پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ اهل بیت علیهم السلام  /  امام زمان(عج)  /  ظهور امام زمان(ع)  /  علایم ظهور

تطبیق روایت امام صادق ع در مورد کشته شدن پسر بچه ای در مدینه بر زکریا بدر علی الجابر

 لکن چیزی که احتمال اول (یعنی فرج به معنای فرج امام زمان عج) را تقویت می کند این است که صدر روایت در مورد امام زمان عج است و در ذیل روایت هم وقتی زراره از امام می پرسد که آیا این غلام را لشکر سفیانی به قتل می رسانند حضرت می فرماید نه و لکن لشکر آل بنی فلان به قتل می رسانند. و گرنه زراره که می دانست سفیانی از علائم ظهور امام زمان عج است برای همین اگر مراد حضرت فرج مقطعی در زمان بنی امیه یا بنی عباس بود، دلیلی نداشت که زراره قتل پسر بچه را به لشکر سفیانی نسبت دهد و از وقوع آن سوال کند. پس به نظر می آید امام صادق ع در مقام بیان علائم ظهور است و قتل غلام در مدینه توسط لشکر آل بنی فلان هم یکی از علائم فرج امام زمان عج باید باشد.

چکیده ماشینی

تعداد بازدید : 20187     تاریخ درج : 1397/11/21     منبع : اختصاصی حوزه نت

سوال

آیا کشته شدن زکریا بدر علی الجابر در مدینه که این روزها اتفاق افتاده است می تواند همان واقعه ای باشد که امام صادق در روایت خود فرمودند در آن زمان توقع فرج داشته باشید؟

جواب

قبل از پاسخ به این پرسش لازم است اصل روایت آورده شده و مورد بررسی قرار گیرد. روایتی که از امام صادق ع نقل شده است بدین شرح است:

عَلِی بْنُ إِبْرَاهِیمَ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مُوسَی الْخَشَّابِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُوسَی عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ بُکیرٍ عَنْ زُرَارَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع یقُولُ إِنَّ لِلْغُلَامِ غَیبَةً قَبْلَ أَنْ یقُومَ قَالَ قُلْتُ وَ لِمَ قَالَ یخَافُ وَ أَوْمَأَ بِیدِهِ إِلَی بَطْنِهِ ثُمَّ قَالَ یا زُرَارَةُ وَ هُوَ الْمُنْتَظَرُ وَ هُوَ الَّذِی یشَک فِی وِلَادَتِهِ مِنْهُمْ مَنْ یقُولُ مَاتَ أَبُوهُ بِلَا خَلَفٍ وَ مِنْهُمْ مَنْ یقُولُ حَمْلٌ  وَ مِنْهُمْ مَنْ یقُولُ إِنَّهُ وُلِدَ قَبْلَ مَوْتِ أَبِیهِ بِسَنَتَینِ وَ هُوَ الْمُنْتَظَرُ غَیرَ أَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یحِبُّ أَنْ یمْتَحِنَ الشِّیعَةَ فَعِنْدَ ذَلِک یرْتَابُ الْمُبْطِلُونَ یا زُرَارَةُ قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاک إِنْ أَدْرَکتُ ذَلِک الزَّمَانَ أَی شَی ءٍ أَعْمَلُ قَالَ یا زُرَارَةُ إِذَا أَدْرَکتَ هَذَا الزَّمَانَ فَادْعُ بِهَذَا الدُّعَاءِ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَک فَإِنَّک إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی نَفْسَک لَمْ أَعْرِفْ نَبِیک اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی رَسُولَک فَإِنَّک إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی رَسُولَک لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَک اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَک فَإِنَّک إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَک ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی ثُمَّ قَالَ یا زُرَارَةُ لَا بُدَّ مِنْ قَتْلِ غُلَامٍ بِالْمَدِینَةِ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاک أَ لَیسَ یقْتُلُهُ جَیشُ السُّفْیانِی قَالَ لَا وَ لَکنْ یقْتُلُهُ جَیشُ آلِ بَنِی فُلَانٍ  یجِی ءُ حَتَّی یدْخُلَ الْمَدِینَةَ فَیأْخُذُ الْغُلَامَ فَیقْتُلُهُ فَإِذَا قَتَلَهُ بَغْیاً وَ عُدْوَاناً وَ ظُلْماً لَا یمْهَلُونَ فَعِنْدَ ذَلِک تَوَقُّعُ الْفَرَجِ إِنْ شَاءَ اللَّهُ. (کافی ج 1 ص 337 ط اسلامیه)

