تاریخ تولد حضرت زهرا(س) و سن ازدواج ایشان

سوال

من همیشه می شنیدم که حضرت فاطمه سلام الله علیها در سن 18 سالگی وفات یافتند. امروز در حدیثی خواندم که حضرت فاطمه پانزده سال و نیمش بود که ازدواج نمود چون حضرت محمد (ص) نمی خواست که او قبل از آنکه مناسب باشد، ازدواج کند. با در نظر گرفتن اینکه او هنگام وفات 4 یا 5 فرزند داشته سن وفات او 18 سالگی با سن ازدواج او 15 سالگی مطابقت ندارد. بعضی کتب تعداد فرزندان حضرت را 5 تا 7 تن ذکر نموده اند که با احتساب این تعداد فرزند او می بایست حین ازدواج 8 تا 10 سال سن داشته آیا شما نمی توانید این سردرگمی را حل نمائید. حضرت فاطمه در چه سنی ازدواج نمود و در چه سنی وفات یافت و فرزندان آن حضرت هنگام وفات او در چه سنینی بوده اند؟ نیز شنیده ام که بین مذاهب اختلافاتی در مورد تاریخ تولد حضرت فاطمه وجود دارد. لطفاً بفرمائید دلیل این اختلاف چیست؟

جواب

در تاریخ ولادت حضرت زهرا (س) دو قول وجود دارد قول اول این است که حضرت 5 سال بعد از بعثت متولد شده اند یعنی زمانی که پیامبر 45 سال داشتند حضرت زهرا به دنیا آمده است. وشهادت ایشان بعد از مدت کوتاهی ( بنا بر برخی نقل ها 75 روز و بنا بر برخی نقل ها 95 روز ) از رحلت پیامبر اکرم  ص بوده است. پس طبق این قول حضرت در زمان شهادتشان 18 سال داشته اند و با توجه به این که طبق نقل ها ازدواج ایشان در سال دوم یا سوم بعد از هجرت صورت گرفته است.  با احتساب 8 سال حضور ایشان در مکه ( ایشان در سال پنجم بعثت به دنیا آمده اند و پیامبر هم 13 سال بعد از بعثت در مکه حضور داشتند) و دو یا سه سال حضور ایشان در مدینه، ایشان 10 یا 11 ساله بودند که ازدواج کردند.
به این نقل قول ها توجه بفرمایید:
مرحوم كلینی در اصول كافی در کتاب الحجة، ج۲، ص۳۵۵ می فرماید:
«وُلِدَتْ فـَاطـِمـَةُ عَلَیْهَا وَ عَلَى بَعْلِهَا السَّلَامُ بَعْدَ مَبْعَثِ رَسُولِ اللَّهِ ص بِخَمْسِ سِنِینَ وَ تـُوُفِّیـَتْ ع وَ لَهـَا ثـَمـَانَ عـَشـْرَةَ سَنَةً وَ خَمْسَةٌ وَ سَبْعُونَ یَوْماً وَ بَقِیَتْ بَعْدَ أَبِیهَا ص خَمْسَةً وَ سَبْعِینَ یَوْماً؛ فـاطـمه علیها و على بعلهاالسلام پنج سال بعد از مبعث رسول خدا صلى للّه علیه و آله مـتـولد شـد و زمـانـى وفـات كـرد كـه ۱۸ سـال و ۷۵ روز داشت و بعد از پدرش ۷۵ روز زندگى كرد.»

 و ابن شهر آشوب در مناقب، ج۳، ص۳۵۷ می گوید:
 «فاطمه – سلام الله علیها- پنج سال بعد از نبوت و سه سال پس از معراج در بیستم جمادی الآخر در مکه بدنیا آمد و هشت سال با پدرش در مکه بود،سپس به مدینه هجرت کرد و دو سال پس از هجرت در روز اول یا ششم ذی حجه با علی(علیه السلام) ازدواج نمود، و روزی که پیغمبر(صلی الله علیه و آله) از دنیا رفت، هیجده سال و هفت ماه از عمر فاطمه(سلام الله علیها) گذشته بود.»

