پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ اهل بیت علیهم السلام  /  امام زمان(عج)  /  غیبت امام زمان(عج)  /  وظیفه منتظران ظهور امام زمان(ع) در عصر غیبت

تأثیر دعا برای «فرج» در گشايش كار شیعیان

فرج و گشايش کامل شيعيان از تمام گرفتارى ها و فتنه ها در سايه ظهور حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) محقق مى گردد و تا زمانى كه حضرت در غيبت به سر مى برد شيعه تحت فشار و ظلم و تعدى حاكمان ظلم و جور است. از اين حديث استفاده مى شود كه يكى از عوامل تعجيل در فرج آن حضرت دعا است و همچنین مى دانيم كه دعا بدون درخواست قلبى و زمينه سازى براى تحقق آن موثر نخواهد بود و لذا انسان بايد با زبان و قلب بطلبد و در عمل هم زمينه ساز خواسته خود باشد.

تعداد بازدید : 3431     تاریخ درج : 1398/01/28     منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضواني، علی اصغر، ص 397

سوال

چگونه دعا برای تعجيل در «فرج» موجب گشايش كار شیعیان و رفع مشکلات آنها خواهد شد؟

جواب

بر اساس روایات، یکی از عوامل تعجيل در فرج حضرت مهدی(عج) «دعا» است. از طرفی می دانیم دعا بدون درخواست قلبى و زمينه سازى براى تحقق آن موثر نخواهد بود؛ و لذا انسان بايد با زبان و قلب طلب نماید و در عمل هم زمينه ساز خواسته های خود باشد و همین زمینه سازی و تلاش برای فراهم نمودن مقدمامت ظهور، خود موجب رفع نسبی مشکلات و گشایش در زندگی شیعیان خواهد شد.

امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) در جواب سؤال هاى اسحاق بن يعقوب مى فرمايد: «وَ أَكْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِيلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِكَ فَرَجُكُمْ» (براى شتاب در گشايش حقيقى و كامل، بسيار دعا كنيد؛ همانا فرج شما در آن است). (كمال الدين و تمام النعمة، ابن بابويه، محمد بن على‏، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر، اسلاميه‏، تهران،‏ 1395 قمری‏، چاپ: دوم‏، ج ‏2، ص 485، باب 45 (ذكر التوقيعات الواردة عن القائم)، ح 4. )

مى دانيم كه فرج و گشايش کامل شيعيان از تمام گرفتارى ها و فتنه ها در سايه ظهور حضرت مهدى(عجل الله تعالی فرجه) محقق مى گردد و تا زمانى كه حضرت در غيبت به سر مى برد شيعه تحت فشار و ظلم و تعدى حاكمان ظلم و جور است. از اين حديث استفاده مى شود كه يكى از عوامل تعجيل در فرج آن حضرت(عجل الله تعالی فرجه) دعا است و همچنین مى دانيم كه دعا بدون درخواست قلبى و زمينه سازى براى تحقق آن موثر نخواهد بود و لذا انسان بايد با زبان و قلب بطلبد و در عمل هم زمينه ساز خواسته خود باشد و همین زمینه سازی و تلاش برای فراهم نمودن مقدمامت ظهور، خود موجب رفع نسبی مشکلات و گشایش در زندگی شیعیان خواهد شد.

کلمات کلیدی
وظیفه منتظر در عصر غیبت  |  تعجیل در ظهور امام  |  امام مهدی (عج)  |
لینک کوتاه :

تاثیر دعای ما در زمان غیبت