زراره گوید: از امام صادق (ع) شنیدم می فرمود: برای آن پسر بچه (حضرت حجت)، پیش از قیام و ظهورش غیبتی بایست، گوید: گفتم: چرا؟ فرمود: بیم دارد، و به شکم خود اشاره کرد، سپس فرمود: ای زراره او است که انتظارش را باید کشید، او است که در ولادتش تردید شود، برخی گویند پدرش بی جانشین مرد، برخی گویند در شکم مادر بود که پدرش مرد، برخی گویند دو سال پیش از مرگ پدر به دنیا آمد، او است منتظر، جز این که خدا عز و جل دوست دارد شیعه را بیازماید، در این جا است ای زراره که باطل خواهان به شک اندر شوند، گوید: گفتم: قربانت، اگر به این دوره رسیدم چه باید کرد؟ فرمود: ای زراره وقتی به این دوره رسیدی، این دعا را بخوان: «بار خدایا خودت را به من بشناسان زیرا تو اگر خود را به من نشناسانی، من رسولت را نشناسم، بار خدایا رسول خود را به من بشناسان زیرا اگر تو رسول خود را به من نشناسانی حجت تو را نشناسم، بار خدایا حجت خود را به من بشناسان زیرا اگر تو حجت خود را به من نشناسانی از دینم به در شوم و گمراه گردم».

سپس فرمود: ای زراره به ناچار باید در مدینه پسر بچه ای کشته شود، گفتم: قربانت، همان نیست که قشون سفیانی او را بکشند؟ فرمود: نه، ولی قشون آل بنی فلان او را بکشند، بیاید تا در مدینه در آید و آن پسر بچه را بگیرد و بکشد، چون از راه خود سری و عدوان و ستم او را بکشد دیگر مهلتشان به سر آید، در این هنگام توقع فرج داشته باش ان شاء الله

آن چه که مورد اشاره و استناد قرار گرفته است این بخش از روایت است که حضرت فرمود به ناچار باید در مدینه پسر بچه ای کشته شود....

در این باره ذکر چند نکته حائز اهمیت است:

1. به طور کلی در تطبیق روایات مربوط به علائم ظهور بر حوادث خارجی نمی توان به صورت قطعی نظر داد. تا کنون اتفاقات متعددی پیش آمده است که برخی سعی کردند آن را به علائم ظهور تطبیق دهند. زمانی خروج زندیقی از قزوین را بر رضاخان تطبیق کردند و زمانی حمله آمریکا به عراق را بر سفیانی تطبیق کردند و چند سال اخیر هم ظهور داعش در سوریه و حمله اش به عراق را برخی سعی کردند بر خروج سفیانی تطبیق دهند، ولی ادامه حوادث نشان داد که چنین تطبیق هایی، تطبیق صحیحی نبوده است. بنابراین در این گونه موارد باید روایت را به دقت بررسی کرد و سپس آن را با آن چه که اتفاق افتاده کاملا مطابقت داد. اگر تطبیق کامل نداشت کنار گذاشته می شود و اگر تطبیق کامل هم داشت آن وقت باید آن را به عنوان یک نشانه و صرف احتمال در نظر گرفت. ولی نمی توان به صورت قطعی نظر داد.