مجلسی در بحار الانوار، ج۴۳، ص۶ و حیات القلوب، ج۲، ص۱۴۹ و فیض كاشانی در وافی، ج۱، ص۱۷۳ نوشته اند:
«فاطمه(س) پنج سال بعد از بعثت تولد یافت مدرك آن روایتی است كه ابو بصیر از امام صادق ـ علیه السلام ـ روایت كرده كه فرموده: مادرم فاطمه در بیستم جمادی الثانی در هنگامی كه پیغمبر چهل و پنج ساله بود به دنیا آمد، هشت سال با پدرش در مكه بود و ده سال در مدینه با پدرش زندگی كرد.»

در کتاب تاریخ قم هم در مورد تاریخ ولادت و شهادت آن حضرت آمده است:
«فاطمه زهرا علیها السلام بمكّه در وجود آمده است پس از آنك جبرئیل‏ برسول علیه السلام آمد به پنج سال و مادر او خدیجه است دختر خویلد الاسدى و امیر المؤمنین على علیه السلام بمدینه او را عقد نكاح بسته است و در حباله خود آورد و در آن وقت او را نه سال بود و چون او را وفات رسید عمر او هیجده سال و هفتاد و پنج روز بوده، بعد از وفات رسول هفتاد و پنج روز در قید حیات بود و الله اعلم.»

طبق نقل منابع تاریخی ازدواج آن بانوی بزرگوار با مولای متقیان امام علی(ع) در سال دوم هجرت صورت گرفته است.
برخی از مورخین هم تاریخ ازدواج را بعد از جنگ احد ذکر کرده اند،و از آنجایی که جنگ احد در سال سوم هجرت اتفاق افتاده است، پس سال ازدواج حضرت زهرا(سلام الله علیها) سال سوم هجرت می باشد.
ابن عبد البر می گوید:«و أنكح رسول الله صلى الله علیه و سلم فاطمة على بن أبى طالب بعد وقعة أحد»

اما قول دومی که شما بدان اشاره کردید بر اساس قول اهل سنت است. بنا بر قول برخی از مورخین اهل سنت حضرت زهرا (س)  5 سال قبل از بعثت به دنیا آمده است یعنی در زمان بعثت پیامبر 5 ساله بوده است و 13 با پیامبر ص در مکه زندگی کرده اند. و در سال دوم یا سوم هجری ازدواج کرده اند. یعنی طبق این قول حضرت در زمان ازدواج 20 یا 21 سال داشته اند و در زمان رحلت پیامبر ص حضرت حدودا 28 سال سن داشتند.

در هر صورت بین سال ازدواج ایشان که دوم یا سوم هجری بوده و سال شهادت ایشان که سال دهم هجری بوده است حدود 7-8 سال فاصله است.

کلمات کلیدی
سن ازدواج  |  حضرت زهرا ( س )  |  حضرت فاطمه ( س )  |  تاریخ تولد حضرت زهرا  |  مورد مدت عمر حضرت فاطمه  |  دختر پیغمبر اسلام و نمونة  |
لینک کوتاه :
نویسنده : بنده خدا تاریخ : 1402/11/19

سلام این که حضرت فاطمه قبل از بعثت به دنیا آمدن چطور حقیقت داره احادیثی هست شب معراج پیامبر اسلام ص میوه بهشت میل کردن نطفه فاطمه س باآن میوه بسته شد

نویسنده : مهرداد تاریخ : 1402/10/01

با یک همکار کافر بحث داشتیم ایشان گفتن ازدواج یه دختر ۹ ساله منطقی نیست در جواب چه باید گفت ؟

نویسنده : علی تاریخ : 1402/09/25

برای خداوند کاری نداره و سن و سال اصلا مگه مهنه در پازل خداوند؟همانطور که حضرت سارا همسر حضرت ابراهیم در ۹۰ سالکی بجه دار شدن و یا همسر زکریای نبی در کهن سالی و در حالی ک نازا بودن بچه دار شدن حالا چطور برای حضرت خدیجه بحث منطقی و علمی و پزشکی شد که زن در ۶۰ سالگی بچه دار نمیشود؟یا حقیقت رو میدونید کتمان میکنید یا علمی به قدرت خداوند ندارید یا قران نخوندید

