادعا نمود که همه ی انسانهای امروزی از نسل آدم و حوا می باشند.لطفا جواب دقیق دهید

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

میلیونها سال قبل از اینکه خداوندحضرت آدم را خلق کند انسانهای قبلی(نئاندرتالها) از بین رفته بودند.شواهدبدست آمده ازفسیلهای آنها این موضوع را تایید میکنه.

نویسنده : ایلیا تاریخ : 1398/07/29

بخاطر اینکه تمام اجساد پیدا شده مال قبل از انسان امروزی است و اینکه جسدی هم زمان با انسان امروزی وجود ندارد که جدیدا میان بزور فاصله بین انسان ها قبلی با آدم رو پر میکنن با اینکه به صورت رسمی همچین چیزی نیست و بین آدم و انسان های گذشته فاصله وجود داره و بینشون هیچ جسدی نیست با بیشنیه چند هزار ساله

نویسنده : هادی تاریخ : 1396/04/20

با عرض سلام...من معتقدم علم روزی ثابت میکند که انسان چگیده ای از اثار طبیعت است و همین طور که در کتبهای اسمانی از درک رسولان گذشته است انسان از خاک افریده شده است اما تا کنون هیچ کس به یقین نتوانسته انها را تفسیر کند پس چه بسا که انسان از اب وخاک به مرور تکامل یافته و این تکامل از اب به خشکی که همان خاک است کشیده شده

نویسنده : آنسوا تاریخ : 1400/05/24

فقط خداوند متعال حقیقت مطلق و بیکران است و نه داستان های دینی در مورد وی و کار و بار اش. داستان های آدم و حوا و آفرینش شش روزه جهان دو افسانه بی پایه و اساس می باشند و مخالف حقیقت و بریده از واقعیت عینی. این افسانه ها توسط تئوری تکاملی داروین در علم زیست شناسی و تئوری مه بانگ در علوم نجوم و کیهان شناسی نقش بر آب گردیده اند و تنها ظلمت گرایان و جهل اندیشان در صدد پیرایش و آرایش این افسانه ها مبادرت می ورزند. خداوند متعال کلیه موجودات زنده و غیر زنده و جهان و جهان های موازی و بیشمار را از هستی و وجود خویش و از راه تکامل و اعمال قوانین در چهارچوب زنجیره علت و معلول آفریده و می آفریند. به این معنا که خداوند متعال از درون هستی و وجود خویش را شکل می دهد و صورت می بخشد و نه از بیرون، زیرا هستی و وجود خداوند بیکران اند و خارج و بیرون ندارند. فقط ظلمت گرایان و جهل اندیشان خداوند را خارج از عالم طبیعی می پندارند که از بیرون مشغول هدایت و کنترل محتوای آن می باشد. ما انسان ها هم اکنون و در همین جا در پیشگاه خداوند متعال و در یکی از حالات بیشمار هستی و وجود وی ، حیات موقت دینوی خودرا به سر می بریم

و این بخاطر عدم ایمان به غیبه.پس روح چی میشه.

حضرت آدم بدون پدر و مادر آفریده شده اگه منظورت فرگشت میمون به انسانه ولی اگه میگی آب و خاک خودشون اومدن باهم مخلوط شدن باید بگم که مگه چه عیبی داره خدا خودش با دستهای خودش انسانو آفریده باشه؟چرا دنبال این میگردین که خدا رو حذف کنید؟

داستان اینه که قبل ما هفت نسل بوده و هی از بین میرفتن و دوباره پیشرفت میکردن که حتی خیلی اسناد پیدا کردن که اینو ثابت میکنه

نویسنده : mahdi تاریخ : 1396/04/14

عالی بود تشکر

خیلی ممنونم از جواب های خوبتون

نویسنده : مسعود "مبارز" تاریخ : 1396/03/24

آیا انسان های قبل از حضرت آدم (ع) نش و نموع (خورد و نوش) داشتن.

نویسنده : مهران تاریخ : 1396/03/20

ایا امکان هست بشر بگه قبل ادم انسان هایی شبیه میمون بودن و فرزندان ادم با اخرین باز مانده های این نسل ازدواج کرده و جهان گسترش یافته؟

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

هنوز حلقه اتصالی بین انسان امروزی انسانهای نئاندرتالها(انسانهای قبل از حضرت آدم) پیدا نشده است.ازلحاظ زمانی هم شکاف زمانی بسیار عمیقی وجوددارد.ازخلقت حضرت آدم تاکنون حدود۱۲هزار سال می گذرددرحالیکه استخوان بدست آمده ازنئاندرتالها مربوط به یک ونیم میلیون سال پیش است.