2—گرچه آن چه که بر عهده ماست انجام وظیفه است چه عصر ظهور را درک کنیم و یا نکنیم ولی آنچه مسلم است این است که روایاتی در باره علائم ظهور آن هم ظهور امام زمان عج از جانب ائمه طاهرین صادر شده است. و اگر قرار باشد که در جستجوی علائم ظهور نباشیم پس علت صدور این روایات و خبر از علائم ظهور چیست؟ پس لازم است با درک دقیق معانی روایاتی که در مورد علائم ظهور هستند و تحقیق در مورد وثاقت این روایات، مترصد تحقق علائم ظهور باشیم. چرا که تحقق این علائم نشانه ها و بشارت هایی هستند که می توانند برای منتظران رهنما و مایه تشخیص باشند

 3- در این روایت اشاره شده است که در مدینه غلامی کشته می شود. طبق گفته ها در لغت عرب به کودک، غلام اطلاق نمی شود و صبی یا طفل گفته می شود و غلام در لغت عرب به نوجوان یا جوانی گفته می شود که پشت لب او موی روییده باشد  و برخی گفته اند که واژه غلام مفهوم پسر نوجوانی بین سنین ۱۴ تا ۲۱ سال را می‌رساند. اما به نظر  می رسد که  تعیین سن 14 تا 21 برای غلام چندان درست نیست چرا که در کربلا امام حسین ع در هنگام رفتن حضرت علی اکبر به میدان چنین می فرماید: اَللّهُمَّ اشْهَدْ عَلي هؤُلاءِ الْقَوْمِ فَقَدْ بَرَزَ اِلَيْهِمْ غُلامٌ اَشْبَهُ النّاسِ خَلْقاً وَ خُلْقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسُولِكَ. همان طور که می بینیم حضرت، از علی اکبر تعبیر به غلام می کند در حالی که طبق قول مشهور علی اکبر در کربلا حدود 27 سال داشته است. و یا در مورد حضرت قاسم وقتی که عازم میدان می شود راوی این گونه تعبیر می کند که : وَ خَرَجَ غُلَامٌ كَأَنَّ وَجْهَهُ شِقَّةُ قَمَرٍ در حالی که طبق نقل منابعی چون مقتل خوارزمی ایشان به سن بلوغ نرسیده بوده است. یعنی زیر 16 سال . در روایت فعلی از امام صادق ع هم از امام زمان تعبیر به غلام شده است و همان طور که می دانیم حضرت در سن 5 سالگی به امامت رسیده اند. و امام صادق ع از ایشان به غلام تعبیر کرده اند. که این تعبیر  از امام صادق ع شاید بیانگر این باشد که واژه غلام بر 5 ساله هم قابل اطلاق است. در بخش دیگر این روایت نیز از قتلی در مدینه خبر داده می شود که حضرت می فرماید بعد از آن منتظر فرج باشید. و از مقتول نیز به غلام تعبیر می شود. طبق توضیحی که گفته شد قدر مسلم این است که این غلام پسر نوجوان یا جوانی  باشد. اما اطلاق واژه غلام بر کمتر از سن نوجوانی هم بعید نیست.

