پرسش و پاسخ  /  قرآن  /  پرسش هايی از کلمات قرآن

نام کتاب های پیامبران در قرآن

سوال

نام کتاب های پیامبران که در قرآن کریم آمده است، چیست؟

جواب

در هر جاى قرآن كريم، كه كتاب به انبيا (ع) نسبت داده شده مقصود صحفى است كه شرايع دينى در آن نوشته شده، و انبيا (ع) با آن شرايع در بين مردم و در موارد اختلافات آنان حكم مى‏ كرده ‏اند، مانند آيه‏" كانَ النَّاسُ أُمَّةً واحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرِينَ وَ مُنْذِرِينَ وَ أَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتابَ بِالْحَقِّ لِيَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ" و آيه‏" إِنَّا أَنْزَلْنَا التَّوْراةَ فِيها هُدىً وَ نُورٌ يَحْكُمُ بِهَا النَّبِيُّونَ"- تا آنجا كه مى‏فرمايد-" وَ أَنْزَلْنا إِلَيْكَ الْكِتابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْكِتابِ وَ مُهَيْمِناً عَلَيْهِ فَاحْكُمْ بَيْنَهُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ"و همچنين آيات ديگر.

به عبارت دیگر مراد از کتاب مجموعه دستورها و فرامین و احکامی است که شریعت هر پیامبری به شمار می رود و پیامبرانی که صاحب کتاب بوده اند صاحب شریعت محسوب می شوند گاهی از این کتاب به صحف تعبیر می شود  مثلا در قرآن از کتاب حضرت ابراهیم ع و حضرت موسی ع به صحف تعبیر شده است  صُحُفِ‏ إِبْراهِيمَ‏ وَ مُوسى‏ (اعلی19) در جای دیگر از کتاب حضرت موسی ع به تورات تعبیر شده است که به همین نام هم مشهور است همچنین از کتاب حضرت داود به زبور تعبیر شده است:  وَ آتَيْنا داوُدَ زَبُورا  (نساء 163) علت این که از کتاب حضرت داود ع به زبور تعبیر شده و نه صحف، این است که برخلاف کتاب و صحف ، زبور شامل احکام و شرایع نمی شود  بلکه در زبور به ذکر خداوند پرداخته شده است (المیزان ج 17 ص 37)  همچنین از کتاب حضرت عیسی به انجیل تعبیر شده است که به معنای بشارت است.

اما  کتاب حضرت محمد ص که قرآن نام دارد ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم (اسراء آیه 9) البته از قرآن ، به ذکر و فرقان و بیان و هدی و بشری هم تعبیر شده است که در واقع از اوصاف قرآن شمرده می شود

در قرآن به کتاب حضرت نوح ع یا آدم ع  اشاره نشده است اما در برخی روایات از کتاب حضرت آدم ع و حضرت نوح ع هم یاد شده و به صحف تعبیر شده است :

...فَوَ الَّذِي نَفْسِي‏ بِيَدِهِ لَقَدِ ابْتَدَأَ بِالصُّحُفِ الَّتِي أَنْزَلَهَا اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى آدَمَ (عَلَيْهِ السَّلَامُ) فَقَامَ بِهَا شَيْثٌ، فَتَلَاهَا مِنْ أَوَّلِ حَرْفٍ فِيهَا إِلَى آخِرِ حَرْفٍ فِيهَا، حَتَّى لَوْ حَضَرَ بِهَا شَيْثٌ لَأَقَرَّ لَهُ بِأَنَّهُ أَحْفَظُ لَهَا مِنْهُ‏ ، ثُمَّ صُحُفِ‏ نُوحٍ‏، ثُمَّ صُحُفِ إِبْرَاهِيمَ (عَلَيْهِ السَّلَامُ)، ثُمَّ قَرَأَ تَوْرَاةَ مُوسَى (عَلَيْهِ السَّلَامُ) حَتَّى لَوْ حَضَرَهُ مُوسَى لَأَقَرَّ بِأَنَّهُ أَحْفَظُ لَهَا مِنْهُ، ثُمَّ قَرَأَ زَبُورَ دَاوُدَ حَتَّى لَوْ حَضَرَهُ دَاوُدُ (عَلَيْهِ السَّلَامُ) لَأَقَرَّ بِأَنَّهُ أَحْفَظُ لَهَا مِنْهُ، ثُمَّ قَرَأَ إِنْجِيلَ عِيسَى (عَلَيْهِ السَّلَامُ) حَتَّى لَوْ حَضَرَهُ عِيسَى (عَلَيْهِ السَّلَامُ) لَأَقَرَّ بِأَنَّهُ أَحْفَظُ لَهَا مِنْهُ، ثُمَّ قَرَأَ الْقُرْآنَ الَّذِي أَنْزَلَ اللَّهُ تَعَالَى عَلَيَّ مِنْ أَوَّلِهِ إِلَى آخِرِه‏...

