پرسش و پاسخ  /  قرآن  /  قرائت و حفظ قرآن

نحوه ختم قرآن در ماه مبارک رمضان برای بانوان

تعداد بازدید : 25034     تاریخ درج : 1398/03/02

سوال

با سلام ، خواندن قرآن در زمان عادت ماهانه چه حکمی دارد؟ و کسانی که می خواهند در ماه رمضان ختم قرآن کنند تکلیفشان چیست؟

جواب

خواندن قرآن برای بانوان در هنگام عادت ماهانه حرام نیست ولی خواندن بیشتر از هفت آیه مکروه است.(1)

آن چه که حرام است خواندن سوره های دارای سجده واجب است که طبق فتوای امام خمینی اگر یک حرف از این چهار سوره را هم بخواند حرام است. [2]

اما طبق فتوای آیات عظام: خوئی، گلپایگانی، صافی، سیستانی و تبریزی و مکارم، تنها خواندن هر یک از آیات سجده واجب حرام است که در چهار سوره است: نجم، سجده، فصلت و علق است. [3]

طبق این فتاوا، بانوان می توانند در ماه مبارک رمضان ختم قرآن خود را انجام دهند ولی قرائت سوره های دارای سجده را قبل از شروع عادت ماهانه یا بعد از اتمام آن انجام دهند.

چون لازم نیست قرائت سوره ها حتما به ترتیب باشد.

اما اگر می خواهند ختم قرآن خود را انجام دهند و در عین حال مرتکب کار مکروه (قرائت قرآن در ایام عادت ماهانه) نشوند می توانند برای جبران عدم قرائت قرآن در ایام عادت ماهانه، در روزهایی که پاک هستند دو جزء را بخوانند تا بدین صورت بتوانند حد اقل یک دوره ختم قرآن را در ماه رمضان انجام داده باشند

پی نوشت:

[1]. توضیح المسائل مراجع > ج 1 > ص 228

[2]. توضیح المسائل مراجع > ج 1 > مساله 355 > ص 225 > قسمت پنجم > نظر حضرت امام خمینی (ره)

[3]. توضیح المسائل مراجع > ج 1 > ص 227

کلمات کلیدی
قرائت قرآن  |  بانوان  |  عادت ماهانه  |  سجده واجب  |  ختم قرآن  |  تولیدی پایگاه حوزه نت  |