آیا در ۱۵ سالگی حضرت فاطمه ی زهرا ازدواج کرد یا ۱۸ سالگی

نویسنده : ‌ تاریخ : 1402/09/28

سلام گویی در ۱۸ سالگی به شهادت رسیدند

نویسنده : مهدی محبی تاریخ : 1402/03/08

سلام . لطفا به این سوال جواب دهید : طبق احادیث تولد دختر پیامبر اسلام درر۴۵ سالگی پیامبر اتفاق افتاده . پیامبر خود ۱۷ سال از خانم خدیجه کوچکتر بود یعنی زنان تولد دختر پیامبر خدیجه خانم حداقل ۶۰ سالشان بود این امر چگونه ممکن است ؟ تولد فرزندان دیگر پیامبر در سنین ۶۰ تا ۷۰ سالگی خانم خدیجه چگونه ممکن است ؟ تمام اینها بر این فرض است که خانم فاطمه فرزند اول پیامبر باشد . . لطفا پاسخ دهید .

نویسنده : علی تاریخ : 1402/09/25

سارا همسر حضرت ابراهیم در ۹۰ سالگی بچه دار شد همسر زکریای نبی در پیری و با اینکه نازا بود بچه دار شد برای خداوند کاری داره ؟حالا چطور تعجب میکنی حضرت خدیجه سلام الله علیها در ۶۰ یا ۷۰ سالکی بچه دار شده باشه

پیامبرفقط یک فرزندداشتند

پیامبر و حضرت خدیجه همسن بودن

نویسنده : ندا تاریخ : 1402/02/23

با سلام. به نقل از حاج ماشاءالله کرمانی ساکن خیابان مولوی کرمان که توسط امام حسین علیه السلام شفا یافتند، در خواب آقا امام حسین به ایشان سفارش کردند محرم هر سال به تعداد سال های سن مادر حضرت فاطمه سلام الله علیهم هیجده روز مراسم عزا و روضه برگزار کنند. این مراسم هر ساله برگزار می‌شود و اتاق و صندلی شفا نیز موجود است. درست تر اینه که سن بلوغ دختران عرب زودتر از ایرانی ها و سایر اقوام بوده و همین الان عرب ها قد و هیکل بلندتر و بزرگتری دارند بنابراین بانو فاطمه س در سن نه ازدواج حدود سن بیشتر از هیجده و نرسیده به نوزده شهید شدند. زینب س دختر ایشان در زمان شهادت مادر حدود نه سال سن داشته اند.

نویسنده : حمید تاریخ : 1402/01/25

یک سال پس از ازدواج با حضرت خدیجه صاحب فرزند می شوند. .‌‌حضرت رسول 26یال داشتند که صاحب فرزند می شوند و در سن 63از دنیا می روند . و بنابراین حضرت زهرا س در سن 37یا 38وفات می نمایند .

نویسنده : هستی تاریخ : 1402/10/08

درسته حضرت زهرا زمان وفاتشون ۳۵ سال داشتند و این اشتباهه که میگن ایشون ۱۸ سالشون بوده

نویسنده : شیعه علی تاریخ : 1402/01/25

دوست عزیز، روایاتی که میگن حضرت خدیجه چهل سال داشتن درست نیست و اصلا اینطور نبوده، برین مطالعه و تحقیق کنین راجبش حتما. اما حضرت همون هجده ساله بودن

نویسنده : پروانه تاریخ : 1401/10/27

به نظر من همون پنج سال قبل از بعثت درسته، چون حضرت خدیجه در چهل سالگی با پیامبر ازدواج کرده و پانزده سال از پیامبر بزرگتر بوده اگر قرار بود پیامبر در چهل و پنج سالگی پدر شده باشه پس خدیجه هنگام مادر شدن باید شصت ساله می بوده و همچین چیزی امکان ندارد.