سوگند به آن خدائي كه جانم در دست اوست شروع كرد به تلاوت آن صحفى كه نازل فرموده خداوند عز و جل بر آدم و قيام كرده بر او شيث از اول تا بآخر چنانچه شيث زنده بود همانا گواهى مي داد كه على بهتر مي داند و حافظ تر از اوست سپس صحف‏ نوح‏ و ابراهيم و تورات موسى را قرائت نمود و اگر موسى ظاهر بود اقرار مي نمود كه على بهتر از او تورات را در حفظ دارد بعد تلاوت كرد زبور داود و انجيل عيسى را به طوريكه اگر هر يك زنده بودند اقرار و اعتراف داشتند كه على آن كتب را بهتر در حفظ دارد پس از آن قرائت نمود قرآنيكه هنوز بر من نازل نشده بود از اول تا به آخر ديدم چنان در حفظ دارد ... (تفسیر برهان ج 2 ص 442).

کلمات کلیدی
قرآن  |  کتاب  |  پیامبران  |  پیامبران در قرآن  |  کتاب حضرت عیسی علیه‌السلام نام  |  کتاب حضرت داوود علیه‌السلام  |
لینک کوتاه :

خیلی خوب بود ممنون

نویسنده : معصومه مجدی تاریخ : 1401/07/18

خیلی قشنگه

نویسنده : ال بی تاریخ : 1400/11/13

خوب بود

خیلی بد

نویسنده : آ.ش تاریخ : 1400/08/11

سلام. خیلی متن زیادی هست. من مطلبی رو که می خواستم پیدا نکردم.

نویسنده : خیلی زیاد 🥴🥴 تاریخ : 1400/08/03

خیلی زیاد

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1400/07/25

افتضاح

عالییییییییییییییی

خوب نیست

خوبه

خوب نیس

به کارم اومد

نویسنده : امیرحسین تاریخ : 1399/10/24

خوب‌نیست

اصلا چیزی که آدم میخواد نیست اینجا

اون چیزی که میخوام نیست 😑😑😲

نویسنده : ستایش تاریخ : 1399/10/21

اصلا راضی نیستم اونچیزی که میخوام اینجا نیست😡

نویسنده : باران تاریخ : 1399/10/21

چیزی که می خواهم را نمیده به درد نمیحوره

من اون چیزی که دنبالش عستم اینجا نیس چه وضعه شه.