4- در این روایت واژه فرج به کار رفته است. مراد از فرج در احادیث اهل بیت هم فرج امام زمان عج است و هم از  گشایش های مقطعی که در زمان بنی امیه یا بنی عباس می توانسته به وجود بیاید به فرج تعبیر شده است. حال باید دید مراد از این واژه در روایت فعلی کدام است.  با توجه به این که  صدر روایت در مورد امام زمان عج است، اما ذیل روایت بعید نیست که مربوط به زمان بنی امیه و بنی عباس باشد. و از الفاظ کنایی (آل بنی فلان) بر می آید که مراد حضرت اینان هستند و حضرت به خاطر تقیه نخواسته بدان تصریح کند. علامه مجلسی هم چنین استفاده ای از این روایت کرده و آن را مربوط به گشایش های مقطعی در آن زمان دانسته است.  لکن چیزی که احتمال اول (یعنی فرج به معنای فرج امام زمان عج) را تقویت می کند این است که صدر روایت در مورد امام زمان عج است و در ذیل روایت هم وقتی زراره از امام می پرسد که آیا این غلام را لشکر سفیانی به قتل می رسانند حضرت می فرماید نه و لکن لشکر آل بنی فلان به قتل می رسانند. این نشان می دهد که حضرت در مقام بیان علائم فرج و ظهور امام زمان عج است. و گرنه زراره که می دانست سفیانی از علائم ظهور امام زمان عج است برای همین اگر مراد حضرت فرج مقطعی در زمان بنی امیه یا بنی عباس بود، دلیلی نداشت که زراره قتل پسر بچه را به لشکر سفیانی نسبت دهد و از وقوع آن سوال کند. پس به نظر می آید امام صادق ع در مقام بیان علائم ظهور است و قتل غلام در مدینه توسط لشکر آل بنی فلان هم یکی از علائم فرج امام زمان عج باید باشد. به نظر می آید که کلینی صاحب کافی نیز این روایت را مربوط به امام زمان عج می داند برای همین این روایت را در بخش مربوط به غیبت اصول کافی آورده است. مگر اینکه بگوییم کلینی به خاطر صدر روایت که مربوط به امام زمان عج است چنین کاری کرده است و ذیل روایت مربوط به فرج امام زمان عج نیست.

5- در این روایت از دو سپاه سخن گفته شده است اول جیش و سپاه سفیانی و دوم سپاه و جیش آل بنی فلان. با توجه به روایات متعددی که در باره سفیانی هست سفیانی دارای سپاه و لشکر است و خروج می کند و مناطقی را تصرف کرده و کشتار وخونریزی به راه می اندازد. به قرینه جیش سفیانی، معلوم می شود که آل بنی فلان هم دارای جیش هشتند و جیش در مورد اینان هم به معنای همان لشکر و سپاه است. و قتل غلام در مدینه هم توسط این سپاه آل بنی فلان اتفاق می افتد.که می آیند تا اینکه داخل در مدینه می شوند و این غلام را گرفته و می کشند و زمانی که وی را از روی ظلم و بغی و دشمنی کشتند دیگر بدانها مهلت داده نمی شود و در آن زمان توقع فرج می رود.

با توجه به توضیحاتی که داده شد اگر بپذیریم که بر کودک هفت ساله هم واژه غلام اطلاق می شود و اگر بپذیریم که ذیل روایت یعنی کشته شدن غلامی در مدینه مربوط به زمان ظهور است و نه گشایش های مقطعی در عصر خود ائمه، اما آن چه که روشن است و قابل تردید نیست این است که این قتل توسط یک سپاه رخ می دهد که بعد از ورود به مدینه، این غلام را از روی ظلم و دشمنی به قتل می رسانند. اما آن چه که در این روزهای اخیر اتفاق افتاده است قتل زکریا بدر علی الجابر توسط یک شخص است که وی را راننده تاکسی معرفی کرده اند و نه سپاه و گروه خاصی که وارد مدینه شده باشند. لذا تطبیق روایت فعلی بر این حادثه نمی تواند تطبیق دقیق و قطعی ای باشد.

کلمات کلیدی
آخرالزمان  |  مدینه  |  امام صادق ( ع )  |  انتظار فرج  |  علائم ظهور  |  شیعه کشی  |  تولیدی پایگاه حوزه نت  |  زکریا بدر علی الجابر  |  کشته شدن پسر بچه  |  پسر بچه عربستانی  |  قتل در مدینه  |  زکریا جابر  |
لینک کوتاه :
نویسنده : کوچی تاریخ : 1401/03/25

