پرسش و پاسخ  /  حدیث  /  منبع و سند حدیث

آیا دعای “صنمی قریش“اعتباری دارد؟

سوال دعای “صنمی قریش“ که در آن دشمنان اهل بیت لعن شده اند، تا چه حد اعتبار دارد؟ آیا علی علیه السلام این ادعا را در قنوت نمازهای خود می خواند؟

جواب

در مورد دعای معروف به “صنمی قریش“ که گفته شده: حضرت علی (ع) آن را در قنوت نماز شب و نمازهای دیگر می خوانده است، اثری در کتب روایی معتبر شیعه دیده نمی شود.

 مرحوم مجلسی نیز که در بحار[i]، “باب القنوتات الطویله“ از کتاب الصلاه و به نقل از کتاب “البلد الامین و جنه الامان“ این روایت را نقل می کند، بدون ذکر سندی معتبر، فقط به این بسنده می کند که این روایت را ابن عباس از حضرت علی (ع) نقل می کند. و همچنین است در کتاب “الصحیفه العلویه المبارکه [ii]“ بنابراین روایت مذکور نزد شیعه فاقد شرایط اعتبار است.

لازم است به این نکته توجه داشته باشید که ضعف سند باعث بی اعتبار شدن محتوا در دعا و مسائل اخلاقی نیست. در مسائل اخلاقی و ادعیه، در صورتی که محتوا با اصول و ارکان اسلام مخالفتی نداشته باشد قابل اعتماد و عمل می باشد.

[i]بحارالانوار ج 82 ص 260.

[ii]الصحیفه العلویه المبارکه ص 283.

کلمات کلیدی
اعتبار  |  نمازهای  |  دعای “ صنمی قریش  |  صنمی قریش “ اعتباری  |  الصحیفه العلویه المبارکه  |  قنوت نماز شب  |
لینک کوتاه :
نویسنده : علوی تاریخ : 1402/04/18

واقعا اهلبیت مخصوصا حضرت امیرالمومنین علیه السلام مظلوم هستند، زیرا نسبت به اهلبیت همه رجالی شده وجرح وتعدیل می‌کنه وسعی می‌کنه از اعتبار ساقط کنن

نویسنده : محمد تاریخ : 1399/11/06

سلام علی کیه انقدر میگن علی علی پسرخالتونه؟ پسر عمه است دوست صمیمیه ؟ بابا اینجا دیگه باید حضرت علی علیه السلام شما میخواید اسم یه مرجع تقلید نام ببرید میگین حضرت ایت الله العظمی امام الفقها شیخ الاعظم فلانی حفظه الله یارحمت الله علیه ، اون وقت برای شخصی که اول مصداق این القاب هست می بُرید

نویسنده : محسن تاریخ : 1399/06/29

این جواب برای این دعا با این محتوا ومتن قوی در کمال بی انصافی است

نویسنده : hadi تاریخ : 1399/02/27

از باب تسامح در ادله سنن میتوان گفت اگر چه این دعا سند معتبر یا قوی ندارد ولی مضامین دعا متواترا مورد تصحیح از سوی روایات یا نقل معتبر تاریخی می باشد

نویسنده : مهدی تاریخ : 1398/12/03

بسیار آرامش بخشه حالا چون به بعضی از وقایع بعد از رحلت پیامبر اشاره میکنه باب حمایت از اهل تسنن وایجاد وحدت بین مسلمین میگن سند روایت ضعیفه خداوکیلی ببنید چقدر علی مظلومه.

نویسنده : محمد مهدی حسینی تاریخ : 1399/02/05

برادر چرا بدون تحقیق سخن می گویی هیچگاه علی آبروی کسی را نمی برد

نویسنده : سیدعلی موسوی تاریخ : 1397/08/26

سلام علیکم و الرحمة این جواب نشانگر بی دقتی جواب دهنده است این دعا معتبر بوده و هست و خواهدبود با تاریخ سال‌های آخر عمر مبارک حضرت رسول و اوایل وفات آن حضرت تطبیق دارد بر این دعا شرحهایی نوشته شده و امید است که بعدها نوشته شود سند دعا هم برای متخصصین علوم قرآن و حدیث آشکار است این دعا را بعضی در نهم ربیع الأول میخوانند http://fa.wikishia.net/view/%d8%af%d8%b9%d8%a7%db%8c_%d8%b5%d9%86%d9%85%db%8c_%d9%82%d8%b1%db%8c%d8%b4#.d8.b4.d8.b1.d8.ad_.d9.88_.d8.aa.d9.81.d8.b3.db.8c.d8.b1

نویسنده : مهرداد تاریخ : 1394/12/02

این دعا صحیح و بینهایت موثر و اثر گذار می باشد

نویسنده : مهدی تاریخ : 1393/01/12

لعنت خدا بر منکرین احادیث نقل شده در بحارالانوار

نویسنده : نامدار تاریخ : 1402/08/08

سلام آخه چرا لعنت میکنی؟ اگر واقعا راست میگی یالله سند بیار توضیح بده چرا فقط دنبال پاک کردن سوالی؟ حالا چون مخالف نظر شما هیتن باید لعت بشن؟ اینجا توضیح دادن شماام توضیح بدید

نویسنده : حامد تاریخ : 1391/11/01

دوست خوبم مرحوم مجلسی این دعا رو به نقل از مصباح کفعمی ( که یکی از با ارزشترین کتب ادعیه ی شیعه است در ج85/ص240 نقل کرده است. این تازه یکی از اسناد این دعاست. کتاب مصباح کفعمی به نوشته ی شیخ کفعمی تماما از روایات صحیح استفاده کرده است .و از لحاظ سند از معتبر ترین هاست.این رویت به غیر از ابن عباس از شخصیت های بیت حضرت امیر هم نقل شده شما چه طور سندش رو ضعیف می دونید؟

نویسنده : کرمی تاریخ : 1391/02/09

سلام علیکم ابا واقعا برخورد صحیح با روایت بدین کل است؟ تنها با بررسی سندی ؟ با اینکه خود مرحوم مجلسی هم در مقدمه بحار اشاره ئاشته اند که اصول معتبری که زیاد مورد توجه قرار گرفته اند و در معرض نابودی قرار گرفته اند را مبنای گرد اوری قرار داده اند پس این حدیث هم در دایره دقت ایشان می گنجد ضمنا افق بالای معرفتی این دعا و بیان حقایقی که در منابع دیگر شیعی حتی عامه وجود دارد موید صحت ان است.

نویسنده : نوري تاریخ : 1390/05/14

اذا کانت الروایة حول دعاء صنمی قریش کماتقولون لا اعتبار لها فهل ان محتوى الدعاء لا اعتبار له ایضا ؟