نویسنده : حمید تاریخ : 1396/02/31

خیلی دوست دارم که یه کره دیگه پیدا بشه با یه موجودات دیگه شبیه آدمیزاد

نویسنده : مهدی تاریخ : 1396/04/14

پیدا شده دیگه

نویسنده : لیلا ازاراک تاریخ : 1396/02/02

خوب وواضع نیست

مشخض نیست

نویسنده : محمدعبيد كوهسار تاریخ : 1395/11/30

من نمیدانم چه بنویسم ایقدر میدانم كه قران هم در این باره خاموش نیست كه گویا خدا وند هزار مخلوق دیگر را افریده است در كره زمین و ما اخرین نسل هستیم قسمی كه گفته شده است به تحقیق كه ماه انسان و جنیات را هست كرده ایم قبل از انسان در كره زمین جن حكم فرما بوده است اما نمیتوان گفت كه فرزندان ادم با جن ازدواج كرده باشد این موضوع مغلق هست

نویسنده : مائده تاریخ : 1395/10/29

سلام ممنون از متن پر بارتون ولی میخواستم بدونم ک نسل ادم و حوا چطوری ادامه پیدا کرد؟مگ ن اینک اونا فقط دوتا پسر داشتن؟؟

نویسنده : احمد تاریخ : 1399/02/16

هر یک از پسران آدم یک خواهر دوقلو داشته که باید با برادر غیردوقلوی خودش ازدواج میکرده.ازدواج خواهر وبرادر دوقلو با هم درست نبوده.

سلام بعضی ها میگن 2تا دختر هم داشتند هابیل با یکی از خواهرانش ازدواج میکند و... ولی به نظر من اینکار اشتباه بوده شاید تفسیر دیگه ایم داشته باشه

نویسنده : علی خادمی تاریخ : 1395/06/07

نتیجه گیری این بحث اشتباه است ... خداوند در قرآن نمی گوید که چه چیزی می خواهد بیافریند ... خدا می فرماید من می خواهم جانشینی در زمین قرار دهم و اصلا صحبت از خلق یک موجود جدید است نه یک آدم ... می توان این گونه نتیجه گیری کرد که فرشتگان فکر می کردند که خداوند دوباره می خواهد از جنیان بیافریند و هم چنین صحبتی کرده اند...

نویسنده : دانیال تاریخ : 1395/04/30

من ی سوالی تو ذهنم مونده ک هنوز کسی جواب درستی بهم نداده خدا ک جهان رو در 6 روز خلق کرده... خب چرا به فرشته ها یکی یکی دستور میداده ک برن خاک بیارن؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!! خودش با ی اشاره میتونست خاک برداره و بسازه......... سوالایی ک عقل هنوز نتونسته بهش دسترسی داشته باشه زیاده و خیلی دوست دارم جایی برسیم که جوابی براش وجود داشته باشه

اول اینکه زمان در نزد ما معنا دارد و در نزد جهان دیگر یک روز خدا به هزار سال یا بشتر بیان شده2 اینکه وجود تمام کائنات متعلق به ذات الهی است و همه بهم متصل می باشند گو تا شود

خدا به هیچ واسطه و وسیله ای برای خلقت آدم نیاز نداشت. برای او کافیست که بگوید"کن فیکون"این که فرشته ها برای آوردن خاک آمدند و... درقرآن نیامده ومعتبرنیست.

خداوند از اینکه کاری رو خودش بدون واسطه انجام بده اکراه داره.حتی ما هم وقتی میخوایم به خدا وصل شیم با یه واسطه اینکارو میکنیم که آبرومند تر از ماست.مثل ائمه.

نویسنده : سیمین تاریخ : 1395/03/16

وای من عاشق این جور بحثام

نویسنده : مونا تاریخ : 1394/12/24

بسیارمتشکرم

نویسنده : حمید ح. تاریخ : 1394/10/16

با تشکر از اینکه به این موضوع ورود کرده اید چون موضوعی است که مناقشات زیادی برمی انگیزد ولی در عجبم تا کنون چرا کسی نظری نداده است

انقراض آدم نماهای قبل از حضرت آدم به نظر من نداشتن شعور و خصلت های انسانی است که خداوند به آنها نداده ویا برای نمونه ای از آفرینش بوده که خداوند آفریده تا به آفرینش زیبایی مثل حضرت آدم برسد .

نویسنده : یاسین تاریخ : 1397/01/31

خئییییییییییییییییییییییلی ممنون

سلام قبل از حضرت آدم چی چیز در روی زمین بوده؟

نویسنده : سید عیسی حسینی تاریخ : 1396/11/14

سلام فقط به نکته مهم برخورد کردم

پاسختان درمورد خلقت آدم و حوا ازگل خیلی کودکانه است ومن ایمان دارم که قران تفسیر عمیق تری برای این موضوع دارد

نویسنده : بهرام روح نوا متین تاریخ : 1396/07/20

اسم اعضای بدن انسان را چه کسایی گذاشته اند مثلا گوش چرا نداشتند زبان