یعنی امام حسین شش ماهه بدنیا اومدن؟؟🙄

پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در سال عام الفیل به دنیا آمدند و بنابر قول مشهور در سن ۲۵ سالگی ازدواج فرمودند (سال ۲۵ عام الفیل) و در سن ۴۰ سالگی (سال ۴۰ عام الفیل) به پیامبری مبعوث شدند و در سن ۵۳ سالگی (سال ۵۳ عام الفیل) هجرت کردند. همچنین بنابر قول مشهور شیعه تاریخ تولد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) سال پنجم بعثت (سال ۴۵ عام الفیل) بوده است. و نیز بنابر قول مشهور، پیامبر اسلام در ۶۳ سالگی (سال ۶۳ عام الفیل) رحلت فرمودند و طبق نقل شیعه ۷۵ یا ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) حضرت زهرا (سلام الله علیها) به شهادت می رسند بنابراین با کم کردن سال ۴۵ عام الفیل(تولدحضرت زهرا سلام الله)، از سال ۶۳ عام الفیل (سال رحلت حضرت رسول صلی الله علیه و آله) مدت عمر حضرت زهرا سلام الله علیها به دست می آید. یعنی ۱۸ سال ( ۴۵-۶۳=۱۸ )

نویسنده : ز تاریخ : 1401/05/03

والا بالا نوشته که سال پنجم بعثت پیامبر بدنیا اومده نه یکسال بعد ازدواج دومافاطمه اخرین فرزند پیامبر از خدیجه بوده و قبل اون چندتا دختر دیگه و یک پسر بدنیا اورده بوده اند این سن زینب دختر بزرگ پیامبر هنگام وفات پیامبره

یعنی میعرمایید خدیجه ۶۵ سالش بوده؟

حضرت فاطمه یکسال پس از ازدواج خدیجه و حضرت محمد بدنیا امد،بنابراین پیغمبرکه در سن ۲۵ سالگی با خدیجه ۴۰ ساله ازدواج میکند، یکسال بعد یعنی در سن ۲۶ سالگی حضرت فاطمه بدنیا می اید،پس اختلاف سن پیغمبر با فاطمه ۲۶ سال میباشد،در ان موقع سن خدیجه هم ۴۱ ساله بوده،پیغمبر در سن ۵۷ سالگی صاحب نوه ای بنام امام حسین میشود، ۲۶ سال ازش کم کنید میشود سن فاطمه هنگام تولد امام حسین،فاطمه در سن ۳۱ سالگی امام حسین را بدنیا اورده،اگه ب تاریخ نگاه بندازیم حضرت فاطمه چند ماه یا یکسال بعد از فوت پیغمبر رحلت میکند، پیغمبر ۶۳ سالگی فوت میکند ۲۶ را از ان کم کنید میشود ۳۷ یعنی سن فاطمه هنگام رحلت پیغمبر،اگه یکسال را به ان اضافه کنید میشود ۳۸سن فاطمه موقع شهادت،

پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در سال عام الفیل به دنیا آمدند و بنابر قول مشهور در سن ۲۵ سالگی ازدواج فرمودند (سال ۲۵ عام الفیل) و در سن ۴۰ سالگی (سال ۴۰ عام الفیل) به پیامبری مبعوث شدند و در سن ۵۳ سالگی (سال ۵۳ عام الفیل) هجرت کردند. همچنین بنابر قول مشهور شیعه تاریخ تولد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) سال پنجم بعثت (سال ۴۵ عام الفیل) بوده است. و نیز بنابر قول مشهور، پیامبر اسلام در ۶۳ سالگی (سال ۶۳ عام الفیل) رحلت فرمودند و طبق نقل شیعه ۷۵ یا ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) حضرت زهرا (سلام الله علیها) به شهادت می رسند بنابراین با کم کردن سال ۴۵ عام الفیل(تولدحضرت زهرا سلام الله)، از سال ۶۳ عام الفیل (سال رحلت حضرت رسول صلی الله علیه و آله) مدت عمر حضرت زهرا سلام الله علیها به دست می آید. یعنی ۱۸ سال ( ۴۵-۶۳=۱۸ )

یعنی خدیجه در سن 60 سالگی حضرت فاطمه را به دنیا آورده؟؟؟؟

نویسنده : سالار تاریخ : 1401/03/31

ام المؤمنین خدیجة سلام الله علیها در سن ۲۶ یا ۲۸ سالگی به عقد حضرت رسول صلی الله علیه و آله درآمدند و طبق شواهد تاریخی بدون تحریف باکره و دوشیزه بودند. این شبهات توسط عایشه و اتباع او نشر داده شد تا از عظمت این گوهر ناشناخته بکاهد