نویسنده : نا شناس تاریخ : 1399/10/14

اصلا راضی نیستم

نویسنده : M تاریخ : 1399/10/13

چیزی که میخوام رو نمیده

من راضی نیستم

منم راضی نیستم

مک چیزی رو که دنبال اش هستم مشخش نیفتم، کامل نیستید

من آن چیزی که می‌خوام بهم نمیده اصلا رازی نیستم

نویسنده : آرشیدا عموری تاریخ : 1399/08/26

اون چیزی ک من میخواستم نبود

انجیل عیسی ***ابراهیم صحف *******موسی تورات ******** محمد قران *** نوح صحف**

نویسنده : نوشین تاریخ : 1399/08/19

اود منم دیدم اونجای که عربی نوشته بود اگه دقت کنید👀

این جوابی که من می خوام نداره

من اسم تمام کتاب هاشون رو میخوام

نویسنده : ارغوان تاریخ : 1399/08/14

سلام من متن نمی خوام جواب می خواهم هر موقع که جواب سوالی رو میخواهم چه تو گوگل چه تو اینترنت یا متن میاره یا اصلا نمیاره این چه وضعی هست

انجیل

من اسمه کتابشو میخوام

آقا من میزنم متن نمی خوام جواب می خوام

من فقط اسم کتاباشونو میخوام نه کلی متن

نویسنده : یلدا تاریخ : 1399/07/29

نام کتاب حضرت عیسی چیه میشه بگید

خیلی بعد جواب میدید

نویسنده : ستایش تاریخ : 1399/07/27

میشه ناگ کتاب حضرت موسی رو بگید؟

من کتاب یونس یوسف ادریس

من یچی دیگه میگم شما یچی دیگه میارین

نویسنده : پیمان تاریخ : 1399/07/12

من چهار تاشو بلدم:1-حضرت عیسی کتاب اسمانیش:(انجیل)2-حضرت محمد(قرآن)۳-حضرت ابراهیم(زبوز)۴-حضرت موسی(تورات)مال نوح رو نمیدونم.😉😉

صحف حضرت ابراهیم و نوح ،زبور حضرت داوود

نویسنده : مهنا تاریخ : 1399/07/06

ماچی مگیم شماچی میارین این چه وضعیه شه

به درد نخورد

نویسنده : melika تاریخ : 1399/06/30

اونی که میخواستم من نبود اصلایه چیزایی بود که به درد من نمیخورذ

سلام نام کتاب حضرت موسی چه است

نویسنده : Iliya تاریخ : 1399/06/24

اونی که میخواستم نبود

نویسنده : محمد حسین عیوضی تاریخ : 1399/03/30

نام تمام کتاب های مقدس رو میگین

سلام کتاب حضرت محمد ،قرآن حضرت عیسی ،انجیل حضرت نوح ،صحف حضرت موسی ،تورات حضرت داوود ،زبور حضرت ابراهیم زنور

سلام کتاب حضرت یوسف

نویسنده : ناهید تاریخ : 1399/06/18

خیلی عالی سپاس

کتاب حضرت نوح وابراهیم چییه

منم نفهمیدم نام کتاب های اسمانی چی بود

نتیجه نگرفتم

نویسنده : امیر رضا تاریخ : 1398/07/15

نام کتاب حضرت ابراهیم چیه

کتاب پیامبرا چیست

کتاب حضرت نوح چیست💙

نویسنده : ؟؟ تاریخ : 1398/03/18

صحف

متن های جالبی دریافت کردم

زندگی گهربار پیامبر اسلام چه بود

نام کتاب های پیامبران

نویسنده : شیوا تاریخ : 1397/08/19

خیلی خوب☺☺🙂

عالی بود

اسم کتاب حضرت نوح چیست؟

نویسنده : زهرا تاریخ : 1397/03/01

خیلی عالی

نویسنده : محمدرضا تاریخ : 1397/03/01

باتشکر

نویسنده : معصومه تاریخ : 1397/02/26

سلام کتاب حضرت نوح چیست

نویسنده : پیام تاریخ : 1397/01/29

سلام سوالم اینه ک ایا تورات یه کتابه یا اینکه آدم؟ جواب این سوال برام مهمه لطفا جواب بدین

نویسنده : پنی وایز تاریخ : 1397/01/25

تورات را از کجا میتونم پیداکنم

سلام نام کتاب حضرت نوح چیست

نویسنده : فرشته تاریخ : 1396/11/24

خدا 124 هزار پیامبر رو برای هدایت بشر دو پا فرستاد اما هنوز که هنوزه احترام همو نگه نمیدارن برای رسیدن به خواسته هاشون با هم جنگ و دعوا دارند کی میخواد عقلشون کامل بشه دست از این کاراشون بردارند؟