این غلام دیگه همشون هستند که ! فقط نه غلام سریال ننوشتید غلام همون پسره دیگه سنهای مختلف که خودتون فرمودی: بقیه هم در قرآن به چندین گروه سنی گفته شده سوره یوسف:وَجَاءَتْ سَيَّارَةٌ فَأَرْسَلُوا وَارِدَهُمْ فَأَدْلَىٰ دَلْوَهُ ۖ قَالَ يَا بُشْرَىٰ هَٰذَا غُلَامٌ ۚ ... آیه ۷ سوره مریم:یَا زَكَرِیَّا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ یَحْیَىٰ لَمْ نَجْعَلْ لَهُ مِنْ قَبْلُ سَمِیًّا آیه: 8 سوره مریم : قَالَ رَبِّ أَنَّى یَكُونُ لِی غُلَامٌ وَكَانَتِ امْرَأَتِی عَاقِرًا وَقَدْ بَلَغْتُ مِنَ الْكِبَرِ عِتِیًّا آیه: 47 آل عمران : قَالَتْ رَبِّ أَنَّى یَكُونُ لِی وَلَدٌ وَلَمْ یَمْسَسْنِی بَشَرٌ ... آیه ۴۰ آل عمران: قَالَ رَبِّ أَنَّىٰ یَكُونُ لِی غُلَامٌ وَقَدْ بَلَغَنِیَ الْكِبَرُ ... آیه ۱۹ سوره مریم : قَالَ إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّكِ لِأَهَبَ لَكِ غُلَامًا زَكِیًّا آیه ۲۰ سوره مریم قَالَتْ أَنَّىٰ یَكُونُ لِی غُلَامٌ وَلَمْ .. و خیلی آیات دیگه خب این پسر دنیا نیامده هست تا به قول شما بیست هفت سال

نویسنده : سعید زنگنه منش تاریخ : 1398/09/11

یا عجل لولیک الفرج،الهی آمین یا رب العالمین. لبیک یا مهدی ادرکنی لبیک یا سید علی خامنه آی پادشاه دلها لبیک یا سید یمانی امیدواری در ظهور از پایه ها و ستون های مهدویته

نویسنده : سهرابی تاریخ : 1399/01/07

سلام .شایدتشبیهش شهیدحججی باشه که بهش غلام گفتن

نویسنده : محمود شاکری تاریخ : 1398/08/07

واژه غلام به کودک کم‌سن هم اطلاق می‌شود:«یا بشری هذا غلام»

نویسنده : مجید تاریخ : 1398/08/05

همانطور که میدونیم ال سعود ارتش کلاسیک و منظم به معنای واقعی ندارد و امنیت خودش را از طریق کشورهای دیگه مثل آمریکا تامین میکند. ولی وهابیت لشکر عقیدتی ال سعود هست که بیشترین تاثیر روی بقا این رژیم داره و شاید منظور از جیش همین باشد. خدایا به حق خون به ناحق ریخته شده این طفل ظهور حضرت را برسان!

نویسنده : علی تاریخ : 1398/04/14

انشاالله که بزودی شاهد حضور مبارکشون باشیم انشالله

بلاخره کودک مظلوم را شهید کرد یا ذکریای مظلوم

نویسنده : امین تاریخ : 1398/01/07

در روایت در مورد قاتل فعل مفرد به کار رفته است؛ یعنی یک نفر او را می کشد و نه جیش آل بنی فلان. بنابراین، نظر نویسنده از این نظر صحیح نیست.

نویسنده : حسین تاریخ : 1397/12/21

سلام دوستان بچه تا هفت سال امیره هفت سال بعد غلام هفت ساله بعد وزیره احتمالم هست این باشه این لشکر در مدینه به صورت مخی آموزش میبنن این فرد آموزش دیده بوده که این قد حرفه ای عمل کرده خدا لعنتش کنه اگه به این حدیث خوش بین باشیم فرج در کارهست والا الافیم باید خون گریست بر این اتفاق ولی به این حدیث خوش بین باشیم ودعا زیاد بکنیم