نویسنده : ناشناس اهل پژوهش تاریخ : 1401/03/19

با این همه اظهارات تعارض گونه و متناقض تاریخی آن هم از سوی افرادی که معصومیت نداشته اند چگونه می توان به تواریخ متکی بود و باور داشت؟

کتاب اصول کافی از کتب بسیار معتبره و احادیثش مورد اعتماد هستند

خدایا تعصب را از شیعیان دور بدار و بر قدرت اندیشه ایشان بیافزای

با سلام اگر حضرت فاطمه (س) 5 سال بعد از بعثت متولد شده باشن یعنی حضرت خدیجه 60 سال سن داشته که با این سن بعیده به یائسگی نرسیده باشن. بنظر میرسه حدیث تولد 5 سال قبل از بعثت درست‌تر باشه. کاری با سلسه راویان ندارم ولی به لحاظ منطقی 5 سال قبل از بعثت درست‌تره.

سرگذشت حضرت ابراهیم (ع) و حضرت ساره (س) را بخونید متوجه میشید که برای خدا کاری نداره که یک زن 60 ساله فرزندی بدنیا بیاورد

نداره که کی بدنیا آمده

نویسنده : سیده فاطمه زهرا تقوی تاریخ : 1399/11/25

ممنون و تشکر😊😊🌷🌷

نویسنده : توآلایت تاریخ : 1399/10/27

سلام متن یه چیز هایی کم داره من مثلا محل زندگی حضرت زهرا زو میخواستم نداشت واقعاً مسخرست که بیشتر موضوعات رو نداره مثلاً من گفتم همه چیز درباره حضرت زهرا 😾😾😾😾😤😤😤😤😤

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1399/10/01

با سلام به نظر من باتوجه به این که پیامبر حضرت علی را بزرگ کردن و تمام راز های خود را به ایشان فرمودند و اعتماد کافی داشتند به ایشون اجازه دادند با حضرت زهرا ازدواج کنند در سن حدود 9سالگی وچون ایشون به آنچه که اطلاعات به ما نشان میده ایشون در سن18سالگی وفات یافتند در طی این سالها می تونستن بچه به دنیا بیاورند و جدا از آنها آدمی که پاک باشه خداوند اورا یاری میکنه در همه سن ها

نویسنده : بهنام تاریخ : 1399/05/15

با توجه به فرضیاتى که اعلام کردید در مورد سن حضرت فاطمه یه چیزى براى سوال شده که حضرت خدیجه در چه سنى ایشان را به دنیا اورده اند با محاسبات من حدود ٦٠ سال میشه و یکمى عجیب به نظر میرسه

نویسنده : امیر تاریخ : 1399/05/05

سلام ... مطابق قول سنیها ، عده ای از شیعیان هم همین گونه گفته اند . به نظر می آید بنا بر اینکه در گاه نماز های اولیه پیامبر (ص) حضرت زهرای مرضیه (س) کودکی بودند که فقط می ایستادند کنار مادرشان و حرکات نماز را انجام می دادند ، گویا باید سه یا 4 یا 5 یا 6 ساله بوده باشند ... پس پیش از بعثت حتما متولد شده اند ، 5 یا 4 یا بیشتر و کمتر قبل از بعثت ، لذا 13 سال هم اگر اضافه کنیم ، حضرت زهرا در هنگام مهاجرت حدود 18 ساله بودند ( شاید هم بیشتر ) ، و موقعیت مناسب و کفو ازدواج هنوز آماده نبوده ، و 3 سال بعد و پس از نبرد احد ازدواج فرمودند با حضرت علی علیه الصلاة و السلام ، و 8 سال هم تا شهادتشان حساب کنیم ، می توان گفت حضرت زهرای مطهره (س) در گاه شهادتشان حدود 27 ساله بودند ، و این با 5 فرزند آوردن سازگارتر است ، و البته تنها به روایات نگاه غیر محققانه داشتن درست نیست ، رجال روایات اولیه در کتب اولیه ارزشمند روایی خودمان باید با دقت تحقیق شود ، و اینکه سن 27 یا 28 و 29 سالگی قول سنیها هست و نپذیریم هم درست نیست ، روات سنی آن گاه که برای مذهبشان ضرری نداشته باشد گاه درست می گویند ، حتی شاید یک ک

