پرسش و پاسخ  /  احکام  /  احکام نماز  /  نماز جماعت

آیا برای زن بهتر است که در خانه نماز بخواند؟

سوال آیا این درست است که در توضیح المسائل گفته شده: بهتر است برای زن که در خانه نماز بخواند؟ و ترجیحاً در اتاق و یا ترجیح بیشتر در اتاقهای ته خانه؟ اگر زنان بجای رفتن به مسجد به نمازجمعه بروند چقدر ثواب دارد؟

جواب

اگر بیان شده است که برای زن بهتر است نمازش را در خانه بخواند و از لزوم حضور در نمازجمعه معاف شده است در راستای مراعات حال زن و حفظ حرمت و آسان گرفتن بر اوست نه برای خانه نشینی زن و عدم حضورش در اجتماعات . لذا زن نیز می تواند در مسجد حاضر گردد و یا در نماز جمعه شرکت کند و مانند سایرین از ثواب این عبادات بهره مند گردد.

حضرت امام خمینی (ره) در پاسخ به این سؤال که: آیا شرکت بانوان در نمازهای جماعت و یومیه و نماز جمعه کراهت دارد یا خیر؟ می فرمایند:

“کراهت ندارد، بلکه در بعضی موارد مطلوب است.“ [1]

[1] استفتائات امام خمینی(ره) ، ج 1، ص 272، مسأله 456.

کلمات کلیدی
زن  |  نماز  |  لزوم حضور در نمازجمعه معاف‌شده  |  خانه‌نشینی زن و عدم حضورش  |  راستای مراعات حال زن  |  خانه نماز  |