پنج نکته در مورد این روایت وجود داره که نمیشه تطبیقش رو بر این حادثه منکر شد: اول میگه این حادثه در مدینه اتفاق میفته! دوم میگه جیش آل بنی‌فلان، مانند بقیه روایات نمیگه بنی‌فلان، کاربرد کلمه "آل" که به آل‌سعود شباهت داره! سوم میگه قاتل در مدینه نیست و وارد مدینه میشه، درست مث همین ماجرا که اتفاق افتاده! چهارم میگه قاتل پسربچه را میگیرد سپس میکشد! چون برای کشتن گرفتن لازم نیست! مثلا ممکن بود قاتل وقتی بچه پیاده میشه گلوش رو ببره با یک شیء تیز، نه اینکه بگیره بعد بکشه! پنجم در قرآن جاهایی هست که کلمه غلام بر مطلق پسر اطلاق شده نه نوجوان! مثل جایی که به زکریا بشارت یحیی داده میشه!

کمی به حرفهایی که زدی دقت کردی؟ در متن ورایت هست جیش آل بنی فلان یعنی لشکر آل بنی فلان بعد میگی چون گفته جیش آل بنی فلان پس به آل سعود شباهت داره؟ پس (بنی) رو چکار کردی؟ بله نوشته وارد مدینه میشه ولی نگفته یک فرد وارد مدینه میشه گفته لشکر وارد مدینه میشه در حادثه فعلی لشکر وارد شده یا یک فرد؟ دلیل چهارمت هم معلوم نیست چی گفتی اصلا اما دلیل پنجم هم در متن اشاره شده که غلام به پسر گفته می شود چه طفل باشد چه جوان سی ساله لذا قابلیت صدق واژه غلام را بر زکریابن جابر نفی نشده است. حالا ادعا می کنی نمیشه منکر شد آیا می توانی ادعا کنی کاملا تطبیق می کند؟ وقتی نتوانی چنین ادعایی داشته باشی نباید ادعا کرد که شهادت زکریا بن جابر یکی از علائم ظهور است.

نویسنده : علی تاریخ : 1397/11/30

تطبیق دقیق نمیشه کرد ولی میشه گفت 50در مقابل 50 میشه تطبیق کرد انشا الله که همین باشه بعدم ال بنی فلان که اگه لشکر ال سعود باشه نمیاد به شهر خودش حمله کنه که این روایت انشا الله که داره داد میزنه همینه کاملا مشهوده که وهابیای ملعون دشمنی دارن با شیعه

ان شا الله که همین باشه ولی ادعای تطبیق قطعی ان هم در صورتی که چنین تطبیقی دقیق نیست باعث می شود که در صورت درست نبودن مساله عقیده مردم سست شود. بنابراین باید در اینگونه تطبیق ها کاملا دقت کرد. ضمن اینکه انچه که از ما خواسته اند این است که هر لحظه منتظر فرج باشیم چرا که چه بسا بدا حاصل شود و ظهور بدون علائمی که گفته شده محقق شود.

نویسنده : احمد مفرح زاده تاریخ : 1397/11/30

با سلام احترام و عرض تشکر از نویسنده این متن به اطلاع می رساند ارزیابی این روایت در نرم افزار درایه النور مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی ، ضعیف می باشد به دلیل اینکه هم راوی عبدالله بن موسی توصیفی ندارد و هم اینکه راوری عبدالله بن بکیر مذهب فطحی ثقه من اصحاب الاجماع می باشد نه امامی ثقه پس به نظر می رسد با توجه به ضعیف بودن این روایت نمی توان برای نشانه های ظهور به این روایت استناد کاملی کرد با تشکر