نویسنده : زهرا تاریخ : 1399/09/15

اصلا ربطی نداره مگه باید تعداد بچه هاشون به سنشون باشه؟ ایشون ۹ سال۷ بودند که ازدواج کردند ۵ بچه داشتند که یکی شون سقت شد و چهار فرزندشون امام حسن امام حسین حضرت زینب حضرت ام کلثوم به ترتیب👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻

اگه دقت کرده باشید در زندگینامه ی پیامبر ایشون در سن بیست و نه سالگی و حضرت خدیجه در سن چهل سالگی ازدواج کردند و زمان حمل حضرت زهرا ، حضرت خدیجه به دلیل سن بالاشون بعید بود اما این وضع حمل در این سن معجزخ ی ایشون و پیامبر بود . اگر بعیده پس وضع حمل حضرت مریم بدون شوهر هم بعیده . ولی من درست یادم نیست اما فکر می کنم وضع حمل ایشون چهل و پنج سالگی ایشون بوده .

نویسنده : ریحانه تاریخ : 1399/03/18

سلام خب اینکه میگین امکانش هست چون طبق اسناد حضرت خدیجه علیه السلام دیر ازدواج کردن و فاصله سنی زیادی با پیامبر داشتند و از ایشون بزرگتر بودند ولی برخی گفتن اینکه ابشون در ۴۰ سالگی ازدواج کردن غلط است و 28 و ۲۹ ساله بودند حالا روایت زیاد است به این متن هم توجه کنین البته بازم میگم روایت و نقل این قضیه چندتاهست {گفته می‌شود که خدیجه در آن موقع ۴۰ سال داشت ولی با توجه به حمل فاطمه و تاریخ تولد او که در سال پنجم بعثت می‌باشد خدیجه می‌بایست در شصت سالگی وضع حمل کرده باشد و اینکار در این سن بعید بنظر می‌رسد، ازین رو اقوال دیگر همچون ۲۵ یا ۲۸ سال، که در برخی کتابها[۸] ذکر شده، معقولتر است. با استناد به منابعی همچون بیهقی (از علمای بزرگ اهل سنت)، ابن عماد حنبلی، حاکم نیشابوری، ابن اسحاق، بلاذری و تعداد زیادی از علما و مورخین، سن خدیجه به هنگام ازدواج را حدود ۲۵ تا ۲۸ سال دانسته‌اند}

نویسنده : دیانا تاریخ : 1399/03/09

خوب عالی

نویسنده : مقدم تاریخ : 1399/02/27

به نظر من هم 18 سال نمی تواند درست باشد چون حضرت خدیجه (س) در 65 سالگی وفات کردند. در این صورت یعنی حضرت فاطمه (س) را در 59 سالگی بدنیا آوردند که به نظر غیر منطقیه حتی بعضی از منابع هم که عمر ایشون رو 50 سال ذکر کردند باز هم همخوانی نداره یعنی در 44 سالگی حضرت رو بدنیا آوردند ....

نویسنده : Fortan natiqe تاریخ : 1398/11/15

سلام خسته نباشید خدمت همه منم ذهن مشغول این بود که آیا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در چند سالگی ازدواج کرده است که به سن ۱۸ به شهادت رسید این اهل سنت میگوید ازدواج سن حضرت فاطمه زهرا ۱۳ تا۱۵ است هیچ راهی ندارد چون آن حضرت ۵ فرزند داشته است به نظر من همون ۱۰ یا ۱۱ سالگی درسته

نویسنده : بهروز تاریخ : 1398/11/07

به نظر بنده هم سن ان بزرگوار بیشتر از نقل قول های اولی بوده دختر ۹ سال نمیتواند ازدواج کند اناتومی ۱۳۰۰۰ سال قبل انسانها با حالا زیاد فرقی ندارد به نظر بنده اعلام کردن سن پایین کار شیوخ هوس ران هست و حتی سن عایشه را هم به دروغ خیلی کمتر اعلام کردن این هم کار یهود و کابالیسم ها بود برای تخریب پیامبر

