امام کاظم(ع) از دیدگاه هارون الرشید

تعداد بازدید : 871     تاریخ درج : 1397/06/10

سوال

هارون الرشید در وصیت خود به فرزندش، امام کاظم(علیه السلام) را چگونه توصیف می کند؟

جواب

پاسخ اجمالی: او در وصیتش می گوید: ای فرزندم! او امام مردم و حجت خدا بر خلق، و خلیفه او بر بندگان است. به طور حتم او از من و تمام خلق به جانشینی رسول خدا(ص) سزاوارتر است هرچند اگر او در خلافت با من منازعه کند چشمانش را از حدقه بیرون خواهم آورد. ای فرزندم! این شخص وارث علم پیامبران است. این شخص موسی بن جعفر است. اگر علم صحیح می خواهی نزد او خواهی یافت.

پاسخ تفصیلی: او در وصیتی به فرزندش می گوید: «یا بنی! هذا امام الناس وحجه اللهعلی خلقه وخلیفته علی عباده، انا امام الجماعه فی الظاهر والغلبه والقهر، وانّه والله لاحقّ بمقام رسول اللهمنّی ومن الخلق جمیعاً. والله لو نازعنی فی هذا الامر لاخذت الّذی فیه عیناه، فانّ الملک عقیم. یا بنی! هذا وارث علم النبیین، هذا موسی بن جعفر، ان اردت العلم الصحیح تجده عنده»(1)؛ (ای فرزندم! این شخص  یعنی حضرت موسی بن جعفر  امام مردم و حجت خدابر خلق، و خلیفه او بر بندگان است. به طور حتم او از من و تمام خلق به جانشینی رسول خداسزاوارتر است. به خداسوگند! اگر او در این امر  یعنی خلافت  منازعه کند چشمانش را از حدقه بیرون خواهم آورد؛ زیرا حکومت عقیم و نازا است. ای فرزندم! این شخص وارث علم پیامبران است. این شخص موسی بن جعفر است. اگر علم صحیح می خواهی نزد او خواهی یافت). (2)

پی نوشت

(1). ینابیع المودة، ج 3، ص 32-

(2). گردآوری از کتاب: اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، علی اصغر رضوانی، مسجد مقدس جمکران، قم، 1385 ه. ش، ص 123-

کلمات کلیدی
امام کاظم (علیه السلام)  |