بله درسته ولی صرف ضعیف بودن سند برای کنار گذاشتن روایت کافی نیست. اگر قراین دیگری بر تایید محتوای روایت باشد این ضعف سند را جبران می کند اما در روایات ملاحم(پیشگویی ها) با توجه به اینکه صرفا اخبار از آینده است آن چه که باعث می شود ما حکم به درست یا غلط بودن این حدیث بکنیم وقوع این پیشگویی است. مثل اینکه از منبع غیر موثقی خبر داده شود که فردا چنین اتفاقی خواهد افتاد. با صرف غیر موثق بودن نمی توان کلا دست روی دست گذاشت و بی خیال شد. مگر اینکه خبری باشد که با عقل سازگار نباشد. تنها راه این است که منتظر بود و دید که آیا چنین اتفاقی که خبر داده شده واقع می شود یا نه. در حدیث فعلی هم همین طور است. چون می گویند شما می گویید چنین حدیثی ضعیف است در حالی که به وقوع پیوسته است این پیشگویی لذا باید تطبیق محتوای حدیث را بر حادثه مذکور بررسی کرد و محتوای حدیث با توضیحاتی که داده شد بر حادثه مذکور صدق نمی کند ضمن اینکه همه ما آرزو داریم و امیدواریم که ظهور حضرت هرچه زودتر اتفاق بیفتد اما نباید با تطبیق های غیر قطعی افکار عمومی را مشغول کرد.

نویسنده : مریم علیپور تاریخ : 1397/11/24

سلام در اینکه که هیچ کس نمیتونه تاریخ دقیق ظهور رو بگه هیچ شکی نیست اما یادآوری کنیم که در حال حاضر نشانه های ظهور اون قدر واضح کرد که نشه لاپوشونی کرد! از صمیم قلب آرزو میکنیم اینبار ظهور امام زمان نزدیکتر باشه و ماهم عضو اندکی از سپاهش باشیم اللهم عجل لولیک الفرج

نویسنده : حامدی تاریخ : 1397/11/23

مطلب خوبی است .شوق به ظهور در نزد شیعیان بسیار زیاد است ودر این هنگامه متاسفانه گاه وبی گاه مطالبی در فضای مجازی نشر داده می شود که پس از گذشت زمان باطل بودن آن مطلب مشخص می شود و این امر ممکن است در نزد برخی باعث دلزدگی شود .بنابراین بهتر است قبل از پذیرش وباز نشر هر مطلب از صحت و سقم آن آگاهی پیدا کنیم.مطلب به روز بود وباعث روشنگری .موفق باشید

هر فردی عضو یه سپاهه بالاخره اون راننده تاکسیم یه وهابی کثافت از آل ابی فلان

بله هر کسی یا در لشکر حق است یا در لشکر باطل ولی آنچه در متن روایت است اینه که قتل پسر بچه در مدینه توسط لشکری رخ می دهد که به مدینه وارد می شود به متن روایت دقت کنید وَ لَکنْ یقْتُلُهُ جَیشُ آلِ بَنِی فُلَانٍ یجِی ءُ حَتَّی یدْخُلَ الْمَدِینَةَ فَیأْخُذُ الْغُلَامَ فَیقْتُلُهُ این لشکر می اید تا اینکه داخل مدینه شود پس پسر بچه را می گیرد و می کشد

نویسنده : زکریا تاریخ : 1397/11/22

سلام اصولا به طرفداران یه اندیشه و فرقه هم میشه لفظ جیش رو بکار برد در قسمتی از روایت نوشته شده که او را به عدوان و ستم بکشید نگفته بکشند پس قتل کار یک فرد هست بهتر بود که منکر نمیشدید چون این روایت خیلی واضح هست اگه دیگران اینو بگند تعجبی نمیکنم ولی از شما بعیده

در اینجا جیش بنی فلان در مقابل جیش سفیانی به کار رفته پس مراد گروه نظامی است در هیچ جای روایت هم نگفته او را به عدوان و ستم بکشید متن روایت اینه: وَ لَکنْ یقْتُلُهُ جَیشُ آلِ بَنِی فُلَانٍ یجِی ءُ حَتَّی یدْخُلَ الْمَدِینَةَ فَیأْخُذُ الْغُلَامَ فَیقْتُلُهُ فَإِذَا قَتَلَهُ بَغْیاً وَ عُدْوَاناً وَ ظُلْماً از کجای این متن دستور به کشتن را ترجمه کردید؟