نویسنده : Nasssssim تاریخ : 1396/11/16

عالی بود ممنون 👍

نویسنده : زهرا تاریخ : 1396/11/14

حضرت نوح

نویسنده : RAHA تاریخ : 1396/11/04

میشه لطفا درمورد انسان های غول پیکر یا به اصطلاح نفیلیم یه مطلب بزنید تو سایت تون

کتاب حضرت نوح چیست؟

نویسنده : رضا تاریخ : 1396/10/24

سلام و خسته نباشید ممنون از مطالب خوبتون

نویسنده : زینب قادری تاریخ : 1396/10/02

خیلی ممنون از متن زیبا ،قشنگ،جالب و خواندنی تون

نویسنده : علی تاریخ : 1396/09/28

ممنون از راهنمایی شما

عالی بود

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1396/09/21

کتاب حضرت یعقوب چیست

نویسنده : زهرا تاریخ : 1396/09/10

ممنون از نوشتتون❤❤❤❤😍😍

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1396/09/07

من از شما ممنون که توضیح کتاب های آسمانی را کامل بزارید

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1396/08/25

ممنون از سایت خوبتون

خیلی خوب است

نویسنده : ارسلان تاریخ : 1396/08/07

من برای درسم می خواستم ممنون

نویسنده : AMiR تاریخ : 1396/08/02

خیلی عالی ممنون از راهنمایتون

خیلی خوب است ممنونیم

نویسنده : سروش تاریخ : 1396/08/01

واقعا عالی است ممنون از کمکتون

نویسنده : نیوشا تاریخ : 1396/07/30

منم کتاب حضرت نوح رو میخواستم وممنون به خواطر نوشتن کتاب های بقیه پیامبران

کتاب حضرت ابراهیم و حضرت نوح ( ع ) صحف است یعنی هردو یک کتاب داشتند

نویسنده : زینب قادری تاریخ : 1396/10/02

خیر حضرت نوح کتاب ندارند

نویسنده : اتنا تاریخ : 1396/07/24

حضرت ابراهیم

نویسنده : فائزه تاریخ : 1396/07/23

کتاب حضرت نوح «ع»چیه؟!

نویسنده : اسما تاریخ : 1396/07/23

اسم کتاب نوح چیه🤔

نویسنده : رضا تاریخ : 1396/07/21

خوبه

نویسنده : مریم .س تاریخ : 1396/07/18

کتاب صحف مال کدام پیامبر است؟

نویسنده : پارسا تاریخ : 1398/01/02

نوح

خیلی ممنونم ازتون

نویسنده : مبینا تاریخ : 1396/07/10

میخواستم بدون کتاب آ سمانی حضرت نوح چیست

نویسنده : محمد جواد حسین نژاد تاریخ : 1396/04/08

خوب بود لطفا اطلاعات رو زیاد کنید

نویسنده : hasti تاریخ : 1396/03/12

یعنی حضرت نوح کتاب نداره ؟

نویسنده : arash تاریخ : 1395/12/10

کتاب حضرت نوح(ع) و حضرت ابراهیم (ع) هر دو صحف بود

نویسنده : امیر تاریخ : 1395/10/29

من میخواستم بدونم کتاب اسمانی حضرت نوح ع چیست

نویسنده : پارسا تاریخ : 1398/01/02

صحف است

نویسنده : الینا تاریخ : 1396/07/18

من هن کتاب حضرت نوح را میخواستم

ممنون از راهنمایی هاتون

نویسنده : پویا تاریخ : 1396/09/25

سلام کتاب حضرت نوح چیست

نویسنده : شیما تاریخ : 1395/08/07

خیلی خوبه که تو کشور ما اینجور چیز ها زکر شده