نویسنده : خسرو دانیاری تاریخ : 1398/11/13

علامه محمد علی طباطبایی به نقل از شیخ مفید می گویند که سن حضرت فاطمه در موقع ازدواج بین ۱۵ تا ۱۸ سال بوده است. ذکر ین پایین بعلت تحریفاتی است که جهت تخریب چهره پیامبر و اسلام در زمان خلفا و بنی امیه نقل شده است

نویسنده : مهدی‌امیرخانی تاریخ : 1398/10/28

عالییی

نویسنده : نادر تاریخ : 1398/10/09

سلام به نظر من هم قول دووم صحیح تر است چون اگر به نقل قول اول استدلال کنیم و اینکه حضرت خدیجه در سن چهل و دوسالگی با پیامبر ازدواج کردن پس حضرت فاطمه در سن شصت و دو سالگی حضرت جدیجه به دنیا اومدن،که نمیتونه درست باشه چون زنان در سن چهل پنج تا پنجاه سالگی یاءسه میشن و قادر به بارداری نیستن

لطفا منابع اهل سنت رو اعلام میکنید

نویسنده : رضا تاریخ : 1398/06/13

از اونجایی که حضرت فاطمه معصومة مستند و از مسائل درک کاملی دارند این قیاس شما کاملا باطله و استدلالی است پوچ مگر اینکه به عصمتشان اعتقاد نداشته باشین که بحثش جداست

نویسنده : Kh تاریخ : 1400/11/06

عصمت به معنی پاک بودن است نه فرابشری بودن.

از آنجایی که به خاطر رسیدگی به پدر به خواستگاران زیادی جواب رد می دادند و ازدواج نمی کردند به ایشان لقب ام ابیها داده بودند و این نشان می دهد که در سنی بوده‌اند که تصمیم گیر بوده‌اند نه کودک. به نظر روایت اهل سنت صحیح و عقلانی تر است

آخر کدوم درسته ؟

ایشان در9 سالگی ازدواج کردند نه در 15 سالگی

من در آخر جواب خود را نیافتم

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1399/10/01

شما دقت داشته باش حضرت فاطمه در سن 9سالگی ازدواج کرد و 18سالگی وفات یافت اینکه دیگه فهمیدن نمی خواهد

نویسنده : حمیدرضا محمدی تاریخ : 1395/12/10

حضرت فاطمه در 9 سالگی ازدواح کرد ودر 18 سالگی وفات کرد

نویسنده : محمود کیانی فرد تاریخ : 1398/10/09

لطفا یک کتاب حضرات بنویسند راجع به قطعیات دین همه چیز روی هواست

یک قول کاملا غلط

خوب بود

نویسنده : طلبه تاریخ پژوه تاریخ : 1393/07/22

با سلام خدمت شما . جسارتا اگر ما اینگونه جواب دهیم که حضرت زهرا سلام الله علیها در 9 سالگی ازدواج کردند نه در 15 سالگی . لذا حضرت زهرا که 4 فرزند داشتند اگر هر 2 سال هم یک فرزند به دنیا آورده باشند نه تنها عجیب و غریب نیست بلکه معقول است . مضافا که زنان عرب به دلیل جسم و جثه بزرگ و توان مضاعفی که نسبت به زنان ایرانی دارند ، امکان تولد فرزند برایشان بیشتر است . فکر می کنم اگر اینگونه جواب دهیم این سوال به همین راحتی قابل حل است .

نویسنده : مریم تاریخ : 1402/12/07

ژن معصومین و رسول خدا با بقیه عرب فرق میکرده .پیامبر اسلام عرب عدنان بودن نه قحطان که درشت باشن. سایز پای رسول خدا حدود ۲۲ تقریبا ۳۷ یا نهایت ۳۸ بودن. چون با پای حضرت ابراهیم تو مقام ابراهیم یکی بودن و خودشون میفرمودن در جوانی پاشون رو توی جای پای حضرت ابراهیم میذاشتن و دقیقا هم اندازه بود. حضرت فاطمه هم از لحاظ ظاهری شبیه ترین فرد به پدرشون بودن. من بقیه اختلافات رو کار ندارم ولی عرب درشت بودن دلیل نمیشه حضرت فاطمه هم درشت و بلند قد باشن.

بین تولد امام حسن و امام حسین کمتر از هفت ماه فاصله وجود دارد